تیموری: مطالبه‌گری رسانه‌ای باید به حل مشکلات منجر شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: مطالبه‌گری رسانه‌ای باید مبتنی بر واقعیت و در مسیر حل مشکلات باشد و نقد رسانه‌ها ضمن منصفانه و خیرخواهانه بودن، نباید به ناامیدی جامعه منجر شود.
کد خبر: ۸۵۳۴۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۱ - 08August 2026

«مظفر تیموری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس، با تأکید بر نقش خطیر رسانه‌ها در جهاد تبیین، آگاهی‌بخشی، مطالبه‌گری و امیدآفرینی، اظهار داشت: امروز بیش از گذشته به خبرنگاران متحد، متعهد و جریان‌ساز نیاز داریم؛ خبرنگارانی که در کنار بیان مسائل و مشکلات، دستاوردهای کشور را نیز به‌درستی برای افکار عمومی تبیین کنند.

روز خبرنگار

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۷ سال گذشته در عرصه‌های مختلف گام‌های بلندی در مسیر رشد و پیشرفت برداشته و این دستاوردها در حوزه‌هایی همچون هوافضا، صنعت هسته‌ای، پتروشیمی، صنایع پالایشگاهی، فناوری نانو، پزشکی و بسیاری از حوزه‌های دیگر قابل مشاهده است؛ از این رو، تبیین صحیح این پیشرفت‌ها و دستاوردها از وظایف مهم رسانه‌ها و خبرنگاران متعهد است.

جهاد تبیین و بازنمایی دستاوردهای بزرگ کشور

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: اگر رسانه‌ها اقدامات، دستاوردها و تحولات کشور را به‌درستی برای مردم تبیین کنند و جامعه از جزئیات این اتفاقات آگاه شود، بدون تردید امیدآفرینی نیز تقویت خواهد شد. آگاهی‌بخشی و امیدآفرینی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و رسانه‌ها در تحقق هر دو نقش اساسی دارند.

تیموری با اشاره به نقش رسانه‌ها در حوادث و جنگ‌های اخیر، گفت: در جریان جنگ اخیر، مردم توان و قدرت کشور را مشاهده کردند و رسانه‌ها نیز بستر لازم را برای آگاهی‌بخشی افکار عمومی فراهم کردند و در این زمینه نقش خوبی ایفا شد؛ این تجربه نشان داد که رسانه‌ها در شرایط حساس می‌توانند با اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع، نقش مؤثری در افزایش آگاهی و تقویت امید جامعه داشته باشند.

وی ادامه داد: جامعه رسانه‌ای ایران امروز در شرایط خاص و تحولی قرار دارد و این تحول با بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، وارد مرحله جدیدی شده است؛ رهبر معظم انقلاب بارها از تحول و رشد کشور سخن گفته‌اند و امروز جمهوری اسلامی ایران در نقطه‌ای حساس برای رسیدن به قله‌های پیشرفت قرار دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تداوم راه امام راحل، شهدا و شهدای انقلاب اسلامی و تبیین دستاوردهای بزرگ کشور، وظیفه رسانه‌ها و خبرنگاران متعهد است؛ رسانه متعهد رسانه‌ای است که نظام، کشور و منافع مردم برای آن اهمیت داشته باشد و در مسیر اندیشه‌های امام راحل و شهدا گام بردارد.

تیموری درباره مطالبه‌گری رسانه‌ای نیز گفت: مطالبه‌گری از وظایف مهم رسانه‌هاست، اما این مطالبه‌گری باید مبتنی بر واقعیت و با هدف کمک به حل مسائل و مشکلات باشد؛ مطالبه‌گری نباید به ناامیدی مردم منجر شود، بلکه نقد رسانه‌ای باید منصفانه، خیرخواهانه و امیدآفرین باشد.

وی افزود: رسانه‌ها علاوه بر بیان مشکلات، باید در مسیر یافتن راهکار و حل مسائل نیز نقش‌آفرینی کنند و مسئولان را برای انجام وظایف خود و برنامه‌ریزی جهت رفع مشکلات مورد مطالبه قرار دهند.

واکاوی ریشه‌ای مشکلات و الزامات توسعه کرمانشاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به نقش رسانه‌ها در توسعه استان کرمانشاه، گفت: نقش رسانه‌ها در این حوزه خطیر و حساس است و رسانه‌ها می‌توانند نقش نظارتی و مطالبه‌گری خود را به‌درستی ایفا کنند؛ بازنمایی ریشه‌ای مشکلات استان از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چراکه بسیاری از مشکلات موجود حاصل انباشت مسائل و چالش‌هایی است که از گذشته‌های دور شکل گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: ضروری است رسانه‌ها با واکاوی ریشه‌ای مشکلات استان، زمینه مطالبه‌گری از مسئولان فعلی را فراهم کنند و خواستار برنامه‌ریزی بلندمدت برای حل این مسائل و کمک به توسعه استان باشند. رسانه‌ها در این مسیر می‌توانند با طرح دقیق مسائل و پیگیری مستمر، نقش مؤثری در جهت‌دهی به فرآیند توسعه ایفا کنند.

تیموری در ادامه با اشاره به ویژگی‌های خبرنگار موفق و اثرگذار، گفت: خبرنگار در وهله نخست باید به کار و مسئولیتی که بر عهده دارد علاقه داشته باشد و با انگیزه و تلاش برای کسب اخبار موثق و صحیح کوشش کند؛ برخورداری از سواد رسانه‌ای کافی و تلاش مستمر برای ارتقای این سواد نیز از ضرورت‌های فعالیت حرفه‌ای خبرنگاران است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: خبرنگاری که از سواد حرفه‌ای برخوردار باشد، می‌تواند در مسیر فعالیت خود موفق‌تر عمل کند؛ فعالیت تخصصی نیز یکی دیگر از ضرورت‌های حرفه خبرنگاری است و خبرنگاران باید در حوزه‌ای که فعالیت می‌کنند به‌صورت تخصصی کار کنند و معلومات و دانش لازم را در همان حوزه به دست آورند تا بتوانند عملکرد مؤثرتری داشته باشند.

رسانه‌ها و جایگاه فرهنگ توسعه در کرمانشاه

تیموری با تأکید بر نقش رسانه‌ها در فرهنگ عمومی، بیان کرد: رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی برای کار و تلاش، تقویت فرهنگ عمومی و انتقال شاخص‌های فرهنگی نقش مهم و حیاتی دارند؛ اگر رسانه‌ها بتوانند کمک کنند مؤلفه‌های فرهنگی توسعه در استان جایگاه واقعی خود را پیدا کنند، در حقیقت گام‌های مؤثری برای رشد و پیشرفت استان برداشته خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مهندسی فرهنگی استان، خاطرنشان کرد: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برای نخستین‌بار و پس از سال‌ها، نقشه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی استان را تهیه کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در پایان گفت: امیدواریم با تصویب نهایی این برش توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، زمینه برای برداشتن گام‌های مؤثرتر در حوزه فرهنگ و تحقق اهداف فرهنگی و توسعه‌ای استان فراهم شود.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار