پیگیری سهم شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی از مالیات بر ارزش افزوده

استاندار خراسان رضوی از پیگیری قانونی شدن اختصاص سهمی از مالیات بر ارزش افزوده به شهرک‌های صنعتی خبر داد و گفت: شهرک‌های صنعتی از بخش عمده این سهم که به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برگردانده می‌شود، بهره‌ای نمی‌برند.
کد خبر: ۸۵۵۴۹۸
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۱ - 17August 2026

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی در حاشیه چهل‌ویکمین جلسه یکشنبه‌های اقتصادی با موضوع شهرک‌های صنعتی در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: شهرک‌های صنعتی متعددی در استان داریم که خوشبختانه بسیاری از آنها فعال هستند؛ به‌طوری که از ۵۴ شهرک صنعتی استان، ۴۴ شهرک در حال بهره‌برداری است و واحد‌های متعدد و زیادی در آنها مستقر هستند.

مظفری

وی افزود: حدود ۸۳ تا ۸۴ هزار نفر در واحد‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی استان شاغل هستند و ۴۷ درصد واحد‌های صنعتی استان در داخل شهرک‌ها قرار دارند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: طبیعی است که به تناسب نیاز شهرک‌های صنعتی باید به آنها توجه شود. متولی هر شهرک نیز، خوشبختانه با تعریفی که وجود دارد، عموماً هیئت امناست که اداره امور شهرک را بر عهده گرفته است.

مظفری تصریح کرد: مطابق قانون و عرف معمول، زیرساخت‌های شهرک‌ها باید از سوی حاکمیت و دولت و مطابق قانون تأمین شود و در اختیار هیئت امنا یا شرکت خدماتی که اداره شهرک را بر عهده دارد، قرار گیرد.

وی گفت: در بسیاری از شهرک‌ها خوشبختانه این اتفاق افتاده و شهرک‌های بزرگ استان خراسان رضوی نیز از این شرایط برخوردارند، اما بحثی که در جلسه امروز مطرح شد، این بود که بخشی از شهرک‌ها از نظر تأمین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز با کمبود‌هایی مواجه هستند.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: طبیعی است که در این شرایط باید به آنها کمک شود و البته شرایط بعضاً طبیعی نیست و باید توجه بیشتری به این شهرک‌ها داشته باشیم.

مظفری بیان داشت: بعضی از شهرک‌ها نیز به لحاظ قدمتی که دارند، نیازمند بازسازی هستند و به تعبیر آنان، تأسیسات آنها فرسوده شده است که باید به این موضوع نیز توجه کنیم.

وی درباره منابع مالی شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که اکنون وجود دارد این است که خوشبختانه شرکت شهرک‌های صنعتی در آخرین آمار، تقریباً بدون وابستگی به بودجه دولت، این کار را از محل منابع خودش انجام می‌دهد.

استاندار خراسان رضوی بیان داشت: بودجه شرکت شهرک‌های صنعتی در سال جاری بیش از دو همت و حدود ۲/۴ همت است که رقم خوبی محسوب می‌شود و می‌تواند از شرکت شهرک‌ها پشتیبانی کند.

مظفری تأکید کرد: البته هر شهرک نیز به تنهایی باید به سراغ این موضوع برود که با بهره‌وری بیشتر از منابعی که در اختیار دارد، از جمله اراضی‌ای که هنوز در اختیار دارد، استفاده کرده و کار‌هایی را که می‌تواند، انجام دهد تا سیستم را اداره کند.

وی یکی از مباحث مطرح‌شده در جلسه را موضوع مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: یکی از بحث‌هایی که منطقی بود و درست هم مطرح می‌کردند، این است که بخشی از مالیات بر ارزش افزوده‌ای که در شهرک‌ها تأمین و پرداخت می‌شود، از سوی سازمان امور مالیاتی به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برگردانده می‌شود، اما شهرک‌ها از بخش عمده این سهم بهره‌ای نمی‌برند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: متأسفانه در قانون چنین موضوعی برای شهرک‌های صنعتی تصویب نشده است. برای پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان این موضوع وجود دارد، اما برای شهرک‌های صنعتی چنین قانونی نداریم.

مظفری گفت: قرار بر این شد که هم موضوع قانونی شدن این مسئله را پیگیری کنیم و هم اگر بتوانیم در داخل استان، تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری‌هایی که در نزدیکی شهرک‌ها قرار دارند و از آن منابع تغذیه می‌شوند، داشته باشیم تا بخشی از نیاز‌های شهرک‌ها، ان‌شاءالله، از این محل نیز تأمین شود.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار