تحلیلگر روس: غرب آسیا برای خروج آمریکا آماده می‌شود

پیتر آکوپوف گفت: توافق نظامی میان سه کشور منطقه در مکه، نشانهٔ آشکاری از آماده‌شدن برای دوران پس از خروج آمریکاست.
کد خبر: ۸۵۵۵۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۰ - 18August 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، «پیتر آکوپوف» تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی تحلیلی به بررسی آخرین تحولات پیرامون مذاکرات آمریکا و ایران و سرنوشت تنگه هرمز پرداخته است. به گفتهٔ وی، تراژیکمدی مذاکرات ایران و آمریکا در حال نزدیک شدن به پایانی است که بیش از هر چیز، بازتابی از سراسیمگی و شکست راهبردی واشنگتن است. در هفته‌های اخیر، دونالد ترامپ با اظهارات متناقض خود دربارهٔ «پیشرفت مذاکرات» و سپس «پایان آتش‌بس و تشدید حملات»، عملاً اعتبار خود را در عرصه دیپلماسی از دست داده است، اما نکتهٔ کلیدی این است که همه می‌دانند حل این بحران، بدون دخالت آمریکا رقم خواهد خورد.

تنگه هرمز

آکوپوف تأکید کرد که هیچ توافقی میان تهران و واشنگتن در کار نخواهد بود. آخرین تردید‌ها پس از اظهارات محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از میان رفت؛ زمانی که وی اعلام کرد که تنگه هرمز تا زمانی که آمریکا جنگ و محاصره را متوقف، دارایی‌های ایران را آزاد و بر آتش‌بس جامع در لبنان و غزه توافق نکند، باز نخواهد شد.

با این حال، تنگه هرمز بالاخره باز خواهد شد، اما نه به دست ترامپ، بلکه با هماهنگی و توافق مشترک ایران و عمان. کشور‌های عربی نیز این وضعیت را به مراتب بهتر از تداوم درگیری‌هایی می‌دانند که آنها را قربانی می‌کند. بدین ترتیب، ایران از این جنگ هرچند آسیب‌دیده، اما با حفظ و تثبیت کنترل بر تنگه هرمز و اهرم فشاری قدرتمند، بیرون می‌آید.

اما دستاورد آمریکا چیست؟ آکوپوف بر این باور است که آمریکا در این مناقشه، نه تنها مهمات و نیرو، بلکه دو سرمایهٔ راهبردی خود یعنی بازدارندگی و قابلیت اطمینان را در منطقه از دست داده است. متحدان عرب واشنگتن که خود قربانیان این ماجراجویی بوده‌اند، به خوبی دریافته‌اند که آمریکا نه قدرتی برای حمایت از آنها دارد و نه مسئولیتی را در قبال پیامد‌های اقداماتش می‌پذیرد. توافق اخیر نظامی میان سه قدرت منطقه در مکه، نشانهٔ آشکاری از درک این واقعیت و آماده‌شدن برای دوران پس از خروج آمریکاست. ترامپ ممکن است همچنان از «پیروزی بر ایران» سخن بگوید، اما حتی در داخل آمریکا نیز کمتر کسی به این ادعا‌ها باور دارد.

انتهای پیام/ 999

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار