گردشگری کهگیلویه و بویراحمد باید به معیشت مردم گره بخورد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری عملیاتی از ظرفیت‌های گردشگری استان گفت: وجود جاذبه‌های متعدد گردشگری زمانی ارزشمند است که به افزایش درآمد، اشتغال و رفاه مردم منجر شود.
کد خبر: ۸۵۶۴۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۴ - 20August 2026

به گزارش دفاع‌پرس از کهگیلویه و بویراحمد، «یدالله رحمانی» استاندار کهگیلویه و بویراحمد امروز (پنجشنبه) در نشست کارگروه گردشگری استان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، اظهار داشت: باید مسیر کاری و برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی در راستای تحقق آرمان‌های شهدا تنظیم گردد و همه ظرفیت‌های موجود برای خدمت به مردم به کار گرفته شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده گردشگری کهگیلویه و بویراحمد افزود: استان حدود ۲ هزار اثر تاریخی دارد که حدود ۷۸۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده و مجموعه تاریخی دهدشت نیز در فهرست میراث جهانی قرار دارد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین وجود حدود ۳۰۰ جاذبه مذهبی و ۳۰۰ جاذبه طبیعی را از دیگر ظرفیت‌های مهم استان عنوان کرد و ادامه داد: این ظرفیت‌ها زمینه بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری فراهم کرده‌اند و در سند آمایش استان نیز به‌ویژه در مناطق شمالی، از جمله شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون مورد توجه قرار گرفته‌اند.

رحمانی با بیان اینکه وجود ظرفیت‌ها تنها یک بخش از کار است، عنوان کرد: مهم‌تر از شناسایی ظرفیت‌ها این است که بتوانیم آنها را به منشأ درآمد، معیشت و اشتغال مردم تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: فلسفه تشکیل کارگروه‌های تخصصی این است که ظرفیت‌ها و مسائل موجود بررسی و برای عملیاتی کردن آنها، طرح، ایده و برنامه مشخص تدوین شود؛ بنابراین مصوبات این کارگروه باید از حالت کلی خارج شده و وظایف هر دستگاه به‌صورت دقیق مشخص شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر برگزاری منظم جلسات کارگروه گردشگری تأکید کرد و گفت: لازم است این کارگروه حداقل ماهی یک‌بار تشکیل شود و موضوعاتی مانند ظرفیت‌های دهدشت، سی‌سخت، چیتاب، تنگه تامرادی و دیگر مناطق گردشگری استان به‌صورت مستمر در دستور کار قرار گرفته و درباره آنها تصمیم‌گیری و پیگیری شود.

رحمانی با تأکید بر ضرورت تدوین طرح جامع و بلندمدت برای مناطق گردشگری استان افزود: در محور سی‌سخت، با توجه به اهمیت و ظرفیت بالای این منطقه، لازم است طرحی بلندمدت، حداقل ۵۰ ساله، تهیه شود تا زیرساخت‌های مورد نیاز از ابتدا به‌صورت جامع دیده و برای اجرای آنها برنامه‌ریزی شود.

وی تأمین منابع مالی را یکی از الزامات توسعه گردشگری دانست و ابراز داشت: برای اجرای طرح‌های گردشگری باید سازوکار جذب سرمایه‌گذار، مشارکت مردم منطقه و تأمین اعتبار از سوی دستگاه‌های اجرایی مشخص شود و از منابع ملی، استانی، اعتبارات شهرستانی و مسئولیت‌های اجتماعی نفت نیز استفاده شود.

رحمانی تصریح کرد: تجمیع این منابع می‌تواند زمینه بالفعل شدن ظرفیت‌های گردشگری را فراهم کرده و در نهایت به افزایش درآمد، اشتغال و رفاه مردم استان منجر شود.

وی با اشاره به جاده دسترسی امامزاده شاه قاسم نیز اضافه کرد: این پروژه با توجه به برنامه توسعه جامع این منطقه باید به‌گونه‌ای اجرا شود که علاوه بر پاسخگویی به نیاز‌های حوزه زیارتی، زیرساخت لازم برای مجموعه درمانی پیش‌بینی‌شده دکتر ملک حسینی در این منطقه را نیز فراهم کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین خواستار پیگیری جدی موضوعات مربوط به جاده چیتاب و همکاری آب منطقه‌ای، فرمانداری، راهداری، حوزه عمرانی و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه شد.

رحمانی درباره بافت تاریخی دهدشت نیز تأکید کرد: مصوبات قبلی باید به‌صورت دقیق بررسی و وظایف تک‌تک دستگاه‌های عضو مشخص شود تا هر دستگاه بر اساس مأموریت خود اقدام و در جلسات آینده گزارش عملکرد ارائه کند.

وی همچنین خواستار تعیین تکلیف اختلاف میان میراث فرهنگی و شهرداری ظرف یک هفته شد و خاطرنشان کرد: اداره‌کل میراث فرهنگی برای جلسه آینده باید گزارشی جامع از ظرفیت‌های گردشگری مناطق مختلف استان، مسائل، مشکلات و درخواست‌های موجود تهیه و ارائه کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان با تأکید بر نقش گردشگری در آینده اقتصاد کشور گفت: آینده توسعه در گرو گردشگری است و گردشگری زمانی می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد که با اقتصاد دانش‌بنیان و حوزه‌هایی مانند کشاورزی، خدمات و ارتباطات تلفیق شود.

انتهای پیام /

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار