میعادفر: ۵۶ پایگاه اورژانس به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد

رئیس سازمان اورژانس کشور از بهره‌برداری قریب‌الوقوع ۵۶ پایگاه اورژانس در کشور خبر داد.
کد خبر: ۸۵۷۶۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۵ - 25August 2026

به گزارش خبرنگار جامعه دفاع‌پرس، «جعفر میعادفر» رئیس سازمان اورژانس کشور امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جنگ اخیر، اظهار داشت: در یک سال گذشته تلاش کردیم در حوزه فوریت‌های پزشکی و پدافند، خدمات مناسبی به مردم ارائه کنیم و با تقویت زیرساخت‌ها، موجب امیدبخشی و افزایش اعتماد عمومی شویم.

اورژانس

وی با اشاره به وضعیت پایگاه‌های اورژانس در کشور گفت: در حال حاضر حدود ۳ هزار و ۵۲۳ پایگاه اورژانس در کشور فعال است که ۲ هزار و ۶ پایگاه شهری و یک هزار و ۵۱۷ پایگاه جاده‌ای هستند. همچنین ۵۳ پایگاه اورژانس هوایی و دو پایگاه دریایی در کشور فعالیت دارند.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به عملکرد این سازمان در ایام اربعین افزود: در این ایام بیش از ۱۸ هزار مورد خدمت پزشکی، بیش از ۴۵ هزار خدمت بیمارستانی و بیش از ۶ هزار خدمت در مراکز جامع سلامت مستقر در مرز‌ها ارائه شد.

میعادفر ادامه داد: همچنین بیش از ۴۰۰ مورد خدمات سلامت روان، ۱۲ پرواز برای انتقال بیماران و چهار مأموریت اورژانس هوایی انجام شد و ۷۷ بیمار از مرز‌های شش‌گانه به محل اسکان یا مراکز درمانی مورد نیاز منتقل شدند.

وی با بیان اینکه حدود ۲۱۹ بیمار از سوی همکاران عراقی برای دریافت خدمات درمانی به مجموعه‌های درمانی منتقل شدند، اضافه کرد: در ایام اربعین حدود ۳۵ عمل جراحی انجام شد و نزدیک به ۴ هزار خدمت درمانی و حدود ۱۱ هزار خدمت تزریقات و پانسمان به زائران ارائه شد.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به شیوع گرمازدگی در ایام اربعین گفت: نزدیک به ۲۰ هزار مورد سرم‌تراپی برای زائران انجام شد و خوشبختانه در ارتباط با گرمازدگی در نقطه صفر مرزی فوتی نداشتیم. همچنین میزان مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی نیز نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشت.

میعادفر در ادامه از توسعه زیرساخت‌های اورژانس کشور خبر داد و گفت: ۵۶ پایگاه اورژانس به‌زودی به اتمام می‌رسد و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: با وجود شرایط سخت مالی، اقدامات مهمی در حوزه نوسازی و تجهیز اورژانس انجام شده است؛ از جمله خرید و واگذاری حدود ۲۰۳ دستگاه موتورلانس به دانشگاه‌های علوم پزشکی، ۵۰۰ دستگاه اسکوپ برای انتقال بیماران و ۳۱۰ دستگاه ساکشن پزشکی.

رئیس سازمان اورژانس کشور همچنین از خرید خودرو‌های عملیاتی فرماندهی خبر داد و گفت: این خودرو‌ها برای نخستین بار در حال آماده‌سازی و تجهیز هستند تا در مواقع مورد نیاز بتوانند به‌عنوان واحد‌های سیار فرماندهی مورد استفاده قرار گیرند.

میعادفر با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه ارتباطات اورژانس نیز بیان داشت: در راستای کوچک‌سازی ساختاری، ۱۰ مرکز ارتباطات اورژانس در مراکز استانی تجمیع شده و مراکز پشتیبان ۱۱۵ نیز در حال تکمیل و تقویت هستند.

وی تأکید کرد: تلاش سازمان اورژانس کشور این است که با وجود محدودیت‌های مالی و شرایط دشوار، زیرساخت‌های فوریت‌های پزشکی توسعه پیدا کند و خدمات سریع‌تر و با کیفیت بیشتری در اختیار مردم قرار گیرد.

رئیس سازمان اورژانس کشور بیان داشت: ۵۰ خودرو عملیاتی نیز خریداری شده و یک دستگاه کامیون برای دیسپچ سیار برای نخستین بار در حال آماده‌سازی است که روز ۲۶ شهریور، روزارژانس هست رونمایی خواهد شد.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به راه‌اندازی پایگاه بانوان عنوان کرد: ۷ پایگاه در همین ایام یکساله راه‌اندازی شده است.

میعادفر ابراز داشت: دو اورژانس هوایی نیز راه‌اندازی شد که یکی از آنها در یکی از محروم‌ترین نقاط کشور، قرار دارد. اگر این منطقه را روی نقشه جست‌و‌جو کنید، منطقه‌ای بسیار محروم است که دسترسی آن به استان‌های برخوردار حدود ۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد و در همین یکی دو ماه، چهار تا پنج مأموریت در آن انجام شده است. همچنین ۲۵ بالگرد در مجموعه اورژانس هوایی فعال است.

وی با اشاره به کوچک‌سازی ساختاری در اورژانس گفت: ۱۰ مرکز ارتباطات در مراکز استانی ما تجمیع شده است.

رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: بعد از جنگ نیز تقریباً در همه مراکز پشتیبان دیسپچ ایجاد کردیم تا همکاران بتوانند در منزل، در موارد اضطراری و شرایط بحرانی که ممکن است ایجاد مشکل کند، پاسخگوی خدمات ۱۱۵ باشند.

ورود ۲۵۹ دستگاه آمبولانس جدید به ناوگان اورژانس

رئیس سازمان اورژانس کشور در پاسخ به سوال خبرنگار دفاع‌پرس مبنی بر اینکه آخرین اقدامات انجام‌شده اورژانس کشور برای بازسازی و تعمیر آسیب‌های واردشده به پایگاه‌ها و مراکز اورژانس در جنگ اخیر بیان داشت: در جریان جنگ اخیر ۸۸ پایگاه اورژانس آسیب دید که حدود چهار تا پنج پایگاه به‌طور کامل از بین رفتند.

وی افزود: برای بازسازی این پایگاه‌ها اعتبارات لازم در حال تخصیص است و دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز اقدامات مربوط به بازسازی و تعمیر پایگاه‌های آسیب‌دیده را دنبال می‌کنند و امیدواریم این اقدامات هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

رئیس سازمان اورژانس کشور همچنین از ورود ۲۵۹ دستگاه آمبولانس جدید به ناوگان اورژانس طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: از شهریور سال گذشته تاکنون ۲۵۹ آمبولانس جدید وارد ناوگان اورژانس کشور شده است.

میعادفر ادامه داد: علاوه بر این، حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دستگاه شاسی آمبولانس نیز وارد شده که هنوز به آمبولانس تبدیل نشده‌اند و به همین دلیل در آمار فعلی محاسبه نشده‌اند؛ امیدواریم بتوانیم در روز اورژانس آمار کامل این خودرو‌ها را اعلام کنیم.

وی با اشاره به برنامه خرید مشارکتی آمبولانس‌ها ابراز داشت: تفاهم‌نامه‌های بسیار خوبی با استانداران منعقد کرده‌ایم تا خرید آمبولانس‌ها به صورت مشارکتی انجام شود و بتوانیم ناوگان اورژانس کشور را بیش از پیش نوسازی کنیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور درباره خسارت‌های واردشده به ناوگان اورژانس در جنگ اخیر نیز گفت: آمبولانس‌هایی که آسیب دیده بودند، بازسازی شدند و دوباره به ناوگان بازگشتند.

میعادفر با اشاره به آسیب به ناوگان اورژانس هوایی افزود: متأسفانه پنج فروند بالگرد اجاره‌ای که در اختیار اورژانس بود، در جریان جنگ اخیر به‌طور کامل از بین رفت و اکنون در حال جایگزینی آنها هستیم تا ارائه خدمات اورژانس هوایی بدون وقفه ادامه پیدا کند.

وی همچنین از آسیب کامل به یک دستگاه آمبولانس دریایی خبر داد و عنوان کرد: این آمبولانس نیز به‌طور کامل از بین رفته و فرآیند جایگزینی آن در حال انجام است و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم آن را وارد چرخه خدمت کنیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور تأکید کرد: اقدامات انجام‌شده برای جبران خسارت‌ها آغاز شده است، اما برای بازگشت کامل ظرفیت‌ها و ارائه خدمات مطلوب‌تر، نیازمند تکمیل فرآیند بازسازی و جایگزینی تجهیزات و ناوگان آسیب‌دیده هستیم.

میعادفر با اشاره به آسیب‌های واردشده به حوزه بهداشت در جریان جنگ اخیر گفت: در حوزه بهداشت نیز متأسفانه آسیب‌های جدی وارد شده که جزئیات اقدامات و خسارت‌های این بخش نیز از سوی مسئولان مربوطه اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار