وحدت و انسجام نیروهای مسلح، ضامن امنیت پایدار خراسان جنوبی است

استاندار خراسان جنوبی گفت: وحدت و انسجام نیرو‌های مسلح، ضامن امنیت پایدار استان است.
کد خبر: ۸۵۷۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۲:۲۵ - 25August 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، «سید محمدرضا هاشمی» عصر سه‌شنبه در دیدار با جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی استان به مناسبت هفته دولت، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، به‌ویژه شهید آیت‌الله رئیسی و شهدای دولت، شهیدان رجایی و باهنر، از همراهی و حمایت نیرو‌های مسلح استان در دو سال گذشته قدردانی کرد و اظهارداشت: خراسان جنوبی از دو نعمت بزرگ وحدت و امنیت برخوردار است که باید با تمام توان از این سرمایه‌های ارزشمند صیانت کرد.

استاندار

وی با بیان اینکه وحدت موجود در استان با محوریت نماینده ولی‌فقیه و همراهی ارتش، سپاه، فراجا و دستگاه‌های اطلاعاتی و قضایی شکل گرفته، افزود: این همدلی و انسجام، یکی از مهمترین عوامل حفظ آرامش و امنیت پایدار در خراسان جنوبی است.

هاشمی با اشاره به موقعیت مرزی استان و همجواری با افغانستان تصریح کرد: امنیت پایدار جمهوری اسلامی ایران در شرایطی که بسیاری از کشور‌های پیرامونی با ناامنی مواجهند، مرهون هدایت‌های امامین انقلاب، همراهی مردم و وحدت و انسجام نیرو‌های مسلح است.

استاندار با اشاره به برخی حوادث امنیتی سال‌های اخیر اظهار کرد: در مقاطع مختلف، حوادثی در استان رخ داد که می‌توانست امنیت و آرامش مردم را تحت تأثیر قرار دهد، اما با ورود بموقع و هماهنگ نیرو‌های نظامی، انتظامی، امنیتی و دستگاه قضایی، این حوادث مدیریت شد.

وی ادامه داد: در جریان حوادث سال گذشته نیز اعضای شورای تأمین با حضور میدانی و تصمیم‌گیری در صحنه، اجازه ندادند اتفاقات تلخ برخی نقاط کشور در خراسان جنوبی تکرار شود.

هاشمی تأکید کرد: این وحدت و انسجام را نمی‌توان با هیچ پول و کالایی معامله کرد، چراکه همه مجموعه‌ها برای یک هدف مشترک یعنی حفظ امنیت و آرامش مردم تلاش می‌کنند.

استاندار همچنین از تلاش نیرو‌های هوافضا، پدافند، مرزبانی و سایر مجموعه‌های نیرو‌های مسلح در حوادث اخیر قدردانی کرد و گفت: نیرو‌های مسلح در سخت‌ترین شرایط نیز صحنه را ترک نکردند و با روحیه جهادی و احساس مسئولیت، مأموریت‌های خود را انجام دادند.

وی در ادامه با اشاره به دستاورد‌های عمرانی استان اظهار کرد: یکی از مطالبات جدی مردم خراسان جنوبی، فعال شدن پروژه راه‌آهن بود که طی دو سال گذشته بیش از ۵.۳ همت اعتبار به آن تزریق شده است.

هاشمی افزود: در حوزه دوبانده‌سازی راه‌ها نیز طی دو سال گذشته ۵۳ کیلومتر پروژه به بهره‌برداری رسیده و عملیات اجرایی حدود ۷۰ کیلومتر دیگر در حال انجام است.

استاندار با اشاره به توسعه مبادلات مرزی در ماهیرود گفت: با تلاش مجموعه‌های مختلف و به‌ویژه مرزبانی، ظرفیت تردد کامیون‌ها از این مرز به بیش از هزار دستگاه در روز رسیده، در حالی که این رقم در گذشته حدود ۲۰۰ تا ۲۴۰ دستگاه بود.

وی تکمیل پروژه مسیر فراه افغانستان پس از ۱۷ سال را از دیگر اقدامات مهم استان دانست و افزود: این پروژه نشان داد جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود پایبند است.

هاشمی همچنین گفت: براساس اعلام رئیس سازمان گمرک کشور، گمرک استان در سال گذشته در میان ۷۲ گمرک کشور رتبه نخست را کسب کرده است.

استاندار با اشاره به وضعیت اقتصادی استان اظهار کرد: خراسان جنوبی هشت ماه متوالی پایین‌ترین نرخ تورم کشور را داشته، در حالی که در سال ۱۴۰۲ دومین استان گران کشور بود. 

وی گفت:؛ تصمیم‌گیری‌های مدیریت استان در حوزه بازار با استفاده از اطلاعات و داده‌های دستگاه‌های مختلف از جمله سپاه، ارتش، فراجا و دستگاه اطلاعاتی انجام شد.

هاشمی کاهش نرخ بیکاری به ۴.۴ درصد و توسعه سرمایه‌گذاری را از دیگر دستاورد‌های استان عنوان کرد و گفت: رویکرد مدیریت استان، ابتدا حفظ واحد‌های تولیدی موجود و جلوگیری از تعطیلی آنها و سپس جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید است.

استاندار با اشاره به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی گفت: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی استان از حدود ۲۶ مگاوات به بیش از ۲۱۰ مگاوات افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود این ظرفیت تا دهه فجر به حدود ۴۰۰ مگاوات برسد.

وی با اشاره به حضور گسترده موکب‌های خراسان جنوبی در مراسم تشییع قائد شهید افزود: حدود ۳۶۰ موکب از استان در این مراسم مستقر شدند و در دو شبانه‌روز به حدود ۵۸ هزار نفر خدمات تغذیه‌ای و به حدود ۱۰۲ هزار نفر خدمات اسکان ارائه کردند.

هاشمی با بیان اینکه هفته دولت، فرصتی برای تبیین عملکرد نظام جمهوری اسلامی است، خاطرنشان کرد: هفته دولت متعلق به نظام است و باید دستاورد‌های نظام برای مردم تبیین شود، اگر اقدامات انجام‌شده برای مردم بیان نشود، دشمن اقدامات انجام‌نشده را برجسته خواهد کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار