قدرت نظامی و دفاعی ایران ضامن اقتدار و امنیت پایدار کشور است

امام جمعه سنندج با تأکید بر اینکه قدرت نظامی از پایه‌های اقتدار ملی است، گفت: کشوری که توان دفاع از مرز‌ها و منافع خود را داشته باشد، در برابر فشار‌ها و تهدید‌های خارجی با قدرت و استقلال بیشتری تصمیم می‌گیرد.
کد خبر: ۸۵۹۵۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۵ - 02September 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ماموستا «فائق رستمی» عضو مجلس خبرگان کردستان و امام جمعه سنندج، با اشاره به اهمیت قدرت دفاعی کشور اظهار داشت: امنیت و اقتدار هر ملت زمانی پایدار خواهد بود که آن ملت توانایی دفاع از استقلال و تمامیت ارضی خود را داشته باشد.
 
قدرت نظامی و دفاعی ایران ضامن اقتدار و امنیت پایدار کشور است
 
وی افزود: در جهانی که معادلات سیاسی و امنیتی آن با سرعت در حال تغییر است، قدرت کشور‌ها تنها در میز‌های مذاکره یا شاخص‌های اقتصادی خلاصه نمی‌شود؛ بلکه توان دفاعی و قدرت بازدارندگی نیز یکی از مؤلفه‌های مهمی است که می‌تواند بر معادلات منطقه‌ای و نحوه مواجهه دیگر کشور‌ها با یک ملت اثرگذار باشد.
 
ماموستا رستمی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی، جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته تلاش کرده است توان دفاعی خود را متناسب با تهدید‌های پیرامونی تقویت کند؛ رویکردی که به گفته کارشناسان، هدف اصلی آن ایجاد بازدارندگی و جلوگیری از محاسبه غلط دشمنان است.
 
وی افزود: هیچ کشوری نباید تصور کند که می‌تواند با تهدید، فشار یا قدرت نظامی، ملت ایران را از حقوق و منافع خود عقب براند؛ چراکه جمهوری اسلامی ایران طی دهه‌های گذشته نشان داده است در برابر تهدید‌ها از ظرفیت لازم برای دفاع از کشور برخوردار است.
 
امام جمعه سنندج با بیان اینکه قدرت نظامی صرفاً به تجهیزات و امکانات نظامی محدود نمی‌شود، گفت: پشتوانه اصلی قدرت دفاعی، نیروی انسانی مؤمن، متخصص و فداکاری است که برای دفاع از کشور آماده است. نیرو‌های مسلح زمانی می‌توانند مأموریت خود را به خوبی انجام دهند که از حمایت مردم و پشتوانه وحدت ملی برخوردار باشند.
 
رستمی ادامه داد: ملت ایران در مقاطع مختلف نشان داده است که در مسائل مربوط به امنیت و استقلال کشور، اختلافات و سلایق را کنار می‌گذارد و در برابر تهدید خارجی از منافع ملی دفاع می‌کند.
 
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه اظهار کرد: قرار گرفتن ایران در منطقه‌ای حساس، اهمیت برخورداری از توان دفاعی مناسب را دوچندان کرده است، در اطراف کشور تحولات مختلفی در جریان است و جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند نسبت به تحولات امنیتی پیرامون خود بی‌تفاوت باشد.
 
امام جمعه سنندج تأکید کرد: تقویت قدرت دفاعی به معنای استقبال از جنگ نیست؛ بلکه اتفاقاً کشوری که قدرت بازدارندگی داشته باشد، کمتر در معرض جنگ و تعرض قرار می‌گیرد، دشمن باید بداند هرگونه تجاوز با پاسخ ملت و نیرو‌های مسلح مواجه خواهد شد.
 
رستمی همچنین قدرت ملی را مجموعه‌ای از ظرفیت‌های مختلف دانست و افزود: قدرت نظامی اگر در کنار اقتصاد توانمند، پیشرفت علمی، وحدت اجتماعی و فرهنگ مقاوم قرار گیرد، می‌تواند اقتدار واقعی را برای کشور ایجاد کند؛ بنابراین توجه به هر یک از این حوزه‌ها باید همزمان دنبال شود.
 
وی با بیان اینکه جوانان سرمایه اصلی آینده کشور هستند، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از پیشرفت‌های دفاعی کشور نتیجه اعتماد به نیرو‌های جوان و متخصص داخلی است. استمرار این مسیر می‌تواند ایران را در بسیاری از حوزه‌های راهبردی بیش از گذشته به توانمندی داخلی برساند.
 
امام جمعه سنندج در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مردم کردستان در تأمین امنیت کشور اشاره کرد و گفت: مردم این استان سال‌ها در خط مقدم دفاع از مرز‌ها و امنیت کشور حضور داشته‌اند و تقدیم شهدای فراوان، نشان‌دهنده عمق دلبستگی مردم کردستان به ایران و امنیت این سرزمین است.
 
رستمی افزود: امنیت مرز‌ها تنها وظیفه نیرو‌های مسلح نیست، بلکه مردم مرزنشین نیز در حفظ آرامش و ثبات مناطق مرزی نقش مهمی دارند و باید از ظرفیت‌های آنان در مسیر توسعه و امنیت پایدار استفاده شود.
 
وی خاطرنشان کرد: دشمنان باید بدانند که قدرت ایران تنها در سلاح و تجهیزات خلاصه نمی‌شود؛ سرمایه اصلی کشور، مردم، جوانان، نیرو‌های متخصص، وحدت اقوام و مذاهب و اراده ملی برای دفاع از استقلال کشور است.
 
امام جمعه سنندج در پایان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حفظ وحدت و تقویت مؤلفه‌های قدرت ملی هستیم؛ چراکه اقتدار زمانی معنا پیدا می‌کند که ملت در کنار نیرو‌های مسلح ایستاده و کشور نیز از ظرفیت علمی، اقتصادی، سیاسی و دفاعی لازم برای صیانت از منافع خود برخوردار باشد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار