اصفهانی‌ها برای حل یک معضل قدیمی کربلا وارد میدان شدند

یک طرح محیط‌زیستی میان اصفهان و کربلا در حال شکل‌گیری است؛ قرار است با مشارکت خیرین اصفهانی و در قالب وقف عتبه حسینی، نخستین کارخانه کمپوست عراق در کربلا احداث شود؛ طرحی که می‌تواند تجربه مدیریت پسماند اصفهان را به یکی از مهم‌ترین شهرهای زیارتی منطقه منتقل کند.
کد خبر: ۸۶۰۴۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۲:۳۶ - 06September 2026

به گزارش دفاع‌پرس از اصفهان، «مهدی بقایی» معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان، از برنامه‌ریزی برای احداث نخستین کارخانه کمپوست عراق در شهر کربلا با مشارکت خیرین اصفهانی خبر داد و اظهار داشت: این طرح در ادامه همکاری‌های بلندمدت میان مدیریت شهری اصفهان و عتبه امام حسین (ع) دنبال می‌شود.

 

همکاری اصفهان و کربلا

وی با اشاره به آغاز همکاری‌های جدید میان مدیریت شهری اصفهان و عتبه امام حسین (ع) افزود: در این چارچوب قرار است با مشارکت خیرین اصفهانی، نخستین کارخانه کمپوست کشور عراق در شهر کربلا و در قالب وقف عتبه حسینی احداث شود.

بقایی بیان کرد: این طرح با هدف استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه زیرساخت‌های مدیریت پسماند در کربلا در دستور کار قرار گرفته و می‌تواند به یکی از محور‌های مهم همکاری بلندمدت دو مجموعه تبدیل شود.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان ادامه داد: امروز می‌توان آغاز یک برنامه بلندمدت میان اصفهان و عتبه امام حسین (ع) را رقم‌خورده دانست و امیدواریم این همکاری در سال‌های آینده نیز گسترش پیدا کند.

آغاز یک همکاری بلندمدت میان اصفهان و کربلا

بقایی با اشاره به حضور هیئت عتبه امام حسین (ع) در اصفهان گفت: اعضای این هیئت از سایت کمپوست شهرداری اصفهان بازدید کردند و از نزدیک با فرآیندها، زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود در حوزه پردازش و مدیریت پسماند آشنا شدند.

وی تصریح کرد: این بازدید با هدف انتقال تجربه و بررسی ظرفیت‌های فنی و اجرایی اصفهان برای استفاده در طرح احداث کارخانه کمپوست کربلا انجام شد.

خیرین اصفهانی وارد میدان می‌شوند

معاون شهردار اصفهان با اشاره به برگزاری نشست‌هایی با خیرین اصفهانی اظهار کرد: در کنار بازدید هیئت عتبه امام حسین (ع) از سایت کمپوست، جلساتی نیز با جمعی از خیرین اصفهان برگزار شد و ابعاد مختلف این طرح مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: پس از بررسی ابعاد مختلف طرح، تصمیم نهایی و جمع‌بندی لازم برای اجرای کارخانه کمپوست در کربلا انجام خواهد شد.

تجربه اصفهان برای حل معضل پسماند کربلا

بقایی با بیان اینکه اصفهان تجربه قابل‌توجهی در حوزه مدیریت پسماند دارد، گفت: تجربه شهرداری اصفهان و ظرفیت خیرین این شهر در کنار اراده عتبه امام حسین (ع) برای توسعه زیرساخت‌های خدماتی می‌تواند زمینه اجرای این طرح را فراهم کند.

وی ادامه داد: احداث کارخانه کمپوست در کربلا در صورت نهایی‌شدن، ظرفیت جدیدی برای پردازش پسماند و استفاده بهینه از پسماند‌های آلی این شهر ایجاد خواهد کرد و می‌تواند یکی از مهم‌ترین محور‌های همکاری بلندمدت دو طرف در حوزه محیط‌زیست و مدیریت پسماند باشد.

همکاری اصفهان و کربلا وارد مرحله تازه شد

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با اشاره به افزایش هماهنگی‌ها میان دو مجموعه در سال جاری گفت: امسال هماهنگی میان مدیریت شهری اصفهان و عتبه امام حسین (ع) نسبت به سال‌های گذشته منسجم‌تر بوده است.

بقایی ابراز امیدواری کرد این روند در سال‌های آینده نیز ادامه یابد و زمینه اجرای طرح‌های مشترک بیشتری میان اصفهان و عتبه امام حسین (ع)، به‌ویژه در حوزه محیط‌زیست و خدمات شهری، فراهم شود.

این طرح در صورت نهایی‌شدن، تنها یک پروژه مدیریت پسماند نیست؛ بلکه می‌تواند تجربه فنی و مدیریتی اصفهان را در قالب یک همکاری شهری ـ محیط‌زیستی به کربلا منتقل کرده و فصل تازه‌ای از همکاری‌های دو شهر را رقم بزند.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار