قدرت موشکی و پهپادی ایران حاصل خودباوری و مجاهدت شهداست

سرتیپ پاسدار بلالی، از فرماندهان هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر نقش شهدا در شکل‌گیری و توسعه توان دفاعی کشور گفت: قدرت موشکی، پهپادی و فضایی جمهوری اسلامی ایران حاصل خودباوری، مجاهدت و تلاش فرزندان این سرزمین است و حتی اگر دشمن سراسر کشور را با دیوار بتنی و سیم خاردار محاصره کند، نمی‌تواند مانع تولید و پیشرفت این توانمندی‌ها شود.
کد خبر: ۸۶۰۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۹:۴۹ - 07September 2026
به گزارش دفاع‌پرس از لرستان، سرتیپ پاسدار «علی بلالی» از فرماندهان هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مراسم تجلیل از مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان و تقدیر از عوامل تولید مستند «شاهد ۱۳۶» با اشاره به روحیه ایثار و مقاومت مردم لرستان اظهار داشت: خدا را شکر می‌کنم که توفیق حضور در جمع مردم عزیز، غیور و شهیدپرور لرستان را پیدا کردم؛ مردمی که در هشت سال دفاع مقدس و همچنین در جنگ‌های اخیر، پایمردی و اصالت خود را به نمایش گذاشتند.
 
هوا فضا سپاه
 
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید طاهرپور، افزود: امروز گردهم آمده‌ایم تا از زحمات و تلاش‌های این فرزند لرستان که در مجموعه هوافضای سپاه منشأ خدمات ارزشمندی بود، تقدیر کنیم. از همه عزیزانی که در برگزاری این مراسم و تولید این مستند نقش داشتند تشکر می‌کنم و امیدوارم این هماهنگی و وحدت در سراسر کشور استمرار داشته باشد.
 
بلالی با اشاره به حضور خود به نمایندگی از نیروی هوافضای سپاه در این مراسم افزود: آنچه امروز در حوزه دفاعی کشور شاهد آن هستیم، حاصل تلاش فرزندان این سرزمین در عرصه‌های مختلف است.
 
وی با بیان اینکه در جریان درگیری‌های اخیر، مردم ایران در عرصه‌های گوناگون جلوه‌ای از همبستگی ملی را به نمایش گذاشتند، تصریح کرد: از نیرو‌های صداوسیما گرفته تا کارکنان صنعت برق، راه و دیگر بخش‌ها، همه نشان دادند که برای ایران و حفظ این کشور پای کار هستند. وقتی برق قطع می‌شود و یک نیروی متخصص برای رفع مشکل به بالای دکل می‌رود و در معرض خطر قرار می‌گیرد، این یعنی ایران یکپارچه است و مردم آن برای کشورشان ایستاده‌اند.
 
فرمانده هوافضای سپاه ادامه داد: رنگین‌کمانی که از اقوام مختلف در ایران وجود دارد، هر کدام رنگ و بوی خاص خود را دارند، اما همه در یک نقطه مشترک هستند و آن دفاع از ایران و سربلندی این سرزمین است.
 
بلالی با اشاره به سابقه خدمت خود در لرستان گفت: یکی از افتخارات من این است که در دوران خدمتم در هوافضا، بهترین دوره خدمت من زمانی بود که در لرستان حضور داشتم. فضای معنوی این استان و ارتباطی که خانواده ما با مردم و مساجد این منطقه پیدا کردند، تأثیر عمیقی بر زندگی ما گذاشت.
 
وی با اشاره به روند توسعه توان موشکی کشور اظهار کرد: در اواخر دهه ۷۰، گروهی از نیرو‌ها برای توسعه توان موشکی در سراسر کشور مأموریت پیدا کردند تا این توانمندی تنها در یک نقطه متمرکز نباشد. از شمال کشور تا سیستان و بلوچستان، زیرساخت‌های مختلفی ایجاد شد و شهر‌های موشکی شکل گرفتند.
 
بلالی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این دستاورد‌ها مرهون مجاهدت شهداست، افزود: شهر‌های موشکی که امروز از آنها سخن گفته می‌شود، حاصل تلاش و مجاهدت شهدایی همچون شهید طاهرپور و دیگر شهدای عرصه دفاعی کشور است.
 
وی با اشاره به نقش شهید طاهرپور در حوزه پهپادی گفت: شهید طاهرپور در حوزه پهپادی کار بزرگی انجام داد و پهپاد شاهد ۱۳۶ یکی از دستاورد‌های این مسیر است؛ اما نباید فعالیت‌ها و نقش این شهید بزرگوار را تنها به یک محصول محدود کنیم. ایشان در حوزه تربیت، آموزش و انتقال دانش به نیرو‌های جدید نیز نقش مهمی داشت.
 
فرمانده هوافضای سپاه با اشاره به روز‌های آغازین شکل‌گیری توان موشکی کشور گفت: در دوران دفاع مقدس، امکانات ما بسیار محدود بود و تنها چند سکوی موشکی در اختیار داشتیم. گاهی برای انجام یک عملیات، سکو را شبانه به نقطه‌ای دیگر منتقل می‌کردیم، عملیات انجام می‌دادیم و سپس آن را جابه‌جا می‌کردیم تا دشمن نتواند محل استقرار آن را شناسایی کند.
 
بلالی ادامه داد: آن نهال کوچک که در آن روز‌ها کاشته شد، امروز به درختی تنومند تبدیل شده است. در عملیات وعده صادق، صد‌ها موشک به صورت همزمان شلیک شد و این تفاوت عظیم میان توان دفاعی آن روز و امروز، نتیجه مجاهدت شهدا و تلاش نیرو‌های مسلح است.
 
وی با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم درباره آمادگی دفاعی، اظهار کرد: امروز قدرت نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران پایدار و مبتنی بر توان داخلی است. اگر دشمن تمام کشور را با دیوار بتنی و سیم خاردار محاصره کند، نمی‌تواند جلوی تولید موشک و پهپاد ایران را بگیرد؛ چراکه این قدرت از درون کشور و از توان و دانش فرزندان همین ملت سرچشمه می‌گیرد.
 
بلالی نقش خانواده‌های شهدا و رزمندگان را نیز در شکل‌گیری این قدرت مهم دانست و گفت: خانواده‌های این عزیزان نقش بسیار مهمی داشتند و با فراهم کردن آرامش و فراغ بال برای رزمندگان، زمینه‌ای ایجاد کردند تا آنها بتوانند با تمام توان به مأموریت خود بپردازند.
 
وی با گرامیداشت یاد شهید حسن طهرانی‌مقدم خاطرنشان کرد: اگر تلاش‌های شهید بزرگوار حاج حسن طهرانی‌مقدم و دیگر فرماندهان و رزمندگان نبود، مشخص نبود امروز در چه نقطه‌ای قرار داشتیم. این عزیزان با تبعیت از رهبر معظم انقلاب مسیر پیشرفت دفاعی کشور را پایه‌گذاری کردند.
 
این فرمانده هوافضای سپاه افزود: شهید طهرانی‌مقدم در افزایش برد موشک‌ها نقش مهمی داشت و پس از آن، در دوره‌های بعدی موضوع دقت‌افزایی موشک‌ها دنبال شد. در حوزه پهپاد، پدافند و همچنین حوزه فضایی نیز توسعه قابل توجهی صورت گرفت.
 
بلالی با اشاره به شکل‌گیری نیروی هوافضای سپاه گفت: پس از تبدیل نیروی هوایی به هوافضا، حوزه فضایی نیز با جدیت دنبال شد و پرتاب ماهواره‌های نور یک، دو، سه و دیگر دستاورد‌های فضایی کشور حاصل همین نگاه و تلاش بود.
 
وی مهم‌ترین عامل پیشرفت کشور را «خودباوری» دانست و گفت: همه این دستاورد‌ها زمانی محقق شد که باور کردیم می‌توانیم. ما از علم و دانش دیگران استفاده کردیم، اما در نهایت دانش را بومی کردیم و به مرحله‌ای رسیدیم که خودمان توان تولید داریم.
 
بلالی ادامه داد: زمانی کشور حتی برای واردات سیم خاردار با محدودیت مواجه بود، اما امروز دشمنان از ما می‌خواهند تجهیزات و فناوری‌های دفاعی خود را صادر نکنیم. این تغییر شرایط نشان می‌دهد که مسیر پیشرفت کشور درست بوده است.
 
وی با اشاره به تلاش برخی کشور‌ها برای الگوبرداری از فناوری‌های پهپادی ایران گفت: حتی در مواردی، طرف مقابل تجهیزات و پهپاد‌های به‌کاررفته را جمع‌آوری کرده و از آنها الگوبرداری کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران توانسته در برخی حوزه‌ها مسیر‌های میانبر علمی و فناورانه را پیدا کند.
 
این فرمانده هوافضای سپاه با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت یافتن راه‌های میانبر علمی، خاطرنشان کرد: شهدایی مانند شهید طاهرپور و دیگر شهدای این عرصه همین مسیر را طی کردند و امروز وظیفه ماست که این راه را ادامه دهیم.
 
بلالی با تأکید بر اینکه سراسر ایران سرشار از نیرو‌های توانمند و مؤثر است، گفت: شهدای هسته‌ای، شهدای دفاعی و دیگر شهدای عرصه علم و فناوری از نقاط مختلف کشور برخاسته‌اند و این نشان می‌دهد که هیچ نقطه‌ای از ایران خالی از استعداد، ظرفیت و نیروی مؤمن و توانمند نیست.
 
وی افزود: همه مردم ایران می‌توانند این کشور را به قله‌ای که رهبر معظم انقلاب ترسیم کرده‌اند برسانند و این وظیفه تک‌تک ماست که تلاش کنیم، از سختی‌ها نترسیم، به هدف خود ایمان داشته باشیم و امیدوار باشیم که به آن خواهیم رسید.
 
بلالی در پایان با قدردانی از برگزارکنندگان مراسم و عوامل تولید مستند «شاهد ۱۳۶» گفت: بخش‌هایی از این مستند را مشاهده کرده‌ام و به‌خوبی نشان می‌دهد که می‌توان با تکیه بر توان داخلی و اراده و ایمان، مسیر پیشرفت را طی کرد و به قله‌هایی که برای کشور ترسیم شده است، رسید.
 
وی تأکید کرد: باید این مسیر را ادامه دهیم تا بتوانیم دین خود را به این کشور، شهدا و مردم ایران ادا کنیم.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها