انتظارهای حقوق بشری اروپا از پاکستان

بروکسل به دلیل پاره‌ای مسائل حقوق بشری، پاکستان را تهدید به عدم تمدید چارچوب تجاری دوطرفه کرده است.
کد خبر: ۸۶۱۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۹ - 09September 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، پاکستان در حالی به دنبال تمدید حضورش در چارچوب تجاری «جی‌اس‌پی پلاس» با اتحادیه اروپا است که بروکسل هشدار داده دوام این امتیازات تجاری منوط به تغییراتی در سیستم حکمرانی و تجاری پاکستان است.

پاکستان و اروپا

جی‌اس‌پی پلاس طرحی ترجیحی است که طی آن، حدود ۶۶ درصد از عوارض واردات و تعرفه‌های تجاری برای کشور‌های در حال توسعه حذف می‌شود. پاکستان بزرگترین ذی‌نفع این طرح است و در سال ۲۰۲۴، حدود ۷.۱ میلیارد یورو سود از طریق این طرح بهره‌برده است.

بازار اتحادیه اروپا حدود ۲۸ درصد از کل صادرات پاکستان را تشکیل داده و حدود ۹۰ درصد از صادرات اسلام‌آباد به بروکسل از طریق طرح جی‌اس‌پی پلاس صورت می‌گیرد. بروکسل نگرانی‌هایی جدی درباره مسائل حقوق بشری از جمله کار اجباری و عدم استقلال سیستم قضایی در پاکستان ابراز کرده است.

سفیر اتحادیه اروپا در اسلام آباد هشدار داده که پاکستان باید تمهیدات حقوق بشری بیشتری را در کشور خود اجرا کند؛ کارشناسان معتقدند که از دست دادن جی‌اس‌پی پلاس، صادرات پاکستان را در بازار اروپا دچار مشکل و اختلال می‌کند.

انتهای پیام/ 999

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار