دنیا نباید به عرصه انحصار طلبی قدرت‌های بزرگ تبدیل شود

امام جمعه سنندج با انتقاد از وضعیت امنیتی حاکم بر جهان گفت: امنیت مردم در جهان به واسطه بی‌رحمی ظالمان، تعدی و ظلم استکبار جهانی که مدعی دفاع از حقوق بشر است، به خطر افتاده و زندگی و امنیت انسان‌ها در بسیاری از نقاط جهان تهدید می‌شود.
کد خبر: ۸۶۱۵۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۷ - 11September 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ماموستا «فایق رستمی» امام جمعه سنندج، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته در مسجد جامع سنندج، با اشاره به حادثه تلخ پلیس‌راه سنندج ـ همدان که به جان‌باختن یازده نفر و مصدومیت هفت نفر از شهروندان منجر شد، این حادثه را به مردم کردستان، به‌ویژه مردم سنندج و خانواده‌های جان‌باختگان تسلیت گفت.
 
جهان امروز قربانی زیاده‌خواهی و ظلم قدرت‌هاست
 
وی اظهار داشت: چنین حوادث تلخی نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی جدی‌تر مسئولان برای رفع نقاط حادثه‌خیز و جلوگیری از تکرار آن است.
 
امام جمعه سنندج با اشاره به تردد تانکر‌های حمل سوخت در محور‌های مواصلاتی استان افزود: اگر مسیر و کنارگذری مناسب برای عبور و مرور تانکر‌های سوخت وجود داشت، می‌توانستیم از وقوع بسیاری از این حوادث جلوگیری کنیم.
 
ماموستا رستمی با بیان اینکه بار‌ها نسبت به احتمال وقوع چنین حوادثی هشدار داده شده است، گفت: راه‌های ما در برخی نقاط استاندارد لازم را ندارند و نبود کنارگذر مناسب، سال‌هاست زمینه‌ساز حوادث و از دست رفتن جان انسان‌ها شده است؛ بنابراین انتظار می‌رود مسئولان برای رفع این مشکلات و استانداردسازی راه‌ها گام‌های اساسی بردارند.
 
ماموستا رستمی با قدردانی از حضور و ایستادگی مردم، اظهار کرد: مردم بیش از ۱۹۰ روز میدان را خالی نکرده‌اند و با این ایستادگی و مقاومت، پیام مقاومت، صلح و دوستی را به جهان مخابره کردند.
 
وی افزود: این مردم شایسته بهترین و بیشترین خدمات هستند و مسئولان باید قدر ملتی را که ولایت‌مداری و مقاومت را به بهترین و زیباترین شیوه معنا کردند، بدانند و برای خدمت به آنان تمام توان و ظرفیت‌های خود را به میدان بیاورند.
 
امام جمعه سنندج تأکید کرد: حضور و همراهی مردم سرمایه‌ای بزرگ برای کشور است و مسئولان باید این سرمایه اجتماعی را با خدمت صادقانه، رفع مشکلات و پاسخگویی شایسته پاس بدارند.
 
رستمی در ادامه خطبه‌های نماز جمعه با انتقاد از وضعیت امنیتی حاکم بر جهان گفت: امنیت مردم در جهان به واسطه بی‌رحمی ظالمان، تعدی و ظلم استکبار جهانی که مدعی دفاع از حقوق بشر است، به خطر افتاده و زندگی و امنیت انسان‌ها در بسیاری از نقاط جهان تهدید می‌شود.
 
وی با بیان اینکه ظلم و تعدی تنها به حمله مستقیم به ملت‌ها محدود نشده است، افزود: حتی به این قناعت نکرده‌اند و امروز مسلمانان را به جان یکدیگر انداخته‌اند.
 
امام جمعه سنندج با تأکید بر اینکه خشونت و تروریسم هیچ جایگاهی در تعالیم اسلام ندارد، گفت: در کجای دین اسلام قابل قبول است که انسانی تصور کند برای رسیدن به بهشت باید بمب به خود ببندد و در مسجد دست به عملیات انتحاری بزند یا لوله تفنگ را به سمت مسلمان دیگری بگیرد و شلیک کند؟
 
وی تصریح کرد: در دین اسلام خون مسلمان حرام است و حتی انسانی که کافر یا بی‌دین باشد، اما به انسان دیگری آزار نمی‌رساند و تعدی نمی‌کند، نباید کشته شود.
 
ماموستا رستمی با تأکید بر حق ملت‌ها برای برخورداری از آزادی، امنیت و پیشرفت اظهار کرد: هر ملتی حق دارد پیشرفت، حریت، آزادی، قدرت دفاعی و امنیت داشته باشد و دنیا نباید به عرصه انحصارطلبی قدرت‌های بزرگ تبدیل شود.
 
وی افزود: امروز ظالمان و استکبار جهانی با عبور از چندین قاره به کشور‌های مسلمان حمله می‌کنند تا ثروت و منابع کشور‌های اسلامی را به تاراج ببرند، در حالی که دوران چپاول، لشکرکشی و تجاوز به سرزمین ملت‌ها گذشته است.
 
امام جمعه سنندج ادامه داد: عزت و حریت بشریت ایجاب می‌کند کشور‌ها حقوق یکدیگر را حفظ کنند و به جان، مال، خاک و سرزمین یکدیگر تعدی نکنند.
 
رستمی خاطرنشان کرد: چگونه می‌توان همزمان از عدالت و دفاع از حقوق بشر سخن گفت و در عمل با تعرض به جان، خاک و سرزمین دیگران، امنیت ملت‌ها را سلب کرد؟ حقوق بشر زمانی معنا دارد که برای همه انسان‌ها و همه ملت‌ها یکسان باشد.
 
وی در ادامه با تقدیر از نیرو‌های امنیتی، مدافعان مرز‌ها و سربازان گمنام امام زمان (عج)، اظهار کرد: سربازان گمنام با بصیرت و هوشیاری، هزاران نقشه و توطئه دشمنان را خنثی می‌کنند و در مسیر دفاع از امنیت کشور، جان خود را در طبق اخلاص می‌گذارند.
 
ماموستا رستمی با تأکید بر اهمیت امنیت در زندگی مردم افزود: امنیت امروز حاصل تلاش شبانه‌روزی نیرو‌هایی است که در سکوت و گمنامی از مرزها، مردم و منافع کشور دفاع می‌کنند و باید از مجاهدت‌های آنان قدردانی شود.
 
امام جمعه سنندج در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر ضرورت پاسخگویی مسئولان گفت: هر کس در هر جایگاهی که قرار دارد باید پاسخگوی مردم باشد و بداند که فردای قیامت در قبال مسئولیت و پستی که بر عهده داشته است، مورد پرسش قرار خواهد گرفت.
 
وی افزود: هر مسئولی باید از خود بپرسد در جایگاهی که قرار داشته، چه قدمی برای رفع مشکلات مردم، کاهش رنج‌های جامعه و توسعه کشور برداشته است.
 
ماموستا رستمی با اشاره به فشار‌های اقتصادی بر مردم تصریح کرد: امروز گرانی و تورم، هزینه‌های زندگی و درمان، پشت مردم را شکسته است و تأمین کالا‌های اساسی برای بخش قابل توجهی از جامعه بسیار سخت شده است.
 
وی در پایان بر ضرورت توجه جدی مسئولان به معیشت مردم تأکید کرد و گفت: خدمت به مردم باید در اولویت قرار گیرد و همه دستگاه‌ها باید با استفاده از ظرفیت‌های موجود برای کاهش مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه تلاش کنند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار