به مناسبت سه ساله شدن افشاگری‌های تاریخ‌ساز اسنودن؛

روزی که یک کارمند معمولی دولت آمریکا را رسوا کرد

سه سال پیش در چنین روزهایی ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا با افشاگری‌های خود در مورد جاسوسی‌های بی حد و مرز کاخ سفید از میلیاردها نفر، در دنیا تاریخ‌ساز شد.
کد خبر: ۸۶۱۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۹ - 06June 2016

روزی که یک کارمند معمولی دولت آمریکا را رسوا کرد

به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، اسنودن در ششم ژوئن سال 2013 در اتاق هتل خود در هنگ کنگ با دو خبرنگار روزنامه گاردین و یک فیلمساز در مورد برنامههای جاسوسی سایبری و مخابراتی دولت امریکا گفتگو کرد و رسوایی بیسابقهای برای دولت اوباما و بوش بهوجود آورد.

افشاگریهای اسنودن نشان داد که چگونه آژانس امنیت ملی آمریکا بدون پایبندی به هیچ قانونی و بر اساس احکام فرمایشی و مخفی تعدادی دادگاه تحت امر خود ایمیل ها، گپهای اینترنتی، سوابق استفاده از اینترنت، عکسها و ویدئوهای خصوصی کاربران و... را مشاهده و دادههای مربوط به آنها را جمعآوری میکند.

استراق سمع تمام مکالمات تلفنی مردم در داخل و خارج از آمریکا، جاسازی بدافزارهای مخرب در رایانه های هدف در دهها کشورو سیم کارتهای مورد استفاده میلیاردها مشترک خدمات مخابراتی، کنترل کابلهای فیبر نوری که برای دسترسی به اینترنت به کار میروند، دسترسی آزادانه به رایانههای سرور شرکتهای فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، اپل، یوتیوب، پال تاک، درایوباکس، وریزون، ای تی ان تی و...، دستکاری روترها و سرورهای ساخت سیسکو و دهها شرکت دیگر برای سرقت اطلاعات کاربران، جاسوسی از تلفنهای همراه و ارتباطات اینترنتی صدها نفر از رهبران سیاسی و مدیران ارشد شرکتهای تجاری و بازرگانی، استراق سمع مکالمات تلفنی و اینترنتی دبیر کل سازمان ملل، دیپلماتها و اعضای هیاتهای نمایندگی خارجی در سازمان ملل و سفارتخانهها تنها بخشی از جنایات و خلافکاریهای افشا شده توسط ادوارد اسنودن در سه سال اخیر بوده است که ماهیت تجاوزکار و وحشی دولت ایالات متحده را به خوبی نشان می دهد.

این در حالی است که کاخ سفید همیشه چنین قانونشکنیهایی را به دیگر کشورها و به خصوص ایران، چین و روسیه نسبت می دهد؛ اما عملا به راهزنی بیهمتا مبدل شده که از وجود زیرساخت های اصلی اینترنت در کشور خود سوءاستفاده می کند.

نکته جالب این است که تمامی این جاسوسی ها و کنترل ها که از سال 2007 و به دنبال ریاست کیت الکساندر بر آژانس امنیت ملی آمریکا تشدید شد نتوانسته جلوی اقدامات تروریستی در داخل خاک آمریکا و علیه منافع این کشور را بگیرد. دولت آمریکا با جمعآوری انبوهی داده خام و متا دیتای مربوط به کاربران اینترنت در سراسر جهان عملا کوهی از داده های سردرگم را در دست دارد که باعث شده نتواند از انها برای تحقق اهداف خود استفاده کند. بررسی های وزارت دادگستری آمریکا بعد از افشاگری های ادوارد اسنودن هم ثابت کرد کنترل فله ای کاربران اینترنت توسط آژانس امنیت ملی آمریکا حتی در یک مورد هم منجر به شناسایی قطعی یک عملیات تروریستی و توقف آن نشده است.

از سوی دیگر تلاش ماموران آژانس امنیت ملی آمریکا برای سوء استفاده از آسیبپذیری و ضعف های امنیتی نرم افزارها و سخت افزارهای مختلف یا ایجاد چنین آسیبپذیری هایی در آنها به سوءاستفاده هکرها و کلاهبرداران اینترنتی دیگر هم انجامیده و مشکلات موجود را بیش از گذشته تشدید کرده است.

به نظر می رسد آژانس امنیت ملی آمریکا با ایجاد چنین نظام مخوف کنترل گری در تلاش برای ارسال این پیام به جامعه آمریکا و جامعه جهانی است که هرگز هیچکس از کنترل و جاسوسی های آن در امان نیست. نتیجه باور کردن چنین ادعای دروغینی تبدیل جوامع خلاق و پویا به جوامعی مرده و ایستاست که شهروندانش از ترس کنترل شدن از هرگونه نشاط و خلاقیت خالی شده اند و به علت ترس از تبعات مخالفت با دولت جرئت هیچ گونه اظهارنظری را ندارند. در چنین جوامعی مردم به خودسانسوری روی می آورند و خودشان را سرکوب می کنند و این شیوه بهترین شیوه برای کنترل و ویران کردن یک جامعه است که بسیار موثرتر از شیوه های سرکوب فیزیکی عمل می کند.

اما با افشاگری های اسنودن و مشخص شدن ناکارآمدی سرمایه گذاری کلان دولت آمریکا برای کنترل همگانی، تمامی نقشه های آژانس امنیت ملی آمریکا برای ساکت کردن معترضان و مخالفان سیاست هایش با مشکل مواجه شده است. تحقق این ایده های مخوف به نفع دولتمردان و شرکت های بزرگ اسلحه سازی، فناوری و جاسوسی سایبری است که می توانند با ایجاد ترس در مردم و به بهانه حفظ امنیت آنها میلیاردها دلار پول و سرمایه به جیب خود سرازیر کنند، ولی زمانی که مردم متوجه واهی بودن این ادعاها شوند توجیه چنین سرمایه گذاری های کلانی برای افکار عمومی دشوار به نظر می رسد.

بررسی ها نشان می دهد سالانه در آمریکا یک تریلیون دلار به بهانه حفظ امنیت مردم و مقابله با تروریسم هزینه می شود. رقمی که برای خنثی کردن 333 حمله تروریستی در مقیاس بسیار بزرگ کافی است. این در حالی است که تعداد حملاتی از این دست در آمریکا هر سال کمتر از انگشتان یک دست است. بنابراین کاملا واضح است که کاخ سفید و متحدانش در دنیای سرمایه با اغراق در مورد یک تهدید موهوم تلاش می کنند جیب های مالیات دهندگان آمریکایی را خالی کنند. امروز دنیا بیش از پیش به افشاگرانی نظیر ادوارد اسنودن نیاز دارد که بتوانند نوری به تاریکخانه آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر نهادهای مشابه با آن در کشورهای به ظاهر متمدن جهان بتابانند.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها