در کنار تحصیلات دانشگاهی باید فرزندانمان را با علوم دینی نیز آشنا کنیم

امام جمعه شهر شویشه سنندج با تأکید بر جایگاه علم در آموزه‌های اسلامی گفت: حوزه‌های علمیه و مدارس علوم دینی در طول تاریخ نقش مهمی در تربیت عالمان و نخبگان داشته‌اند و باید در کنار آموزش‌های دانشگاهی، این ظرفیت علمی و تربیتی تقویت شود.
کد خبر: ۸۶۳۲۰۵
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۳:۱۵ - 18September 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ماموستا «امیر امجدی» امام جمعه شهر شویشه سنندج، در جمع مردم در تجمعات شبانه میدان آزادی سنندج، با اشاره به جایگاه والای علم در آموزه‌های اسلامی اظهار داشت: نخستین پیام آسمانی با فرمان «اقرأ» آغاز شد و این نشان‌دهنده جایگاه علم و دانش در نگاه اسلام است.
 
حوزه‌های علمیه نقش مهمی در تربیت نخبگان و دیپلماسی علمی دارند
 
وی افزود: آیات الهی تنها به مسائل عبادی و اخلاقی محدود نمی‌شود، بلکه آیات مربوط به طبیعت، آفرینش، انسان و جهان نیز انسان را به شناخت و تفکر دعوت می‌کند و عالمان علوم مختلف می‌توانند از طریق شناخت آفرینش، به معرفت الهی دست یابند.
 
امام جمعه شهر شویشه با اشاره به داستان حضرت موسی (ع) و حضرت خضر (ع) در قرآن کریم، آن را نمونه‌ای از اهمیت طلب علم و شاگردی در برابر استاد دانست و گفت: حتی پیامبران الهی برای فراگیری دانش و رسیدن به حقیقت، مسیر طلب علم را طی می‌کردند.
 
ماموستا امجدی همچنین با اشاره به سیره پیامبر اکرم (ص) در توجه به فراگیری زبان و دانش، اظهار کرد: رسول خدا (ص) زید بن ثابت را که جوانی بااستعداد بود، به فراگیری زبان‌های مورد نیاز برای ارتباط با دیگر اقوام تشویق کرد و این موضوع نمونه‌ای از توجه اسلام به دانش و ارتباط علمی است.
 
وی ادامه داد: در نگاه اسلام، آموزش و سوادآموزی آن‌قدر اهمیت دارد که در صدر اسلام، آموزش خواندن و نوشتن یکی از راه‌های آزادی برخی اسیران قرار گرفت؛ بنابراین علم و آموزش همواره جایگاهی ویژه در تمدن اسلامی داشته است.
 
امام جمعه شهر شویشه با اشاره به نقش مراکز علمی مسلمانان در تاریخ گفت: دانشگاه‌ها و مراکز علمی بزرگی در جهان اسلام شکل گرفتند و عالمان مسلمان در حوزه‌های مختلف دینی، فلسفه، ادبیات، علوم طبیعی و تجربی فعالیت کردند.
 
وی با تأکید بر نقش حوزه‌های علمیه و حجره‌های سنتی اهل سنت در تربیت نخبگان تصریح کرد: این مراکز در طول تاریخ تنها محل آموزش علوم دینی نبوده‌اند، بلکه زمینه‌ساز رشد علمی و تربیت شخصیت‌های برجسته در عرصه‌های مختلف بوده‌اند.
 
ماموستا امجدی از توجه نماینده ولی‌فقیه در کردستان به حوزه‌های سنتی و مدارس علوم دینی قدردانی کرد و افزود: تقویت این حوزه‌ها و توجه به تربیت طلبه‌های توانمند می‌تواند به حفظ سرمایه‌های علمی و دینی جامعه کمک کند.
 
وی در پایان با تأکید بر ضرورت توجه خانواده‌ها به تربیت عالمان دینی گفت: در کنار تحصیل دانشگاهی، باید فرزندانمان را با علوم دینی نیز آشنا کنیم؛ چراکه اگر عالمان دینی در جامعه کاهش پیدا کنند، بسیاری از عرصه‌های فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی نیز آسیب خواهند دید.
 
امام جمعه شهر شویشه خاطرنشان کرد: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به عالمانی نیاز دارد که بتوانند مسائل دینی، احکام و اعتقادات را برای مردم تبیین کنند و از این رو، تربیت نسل جدید عالمان دینی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار