هزینه افطار یک نفر چقدر تمام می‌شود؟

هزینه افطار برای یک نفر بدون احتساب وعده شام و سحر حداقل حدود 13 هزار تومان تمام می شود.
کد خبر: ۸۶۳۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶ - 07June 2016

هزینه افطار یک نفر چقدر تمام می‌شود؟

به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، در ماه مبارک رمضان یکی از دغدغه های اصلی مردم، تهیه اقلام مورد نیاز برای سفره افطار و سحر است؛ اما گاهی گرانی های بازار تحت تاثیر افزایش تقاضا نگرانی هایی برای روزهداران بهوجود میآورد.

بر اساس این گزارش، اگرچه مسئولان دم از آرامش بازار می زنند و تمام همت خود را در جهت ثبات قیمت ها به کار گرفته اند تا کمترین آسیب از حیث نوسانات قیمت به روزه داران وارد شود، اما قیمت برخی اقلام پر مصرف در مقایسه با حقوق ناچیز کارمندان و کارگران آنقدر بالاست که حسابی در سبد خانوار قدرتنمایی میکند.

گزارش میدانی حاکی از آن است که هزینه سفره افطار برای یک نفر بدون احتساب وعده شام و سحر 13 هزار و 500 تومان می شود.

بر این اساس هر فرد بهطور معمول در وعده افطار خود یک پرس حلیم به ارزش 7 هزار تومان میل میکند. همچنین هزینه خرما، گردو، قند و چای  حدود 2 هزار تومان برای شخص تمام می شود.

ضمن اینکه اگر مشتری شیرینی سنتی ماه رمضان باشید برای 150 گرم زولبیا و بامیه هزار و 500 تومان باید هزینه کنید، همچنین تهیه نان به همراه پنیر، سبزی خوردن، گوجه و خیار در حدود 3 هزار تومان برای شما آب می خورد.

این سفره تقریبا ساده برای یک نفر 13 هزار و پانصد تومان هزینه دارد. اما اگر سایر اقلام پر مصرف در این ماه مانند یک پرس کلهپاچه، میوه و آش نیز در کنار این سفره باشد، باید به ترتیب حدود 10 هزار تومان، 2 هزار تومان و 7 هزار تومان نیز برای آنها پرداخت کند که به این ترتیب هزینه سفره فرد به 32 هزار و 500 تومان افزایش می یابد.

بر اساس این گزارش فعالان اصناف از برنامه های خود برای تنظیم بازار اقلام پرمصرف و تلاش برای جلب رضایت مردم روزه دار در این ایام مبارک خبر می دهند.

قیمت نان تغییری نخواهد کرد

محمدجواد کرمی رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم با اشاره به قیمت نان در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: با توجه به آنکه نان قوت غالب سفره های مردم به شمار می رود، می توان گفت در ماه رمضان به هیچ عنوان افزایش قیمت نان را نخواهیم داشت چرا که گندم به میزان کافی در اختیار نانوایی های کشور است.

وی با اشاره به آنکه مصرف سالانه گندم در داخل 9 میلیون تن است، گفت: با توجه به پیش بینی افزایش تولید به مرز 12 میلیون تن و کاهش قیمت آرد، افزایش قیمت نان در این ایام نخواهیم داشت.

کرمی ادامه داد: مردم می توانند در صورت مشاهده تخلفاتی همچون گران فروشی و موارد بهداشتی شکایات خود را با اتحادیه به شماره 77194028 مطرح کنند؛ تا در اسرع وقت با واحد های صنفی متخلف برخورد شود.

رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم با اشاره به ساعت کار نانوایان در ماه رمضان بیان کرد: به هیچ عنوان تغییری در ساعت کار نانوایی ها در این ایام وجود نخواهد داشت، به طوریکه نانوایی ها از صبح تا بعد از افطار تولید خواهند داشت لذا مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

افزایش تقاضا  برای کله پاچه در ماه رمضان

حسین رواسی رئیس اتحادیه طباخان گفت: در ماه مبارک رمضان استقبال از کله پاچه بیشتر از سایر ماه های سال است و طی جلسه ای که با اعضای اتحادیه طباخان برگزار کردیم قرار براین شد تا در ماه مبارک رمضان امسال افزایش قیمت نداشته باشیم.

وی در ادامه افزود: کله پاچه هایی که در طباخی عرضه می شوند تازه هستند و به هیچ عنوان کله پاچه منجمد نداریم. در ماه رمضان این محصول کشتار روز و در نهایت کشتار هفته ارائه می شود و تمام طباخی ها از کله گوسفند استفاده می کنند.

رواسی همچنین اظهار داشت: قیمت یک دست کله پاچه کامل مناسب برای 5 نفر به همراه آب گوشت بین 40 تا 45 هزار تومان تعیین شده است که این قیمت صرفا در صورت ارائه خدمات بیشتر از سوی طباخی برای مشتریان حاضر در محل می تواند تا حد اندکی افزایش یابد.

این نکته قابل ذکر است که هیچ واحد صنفی اجازه ندارد برای آب گوشت بطور جداگانه از مشتریان پول دریافت کند، در غیر این صورت تخلف محسوب می شود.

وی ساعت کاری طباخی ها را چنین عنوان کرد: ساعت کاری طباخی ها از 2 ظهر تا زمان افطار و از افطار تا سحر به طور متغییر برنامه ریزی شده است.

وی همچنین در خصوص واردات کله پاچه اذعان کرد: هیچ وقت کله پاچه منجمد به کشور وارد نشده و صرفا در مقاطعی به خاطر کمبود گوشت، واردات گوسفند زنده داشتیم که به صورت تازه و گرم در کشور از آنها استفاده می شود.

تب هندوانه بالا رفت

حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اشاره به تغییر و تحولات قیمت میوه در ماه رمضان اظهار داشت: قیمت میوه های لوکس و مجلسی در ماه رمضان کاهش یافته و در مقابل قیمت سبزی آش و هندوانه افزایش می یابد و گفتنی است که تا کنون قیمت ها تغییری نداشته اما احتمال افزایش قیمت، در روزهای آتی وجود دارد.

وی با اشاره به پیش بینی وضعیت بازار میوه گفت: قیمت هندوانه به سبب گرمازدگی و کاهش تولید درخوزستان و دزفول افزایش یافته به طوریکه اکنون به مرز کیلویی هزار و 300 تومان رسیده است اما با آمدن هندوانه از سبزوار تا ده روز آینده قیمت ها کاهش خواهد یافت.

مهاجران با اشاره به قیمت انواع میوه بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو گیلاس تکدانه 8 الی 13 هزار تومان، زردآلو 4 تا 8 هزار تومان، توت فرنگی سنندج 4 تا 8 هزار تومان، گوجه درختی 4 تا 8 هزار تومان، موز 3 هزار و 800 الی 4 هزار و 500 تومان به فروش می رسد.

وی ادامه داد: هر کیلوخیار بوته ای 2 هزار و 500 الی 3 هزار تومان، خیار درختی 600 الی هزار و 200 تومان، گوجه فرنگی 600 تا هزار تومان، سیب زمینی و پیاز 600 تا هزار تومان، سبزی خوردن 2 هزار تومان و میانگین سبزی جور 800 تومان در میدان به فروش می رسد.

گفتنی است که این قیمت ها با احتساب 35 درصد سود در خرده فروشی های سطح شهر عرضه می شود.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اشاره به افزایش قیمت خرما بیان کرد: از یک ماه گذشته تا کنون قیمت هر کیلو خرما رطب زاهدی 2 هزار تومان افزایش یافته به طوریکه اکنون به مرز 8 هزار و 500 تومان رسیده است.

افزایش قیمت خرما

قاسمعلی حسنی عضو اتحادیه مواد غذایی با اشاره به تغییر قیمت اقلام پرمصرف در ماه رمضان اظهار داشت: از 20 روز گذشته تغییر و تحولات قیمت در باب اقلام پرمصرف ماه رمضان رخ داده و از این رو دیگر شاهد افزایش قیمت در این ایام نخواهیم بود.

وی با اشاره به قیمت برنج گفت: از دی ماه گذشته به طور میانگین هر ماه قیمت برنج 3 درصد افزایش داشته به طوریکه اکنون حداکثرهر کیلو برنج ایرانی 12 هزار تومان است.

حسنی با اشاره به قیمت خرما و حبوبات بیان کرد: قیمت خرما در 15 روز گذشته 30 تا 60 درصد افزایش داشته و همچنین حبوبات از 40 روز گذشته 5 تا 15 درصد گران شده که مجدد بعد از ماه رمضان و کشت مجدد محصول قیمت ها کاهش می یابد.

عضو اتحادیه مواد غذایی ادامه داد: در 20 روز گذشته قیمت چای در برخی برندها غیر قانونی افزایش یافته است و می توان گفت که قیمت قند و شکر با 10 درصد افزایش به ترتیب در عمده فروشی ها به مرز 2 هزار و 500 الی 2 هزار و 900 تومان رسیده که این رقم در خرده فروشی ها با احتساب 12 درصد سود خرده فروشی عرضه می شود.

 زولبیا درجه یک 11 هزار تومان شد

علی بهره مند رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات گفت: با توجه به آنکه اتحادیه قیمت 12 هزار و 800 تومانی را برای هر کیلو زولبیا و بامیه به کمیسیون پیشنهاد داده بود اما با این قیمت موافقت صورت نگرفت و در نهایت هر کیلو زولبیا و بامیه با کیفیت بالا برای واحد های درجه یک 11 هزار تومان، درجه دو 10 هزار و 500 تومان مصوب شد.

وی افزود: سال گذشته هر کیلو زولبیا و بامیه به قیمت 9 هزار و 600 تومان به فروش می رسید که امسال با توجه به نرخ مصوب تعیین شده هر کیلو زولبیا 10 الی 12 درصد افزایش یافته است.

افزایش 5 درصدی قیمت آش و حلیم

حسین محمدی رئیس اتحادیه آش و حلیم گفت: در حال حاضر وضعیت قیمتها مناسب است به طوری که امسال هر کیلو آش و حلیم تنها 5 الی 7 درصد افزایش قیمت داشته است.

وی با اشاره به قیمت انواع آش و حلیم گفت: هر کیلو حلیم ساده 7 هزار تومان حلیم معجون 12 هزار تومان آش رشته ساده 9500 الی 10 هزار تومان آش رشته با پیازداغ و نعنا 12 هزار تومان شله زرد و حلوا 9 هزار تومان و هر پرس آش رشته 6500 تومان به فروش میرسد.

بر اساس این گزارش حداقل هزینه سفره افطار یک فرد حدود 13 هزار تومان تمام می شود که با توجه به متوسط درآمد ماهانه 800هزار تومانی اقشار ضعیف جامعه، سرپرست خانوار به سختی می تواند از پس این هزینه برآید که در اینصورت یا باید به ناچار از هزینه های دیگر چشم پوشی کند  و یا سفره افطار خود را کوچک کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار