انتقاد آیت‌الله مدرسی از تصمیم نسنجیده دولت عراق

مرجع تقلید شیعیان، با تمجید از همکاری و پیوند برادرانه میان ملت‌های عراق و ایران طی دو دهه گذشته، بر ضرورت حفظ روابط برادرانه و جلوگیری از محدودیت در رفت‌وآمد زائران عتبات عالیات تأکید کرد.
کد خبر: ۸۶۵۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۹ - 27September 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، آیت‌الله العظمی سید محمدتقی مدرسی از مراغجع تقلید شیعیان، در درس اخلاق هفتگی خود که در دفترش در کربلای معلی برگزار می‌شود، با انتقاد از برخی تصمیم‌ها و اقدامات دولت عراق که به گفته وی خارج از رویکرد مردمی و مرجعیت اتخاذ می‌شود، اظهار کرد: از جمله این اقدامات، ایجاد محدودیت برای حرکت زائران امام حسین (ع) و دیگر عتبات مقدسه عراق و بستن حریم هوایی یا گذرگاه‌ها به روی زائرانی است که برای زیارت وارد عراق می‌شوند؛ آن هم در چارچوب اجرای تحریم‌های اعمال‌شده علیه یک کشور همسایه و مسلمان.

آیت‌الله مدرسی

وی خاطرنشان کرد: همه کسانی که از طریق ایران وارد عراق می‌شوند، ایرانی نیستند، بلکه زائرانی از ملیت‌ها و کشور‌های مختلف نیز در میان آنان حضور دارند که هدف مشترکشان زیارت عتبات مقدسه و انجام یک شعیره دینی و ایمانی است.

مرجع تقلید شیعیان افزود: بر همین اساس، نحوه برخورد با رفت‌وآمد این زائران باید بر اساس ماهیت دینی سفر آنان باشد، نه اختلافات و مواضع سیاسی میان کشورها.

زیارت نباید تحت تأثیر اختلافات سیاسی قرار گیرد

آیت‌الله مدرسی با تشبیه این مسئله به رفت‌وآمد مسلمانان برای انجام فریضه حج گفت: حتی در دوره‌هایی که میان کشور‌ها و دولت‌ها اختلافات و منازعات سیاسی وجود داشته است، قابل قبول نبوده که این اختلافات به ابزاری برای جلوگیری از رسیدن حجاج به خانه خدا یا ممانعت از عبور هواپیماها، اتوبوس‌ها و دیگر وسایل نقلیه حامل آنان برای انجام مناسک حج تبدیل شود.

وی تأکید کرد: وارد کردن شعائر دینی و رفت‌وآمد زائران به منازعات سیاسی و جلوگیری از دسترسی مردم به اماکن مقدس یا ایجاد محدودیت برای آنان، نباید به ابزاری برای اعمال فشار میان کشور‌ها تبدیل شود؛ زیرا چنین اقدامی حق مردم در انجام شعائر دینی خود را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در عمل ممکن است به رویارویی با دین و شعائر آن منجر شود.

ضرورت تسهیل ورود زائران به عراق

مرجع دینی عراق در ادامه گفت: به جای ایجاد محدودیت برای رفت‌وآمد زائران، مسئولان عراقی باید برای تسهیل ورود آنان از گذرگاه‌های مختلف هوایی و زمینی تلاش کنند و فرودگاه‌ها، جاده‌ها، گذرگاه‌های مرزی و زیرساخت‌های کشور را متناسب با حضور سالانه ده‌ها میلیون زائر و مسافر در عراق و عتبات مقدسه توسعه دهند.

آیت‌الله مدرسی همچنین هشدار داد: دشمنان امت اسلامی همواره در پی یافتن راه‌هایی برای ایجاد شکاف میان ملت‌های منطقه و قطع پل‌های ارتباط، همکاری و همبستگی میان آنان هستند.

وی بر ضرورت پرهیز از پذیرش فشار‌ها و خواسته‌هایی که در این مسیر قرار دارند تأکید کرد و گفت: پذیرش چنین فشار‌هایی زمینه را برای سلطه بر کشور‌های اسلامی و تضعیف ملت‌های مسلمان فراهم می‌کند.

آیت‌الله العظمی سید محمدتقی مدرسی در پایان بر ضرورت حفظ پیوند‌های برادرانه میان ملت‌های اسلامی تأکید کرد و گفت: نباید اجازه داد اختلافات و منافع سیاسی مقطعی، راه‌های ارتباط میان ملت‌ها را مسدود کند یا مانع انجام شعائر دینی مؤمنان و زیارت اماکن مقدس شود.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار