روزه داری از منظر طب اسلامی ایرانی

به دلیل قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در فصل تابستان و گرمی هوا در این فصل و فاصله طولانی بین سحر و افطار، روزه‌داری نیاز به رعایت تدابیری دارد تا ضمن حفظ سلامت بدن، فرد بتواند با این یک ماه روزه‌داری اخلاط فاسد خود را نیز دفع کند.
کد خبر: ۸۶۶۶۴
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۱ - 08June 2016

روزه داری از منظر طب اسلامی ایرانی

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در این مطلب شما خوانندگان را با تعدادی از دستوارات طب سنتی در دین اسلام با موضوع روزه داری آشنا می کنیم:
1- در وعده افطار چه بخوریم و با چه غذاهایی باید شروع کنیم :

بهترین غذا جهت بازکردن افطار در این فصل آب جوش ولرم به همراه خرما می باشد. در وعده افطار باید غذاهای زود هضم و سریع الجذب را بخورید تا بدن بتواند در زمان اندک انرژی از دست رفته خود را تامین کند.

موارد چند نمونه از غذاهایی هستند که می توانند انرژی از دست رفته بدن را تامین کند:

1) آب گوشت بدون کوبیده آن
2) تخم مرغ عسلی
3) سوپ جو
4) خوراک سبزیجات  
5) مربای انجیر
6) عسل

چند نکته مهم:

- استفاده از غذاهای دیر هضم در وعده افطار باعث می شود که هم معده خالی سنگین شده و دچار ضعف شدید می شود، ضمن اینکه زمانی که طول می کشد تا انرژی به تن برگردد بین 8 تا 12 ساعت است ، پس شخص در ضعف به سر می برد، ضمنا در وعده سحر میل به غذا کم می شود و شخص در طول روز احساس گرسنگی را تجربه می کند.

- استفاده از آب یخ و هر شربتی که در آن یخ باشد و هندوانه و میوه های خنک در کنار وعده افطار به هیچ وجه مورد تائید حکمای طب سنتی نیست چرا که عامل اصلی مشکلات گوارشی خواهد بود و باعث بیماری کبد چرب و سنگ کیسه صفرا و بسیاری از بیماریهای دیگر خواهد شد، ضمن اینکه در رفع عطش کارساز نخواهد بود و چاره آن کمی صبر است و آب ولرم جوشیده که بعد از حدود نیم ساعت این مشکل کاملا برطرف خواهد شد.

از افطار تا سحر چه بخوریم؟ چگونه بر تشنگی غلبه کنیم؟


- بهترین موادی که باید در فاصله افطار تا سحر خورده شود استفاده از شربتها و میوه های زیر است :

1)شربتهایی که در آن از خاکشیر، تخم شربتی، قدومه شیرازی و بارهنگ و ... استفاده شده باشد.(هم برای گرم مزاجان و هم برای سرد مزاجان مفید است).

2)شربت آبلیمو، آب زرشک، سرکه انگبین، دمکرده کاسنی باعسل و... برای کسانیکه گرم مزاجند بسیار خوب است و سرد مزاجان باید کمتر استفاده کنند .

3)میوه هایی مثل : هندوانه، خربزه، طالبی، گرمک، آلبالو، زرد آلو و گیلاس توصیه می شود با فاصله دو ساعت از وعده افطار میل شود که بهتراست این میوه ها نسبت به مزاج فرد میل شود.

مثلا کسی که گرم است هندوانه و آلبالو و... و کسی که سرد مزاج است خربزه و گیلاس و...میل کند.

در وعده سحر چه بخوریم که احساس گرسنگی و تشنگی نکنیم؟

در وعده سحر توصیه شده است غذاهای سنگین و دیر هضم و غلیظ که شور و پر ادویه نباشند استفاده گردد. ضمنا توصیه می شود که از شربتهایی که گفته شد قبل از شروع وعده سحر1 الی 2 لیوان میل شود .

_غذاهایی مثل: کوبیده آبگوشت، حلیم، هر غذای گوشتی با برنج، عدسی، نان و پنیر و گردو و سبزی خوردن، ارده با شیره انگور، شامی با گوشت توصیه می شود.

_استفاده از ماست باعث فساد غذاهای گوشتی شده و معده دچار مشکلات گوارشی میشود.

_ یک ساعت بعد از وعده سحر نخوابید تا معده بتواند هضم اول را به خوبی انجام دهد.

منبع:ناصرون

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار