سرهنگ نیک‌یاد: روایت اول؛ کلید مدیریت افکار عمومی در شرایط فعلی است

فرمانده بسیج نیشابور با تأکید بر ضرورت هوشمندی در جنگ روایت‌ها گفت: کسی که اولین روایت را از وقایع ارائه می‌دهد، قدرت مدیریت افکار عمومی را در دست می‌گیرد؛ بنابراین خبرنگاران به عنوان افسران جنگ نرم، باید با دقت و سرعت عمل، مانع از بحران‌سازی دشمن شوند.
کد خبر: ۸۶۷۲۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۵ - 03October 2026

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، سرهنگ پاسدار «علی نیک‌یاد» فرمانده بسیج نیشابور روز گذشته در افتتاحیه دوره توانمندسازی خبرنگاران شهرستان‌های نیشابور، زبرخان و فیروزه ضمن قدردانی از تلاش‌های گمنام، اما تأثیرگذار خبرنگاران در جبهه رسانه‌ای انقلاب، اظهار داشت: رسالت اصلی فعالان رسانه‌ای در شرایط کنونی، فراتر از اطلاع‌رسانی صرف، حرکت در مسیر جهاد تبیین و مدیریت هوشمندانه افکار عمومی است.

فرمانده بسیج نیشابور

وی با تبیین سه اصل راهبردی برای فعالان حوزه رسانه، به تشریح اهمیت اخلاق حرفه‌ای پرداخت و گفت: صداقت، اولین اصل در کار رسانه است، اما در کنار آن، باید به اصل مصلحت نیز توجه داشت. رسانه‌ها نباید در زمین دشمن بازی کنند و هدفشان باید آگاهی‌بخشی و آرام‌سازی جامعه باشد، نه سیاه‌نمایی و برجسته‌سازی نقاط ضعف که منجر به یأس عمومی شود.

فرمانده بسیج نیشابور با بیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، بر نقش کلیدی رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی تأکید کرد و افزود: اگر رسانه‌ها در موضوعاتی همچون مدیریت مصرف آب، انرژی و سوخت به درستی ورود کنند، هزینه‌های تحمیلی به حاکمیت و جامعه به شدت کاهش می‌یابد. رسانه‌ها باید با فرهنگ‌سازیِ به موقع، مانع از تبدیل شدن چالش‌ها به بحران‌های اجتماعی شوند.

نیک‌یاد با اشاره به اهمیت روایتگری در فضای رسانه‌ای دنیا تصریح کرد: در دنیای امروز، کسی پیروز میدان است که روایت اول را از وقایع ارائه دهد. تجربه‌هایی مانند حوادث سال گذشته نشان داد که تأخیر در روایت درست و دقیق، فضای را برای دروغ‌پردازی و جهت‌دهی دشمن باز می‌کند. اگر ما روایت نکنیم، دشمن با وارونه‌سازی واقعیت، روایت خود را بر افکار عمومی تحمیل خواهد کرد.

وی افزود: مدیریت افکار عمومی در جامعه، دست کسی است که از ابزار رسانه به بهترین شکل استفاده می‌کند. بنابراین، خبرنگاران باید به عنوان افسران جنگ نرم، با درک پیچیدگی‌های این نبرد، میدان‌دارِ روایت‌های صادقانه و به‌هنگام باشند.

فرمانده بسیج نیشابور در بخش پایانی سخنان خود، خطاب به فعالان رسانه تأکید کرد: تقاضای من از شما این است که با بهره‌گیری از ابزار‌های نوین، به فکر جذب و مدیریت افکار عمومی نسل دهه هشتادی و دهه نودی باشید. نباید اجازه دهیم روایت‌های جعلی در فضای مجازی، نگاه نسل جوان ما را نسبت به نظام و انقلاب تغییر دهد. شما افسران جنگ نرم هستید و این عرصه، خط مقدمِ حفظ اقتدار و عزت جمهوری اسلامی است.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار