بانوان گیلانی شایسته حضور در مسئولیت‌های عالی مدیریتی هستند

استاندار گیلان با اشاره به انتصاب بانوان در جایگاه‌های فرمانداری، معاونت فرمانداری، بخشداری و مدیریت دستگاه‌های اجرایی گفت: تجربه حضور زنان در این مسئولیت‌ها نشان داده است که آنان می‌توانند در مواجهه با مسائل و چالش‌های اجرایی، مسئولانه، توانمند و مؤثر عمل کنند.
کد خبر: ۸۶۷۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۴ - 03October 2026
به گزارش دفاع‌پرس از گیلان، «هادی حق‌شناس» استاندار گیلان عصر امروز در نشست نمایندگان امور زنان و خانواده شهرداری‌های استان که با حضور پروین داداندیش، رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور، در سالن غدیر استانداری برگزار شد، اظهار داشت: بانوان توانمند گیلانی امروز در بخش‌های مختلف اجرایی و مدیریتی نقش‌آفرینی می‌کنند و باید زمینه حضور مؤثرتر آنان در فرآیند‌های تصمیم‌سازی فراهم شود.
رشت
وی با اشاره به انتصاب بانوان در جایگاه‌هایی مانند فرمانداری، معاونت فرمانداری، بخشداری و مدیریت دستگاه‌های اجرایی افزود: تجربه حضور زنان در این مسئولیت‌ها نشان داده است که آنان می‌توانند در مواجهه با مسائل و چالش‌های اجرایی، مسئولانه، توانمند و مؤثر عمل کنند.
 
استاندار گیلان با بیان اینکه هر مسئولیت مدیریتی نیازمند شایستگی‌های تخصصی و اجرایی است، تصریح کرد: ملاک واگذاری مسئولیت‌ها باید توانمندی، تخصص و شایستگی افراد باشد و بانوان گیلانی نیز از ظرفیت لازم برای حضور در سطوح مختلف مدیریتی، حتی مسئولیت‌های عالی، برخوردارند.
 
حق‌شناس نرخ مشارکت اقتصادی را یکی از شاخص‌های مهم سنجش توسعه‌یافتگی جوامع دانست و گفت: هرچه سهم جمعیت فعال در فرآیند کار و تولید افزایش یابد، ظرفیت بیشتری برای ایجاد ارزش افزوده و دستیابی به توسعه فراهم می‌شود.
 
وی با اشاره به نرخ مشارکت اقتصادی حدود ۴۰ درصدی در ایران بیان کرد: سهم زنان از بازار کار کشور حدود ۱۴ درصد است؛ درحالی‌که بانوان به‌طور میانگین بیش از ۶۰ درصد جمعیت دانشگاهی را تشکیل می‌دهند. این فاصله نشان‌دهنده ظرفیت بزرگی است که هنوز به‌صورت کامل وارد عرصه کار، تولید و مدیریت نشده است.
 
استاندار گیلان افزود: زنان علاوه بر برخورداری از دانش و تخصص، در بسیاری از موارد از ماندگاری بیشتری در محیط‌های اداری برخوردارند و حضور مستمر آنان می‌تواند به افزایش بهره‌وری و تداوم بهتر فرآیند‌های کاری کمک کند.
 
حق‌شناس با تأکید بر ضرورت توجه به مسائل و مطالبات زنان در مدیریت شهری گفت: حضور بانوان در فرآیند تصمیم‌سازی شهرداری‌ها می‌تواند به شناخت دقیق‌تر مسائل خانواده، بهبود برنامه‌ریزی شهری و ارتقای کیفیت خدمات عمومی منجر شود.
 
وی حضور رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور در گیلان را فرصتی برای تقویت جایگاه بانوان در مجموعه‌های اداری، دولت و شهرداری‌های استان دانست و از مدیران شهری، فرمانداران، بانوان مدیر و دفتر امور زنان و خانواده استانداری برای برگزاری این نشست قدردانی کرد.
 
حق‌شناس در ابتدای سخنان خود نیز با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و هشت هزار شهید استان گیلان گفت: بانوان گیلانی در دوران دفاع مقدس حضوری مؤثر و ماندگار داشتند و جمعی از آنان به‌عنوان شهیده، جانباز و رزمنده در مسیر دفاع از کشور نقش‌آفرینی کردند.
 
سند ارتقای وضعیت زنان با ۲۵ شاخص در استان‌ها اجرا می‌شود
 
پروین داداندیش رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور نیز در این نشست اظهار کرد: شهر دوستدار خانواده، شهری است که تمام تصمیم‌ها و برنامه‌های خود را از منظر تأثیر آنها بر خانواده ارزیابی می‌کند و شهرداری‌ها در تحقق چنین رویکردی نقشی محوری دارند.
رشت
وی تعهد، پاسخ‌گویی، شفافیت و دسترسی عادلانه را از شاخص‌های مهم مدیریت شهری دانست و تصریح کرد: حقوق و تکالیف متقابل شهروندان و مدیران شهری باید به‌درستی تعریف شود تا زمینه مشارکت بیشتر مردم، افزایش اعتماد عمومی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی فراهم آید.
 
داداندیش با تأکید بر ضرورت آینده‌نگری در برنامه‌ریزی شهری بیان کرد: مسائل و معضلات اجتماعی یک‌شبه شکل نمی‌گیرند؛ بسیاری از آنها نتیجه مطالبات و نیاز‌هایی هستند که طی سال‌ها بدون پاسخ مانده و به‌تدریج انباشته شده‌اند.
 
وی شناسایی به‌موقع مسائل، برنامه‌ریزی و پیشگیری را سه ضرورت مدیریت اجتماعی برشمرد و گفت: اگر نیاز‌های کودکان، نوجوانان، زنان، مردان و خانواده‌ها به‌درستی شنیده شود، می‌توان پیش از تبدیل‌شدن مسائل به آسیب‌های اجتماعی، برای آنها راه‌حل ارائه کرد.
 
رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور با بیان اینکه بخش‌های مختلف جامعه از متولیان مشخص برخوردارند، افزود: در حوزه خانواده همچنان با نبود یک متولی واحد روبه‌رو هستیم و باید مشخص شود صدای اعضای خانواده در مواجهه با مسائل و نیازهایشان به کجا می‌رسد و چه نهادی مسئول پاسخ‌گویی است.
 
داداندیش همچنین با اشاره به ظرفیت علمی و انسانی گیلان اظهار کرد: وجود ۲۳ هزار دانش‌آموز کلاس اولی و ۴۳ هزار دانشجو، بخشی از سرمایه انسانی ارزشمند استان را نشان می‌دهد؛ ظرفیتی که می‌تواند در سازندگی، توسعه و ترسیم آینده‌ای روشن برای گیلان و کشور نقش‌آفرین باشد.
 
وی رشت را برخوردار از سرمایه انسانی تحصیل‌کرده دانست و تأکید کرد: این توان علمی و تخصصی باید بیش از گذشته در مسیر حل مسائل و توسعه استان به کار گرفته شود.
 
رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور در ادامه به سند ارتقای وضعیت زنان در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: در این سند، وضعیت زنان بر پایه ۲۵ شاخص عمده و از منظر برنامه‌ها، چالش‌ها و پیشنهاد‌ها بررسی و مقایسه می‌شود و اجرای آن با همکاری دفاتر امور زنان و خانواده استانداری‌ها در استان‌های کشور پیگیری خواهد شد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار