امنیت، بستر تحقق همه فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی است

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی، گفت: امنیت، بستر تحقق سایر فعالیت‌ها و فرایند‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و اگر این بستر دچار آسیب شود، سایر اقدامات نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۸۶۷۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۰ - 05October 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، سردار «حسن شجاعی‌نسب» فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی، با قدردانی از حضور رئیس‌کل دادگستری استان و هیئت همراه، به مناسبت هفته نیروی انتظامی اظهار داشت: امنیت، بستر تحقق سایر فعالیت‌ها و فرایند‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و اگر این بستر دچار آسیب شود، سایر اقدامات نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

سردار

وی افزود: اهمیت امنیت مورد وفاق همه مردم، دستگاه‌ها و نهادهاست، اما در میدان عمل، مجموعه انتظامی و قضایی به دلیل ماهیت وظایف ذاتی خود، نقش پررنگ‌تری در تأمین و تثبیت امنیت دارند و باید توجه ویژه‌ای به موضوع امنیت و احساس امنیت در ابعاد مختلف داشته باشند.

سردار شجاعی نسب با اشاره به پیشینه فرهنگی و اجتماعی استان گفت: تدین مردم و تلاش مشترک دستگاه‌های مختلف موجب شده است خراسان جنوبی در سال‌های گذشته از امنیت نسبی و پایدار برخوردار باشد و شاخص‌های نگران‌کننده ناامنی در استان وجود نداشته باشد؛ با این حال، نباید به وضعیت موجود اکتفا کرد.

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی با اشاره به پیچیده‌تر شدن جرایم و ظهور شیوه‌های جدید ارتکاب جرم، بر ضرورت به‌روزرسانی مستمر رویکرد‌های انتظامی و پیشگیرانه تأکید کرد و گفت: مقابله با تهدید‌های جدید، از جمله آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی، نیازمند همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌هاست.

وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب، اظهار داشت: مجموعه انتظامی در این حوزه دغدغه جدی دارد و اقدامات لازم را در چارچوب وظایف قانونی خود انجام می‌دهد، اما برای حل پایدار این موضوع، صرفاً اقدامات انتظامی کافی نیست و باید یک برنامه جامع با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی، اجتماعی، اجرایی و قضایی تدوین شود.

سردار شجاعی نسب ادامه داد: اگر گروه‌های مردمی و مجموعه‌های مختلف قرار است در حوزه امر به معروف و نهی از منکر فعالیت کنند، باید نحوه فعالیت، محدوده مأموریت، شیوه تعامل با مردم و سازوکار هماهنگی آنان با فراجا مشخص باشد تا اقدامات به شکل منسجم و قانونی انجام شود.

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی با تأکید بر آمادگی کامل فراجا برای همکاری با گروه‌های مردمی گفت: انتظامی استان آمادگی دارد در صورت تشکیل گروه‌های مشخص و سازمان‌یافته، در چارچوب تصمیمات شورای تأمین و ضوابط قانونی با آنها همکاری و همراهی لازم را انجام دهد.

وی افزود: نمی‌توان انتظار داشت تنها با اقدامات سلبی و انتظامی، یک آسیب اجتماعی پیچیده به طور کامل برطرف شود؛ بلکه باید در کنار اقدامات قانونی، از ظرفیت‌های فرهنگی، آموزشی، مشاوره‌ای و اجتماعی نیز استفاده کرد.

سردار شجاعی‌نسب با بیان اینکه برخورد صرفاً سلبی در بسیاری از موارد اثرگذاری پایدار ندارد، گفت: باید برای هر موضوع، متناسب با شرایط اجتماعی و با بهره‌گیری از خرد جمعی، راهکار مشخصی طراحی شود تا ضمن اجرای قانون، از ایجاد تنش و آسیب‌های ثانویه جلوگیری شود.

فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مجموعه انتظامی در مبارزه با مواد مخدر، جرایم خشن و سایر جرایم نشان داده است که برای انجام وظایف قانونی خود آمادگی کامل دارد و در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز بدون مسامحه و با رعایت مصالح اجتماعی، وظایف خود را دنبال خواهد کرد.

وی همچنین بر تقویت تعامل میان فرماندهی انتظامی، دادگستری، دادستانی، سپاه، بسیج، شورای تأمین و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و گفت: هدف همه دستگاه‌ها باید خدمت به مردم، اجرای قانون، حفظ امنیت و صیانت از سرمایه اجتماعی باشد.

در پایان، رئیس‌کل دادگستری استان خراسان جنوبی و فرمانده انتظامی استان بر ضرورت تداوم همکاری‌های مشترک، افزایش هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول و استفاده از ظرفیت‌های قانونی و مردمی برای ارتقای امنیت عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید کردند.

این دیدار با ادای احترام به مقام شامخ شهدا و تأکید بر ادامه مسیر خدمتگزاری به مردم و پاسداری از امنیت و آرامش جامعه به پایان رسید.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار