استقرار مدیریت واحد مرزی در مرز باشماق مریوان ضروری است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان با اشاره به مبادلات تجاری ۷.۴ میلیارد دلاری مرز رسمی باشماق، بر ضرورت استقرار مدیریت واحد مرزی، اجرای حمل یکسره کالا، ۲۴ ساعته شدن گمرک و تفویض اختیارات کارگروه ماده ۴ قانون ساماندهی مبادلات مرزی به استان تأکید کرد.
کد خبر: ۸۶۹۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۹ - 11October 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «ارسلان ازهاری» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان، عصر امروز یکشنبه در نشست مشترک مسئولان استان با رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در مرز باشماق مریوان، ضمن قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان گمرک در مرز‌های استان اظهار داشت: مرز باشماق مریوان نقشی راهبردی در اقتصاد استان و کشور ایفا می‌کند؛ به‌طوری‌که در سال جاری حجم مبادلات تجاری از این مرز در رویه‌های صادرات، واردات، ترانزیت کالا و قانون ساماندهی مبادلات مرزی بالغ بر هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.
 
استقرار مدیریت واحد در مرز باشماق ضروری است
 
وی با بیان اینکه باشماق فرصتی کم‌نظیر برای تثبیت اشتغال پایدار مرزنشینان است، افزود: این مرز علاوه بر نقش‌آفرینی در تأمین مواد اولیه و ماشین‌آلات خطوط تولید صنایع، در بزنگاه‌های حساس نظیر دوران جنگ تحمیلی و مقاطع ناترازی انرژی کشور نیز در تأمین و واردات هزاران تن کالای اساسی و سوخت، کارآمدی خود را به اثبات رسانده است.
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به طرح موضوع مدیریت واحد مرز در شورای توسعه استان به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور، اضافه کرد: سامان‌بخشی به تردد‌ها و مبادلات مرزی مستلزم تبعیت همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی از یک مدیریت واحد در مرز است تا هماهنگی‌های لازم به بهترین شکل محقق شود.
 
ازهاری همچنین به معضل تخلیه و بارگیری مجدد کالا در مرز اشاره کرد و گفت: کالا‌های صادراتی به‌ویژه محصولات کشاورزی و فاسدشدنی بر اثر فرآیند تخلیه و بارگیری مجدد دچار افت کیفیت می‌شوند؛ لذا انتظار داریم سازوکار اجرایی «حمل یکسره کالا» در باشماق هرچه سریع‌تر فراهم شود.
 
وی با یادآوری تفاهم‌نامه منعقده میان گمرک ایران و استانداری کردستان پیرامون فعالیت شبانه‌روزی مرز باشماق، گفت: فعالیت ۲۴ ساعته مرز مطالبه طرف عراقی و از تعهدات طرفین است، اما تحقق عملی آن نیازمند تأمین نیروی انسانی موردنیاز و امکانات رفاهی و منازل سازمانی برای پرسنل خدوم گمرک است.
 
ازهاری به روند نصب و راه‌اندازی سامانه ایکس‌ری باشماق نیز اشاره کرد و افزود: احداث زیرساخت‌ها و استقرار تجهیزات در حال پیگیری است و امیدواریم بر اساس وعده پیمانکار، این سامانه حداکثر تا آذرماه سال جاری به بهره‌برداری برسد؛ ضمن آنکه پیگیری استقرار ایکس‌ری کامیونی متحرک (موبایلی) نیز از مطالبات استان است.
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با انتقاد از تمرکز تصمیم‌گیری‌ها در پایتخت، ادامه داد: با وجود رویکرد دولت مبنی بر تفویض اختیارات به استان‌ها، سازوکار کارگروه ماده ۴ قانون ساماندهی مبادلات مرزی همچنان متمرکز است و انتظار داریم با توجه به اشراف میدانی استان کردستان، این اختیارات به استان تفویض شود تا فرآیند‌های طولانی اداری مانع رونق اقتصادی و تأمین به‌موقع مایحتاج صنایع و معیشت مرزنشینان نشود.
 
وی در ادامه خواستار بازگرداندن ساختمان اداری طرح آمایش گمرک سنندج، تقویت ساختار و کادر انسانی در مرز‌های باشماق، سیرانبند بانه، سیف سقز، مله‌خور و خانم‌شیخان، واریز درآمد‌های گمرکی حاصله به حساب خزانه معین استان، تسریع در اجرای طرح جامع پایانه مرزی باشماق و هم‌افزایی حداکثری با منطقه آزاد تجاری–صنعتی بانه و مریوان شد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار