آیین نکوداشت حافظ شیرازی با محوریت ارتقای هویت ادبی در استان مرکزی برگزار شد+ تصاویر

در راستای پاسداشت مفاخر ادبی ایران‌زمین، آیین بزرگداشت حافظ شیرازی با هدف ترویج فرهنگ غنی فارسی و تقویت پیوند جامعه با میراث کهن ادبی، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و حافظ‌پژوهان در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد. در این رویداد که همزمان با پویش «ایران جان» به اجرا درآمد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بر ضرورت معرفی جهانی مشاهیر ادبی ایران به عنوان بخشی از هویت ملی تأکید کرد.
کد خبر: ۸۶۹۳۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۳ - 12October 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از اراک، همزمان با طنین‌انداز شدن رویداد فرهنگی «ایران جان»، آیین بزرگداشت حافظ شیرازی غزل‌سرای پرآوازه و حکیمِ سخن‌سرای ایران‌زمین، عصر روز گذشته در فضایی سرشار از شور ادبی و با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و دوستداران شعر کلاسیک در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد.

اراک

این نشست ادبی که با همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی و اهتمام انجمن «حافظ‌دوستان مرکزی» سامان‌دهی شده بود، کوششی بود در جهت بازخوانی جایگاه بی‌بدیل خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی در هندسه معرفتی و ادبی ایران و گامی برای پیوند دوباره نسل جوان با دریای بی‌کران حکمت و عرفان لسان‌الغیب.

«علی ایزدی»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، در این آیین ضمن گرامیداشت یاد و نامِ بلند حافظ، ترویج مفاخر ادبی را یکی از ارکان اصلی «دیپلماسی فرهنگی» دانست و تصریح کرد: «حافظ شیرازی، تنها یک شاعر نیست؛ او آینه‌دارِ تمام‌نمای روح و جانِ ملت ایران است. آثار او در طول قرن‌ها، پیوندی ناگسستنی با زیستِ مومنانه، عرفانی و اجتماعی مردم این مرز و بوم داشته و همچنان سرچشمه‌ای زلال برای الهام‌بخشی به جان‌های تشنه حقیقت است.»

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با تأکید بر ضرورت پاسداشت هویت ملی، افزود: «ایران اسلامی مهدِ پرورش اختران تابناکی است که جهان را به نورِ دانش و ادب خود روشن کرده‌اند. برگزاری چنین نکوداشت‌هایی، نه‌تنها پاسداشت میراث گذشتگان است، بلکه ضرورتی برای تقویت هویت فرهنگی جامعه و پیوند میان اندیشه دیروز با افق‌های فرداست.»

ایزدی در ادامه با اشاره به اهمیت جهانی‌سازی مفاخر کشور خاطرنشان کرد: «برگزاری این رویدادها گامی ارزشمند در سطح استانی است، اما رسالت اصلی ما فراتر از مرزهای جغرافیایی است؛ ما باید با بهره‌گیری از ابزارهای فرهنگی و هنری، این شخصیت‌های تراز اول ادبیات فارسی را به جهانیان معرفی کنیم تا ملل دیگر نیز با فرهنگ غنی، اصیل و ریشه‌دار ایران اسلامی آشنا شوند.»

شایان ذکر است؛ این آیین که با تلاش‌های مجدانه سرکار خانم صابری‌نسب و جناب آقای گودرزی در انجمن حافظ‌دوستان استان مرکزی به منصه ظهور رسید، با اجرای برنامه‌های متنوع هنری همراه بود. شعرخوانی شاعران برجسته استان، اجرای موسیقی اصیل ایرانی و سخنرانی تحلیلی دکتر محمدی (حافظ‌پژوه برجسته استان) درباره جهان‌بینی حافظ، از جمله بخش‌هایی بود که ضمن جلا بخشیدن به فضای مجلس، بر نقش تاثیرگذار رویدادهای فرهنگی در معرفی ظرفیت‌های فاخر استان مرکزی تأکید کرد.

اراک

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار