آبگیری سد ژاوه سنندج منوط به رعایت ملاحظات زیست محیطی و بهداشتی باشد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان درباره سد ژاوه سنندج و نگرانی‌های مطرح شده درباره پیامد‌های آن برای سلامت مردم گفت: اگر مشخص شود آبگیری این سد برای سلامت مردم خطرآفرین است، باید از آبگیری آن جلوگیری شود.
کد خبر: ۸۷۰۰۴۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۴ - 15October 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «علی‌اکبر ورمقانی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، شامگاه چهارشنبه بیست‌ودوم مهر در همایش توسعه پایدار منطقه ژاوه‌رود که در روستای دولاب سنندج برگزار شد، اظهار داشت: توسعه پایدار در حوزه‌های مختلف تعریف می‌شود، اما تا زمانی که توسعه فرهنگی و منابع انسانی در جامعه محقق نشود، سایر ابعاد توسعه نیز به توازن لازم نخواهند رسید.
 
آبگیری سد ژاوه منوط به رعایت ملاحظات زیست محیطی و بهداشتی باشد
 
وی با تأکید بر ضرورت اولویت دادن به منافع عمومی نسبت به منافع شخصی افزود: برای تحقق توسعه پایدار باید از ظرفیت خرد جمعی استفاده کرد و تصمیم‌ها را با در نظر گرفتن مصالح عمومی اتخاذ کرد.
 
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی ژاوه‌رود و هورامان تصریح کرد: ژاوه‌رود از فرهنگ و پیشینه‌ای غنی برخوردار است و مردم هورامان نیز مردمانی با تمدن و هویت تاریخی هستند، باید با برنامه‌ریزی و مشارکت مردم، گام‌های مؤثری برای توسعه و تحول این منطقه برداشته شود.
 
ورمقانی با اشاره به ضرورت توجه به زیرساخت‌های روستایی ادامه داد: شاید همه روستا‌های منطقه از امکانات و راه‌های توسعه‌یافته برخوردار نیستند، اما باید برای بهبود زیرساخت‌ها و فراهم کردن زمینه توسعه بیشتر روستا‌ها تلاش کرد.
 
وی درباره سد ژاوه و نگرانی‌های مطرح‌شده درباره پیامد‌های آن برای سلامت مردم گفت: اگر مشخص شود آبگیری این سد برای سلامت مردم خطرآفرین است، باید از آبگیری آن جلوگیری شود.
 
معاون استاندار کردستان با اشاره به انجام مطالعات و پژوهش‌های علمی درباره سد ژاوه خاطرنشان کرد: تیمی از دانشگاه کردستان در حال بررسی و پژوهش درباره این سد است و باید تهدید‌ها و مخاطرات احتمالی آن شناسایی و برطرف شود، در صورتی که نتایج بررسی‌های علمی، آبگیری سد را تأیید کند، می‌توان در این زمینه اقدام کرد.
 
ورمقانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی آثار تاریخی و فرهنگی استان کردستان گفت: اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و چند اثر استان نیز در مسیر ثبت جهانی قرار دارند.
 
وی بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت‌های فرهنگی منطقه تأکید کرد و گفت: باید برای معرفی و تقویت فرهنگ کردستان و ژاوه‌رود برنامه‌ریزی و از ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی این منطقه در مسیر توسعه پایدار استفاده کرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار