حجت الاسلام خسروپناه: شوراهای فرهنگ عمومی باید از گزارش‌دهی به حل مسئله برسند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شوراهای فرهنگ عمومی نباید به ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌ها محدود شوند، بلکه باید مسائل فرهنگی را شناسایی و برای حل آن‌ها برنامه‌ریزی و پیگیری کنند.
کد خبر: ۸۷۰۶۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۱ - 18October 2026

به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، حجت‌الاسلام «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور شامگاه (شنبه) در مجمع عمومی شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه و آیین رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور که در سرسرای شهدای دولت استانداری برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، به‌ویژه شهدای استان، از تلاش مسئولان و فعالان فرهنگی قدردانی کرد.

کرمانشاهوی با اشاره به پیشینه تاریخی و ظرفیت‌های علمی، هنری و فرهنگی کرمانشاه اظهار کرد: همگرایی میان مردم و مسئولان از سرمایه‌های ارزشمند استان است و حفظ وحدت و انسجام ملی، به‌ویژه در شرایط کنونی، اهمیت فراوانی دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شوراهای فرهنگ عمومی باید نقش راهبری و هماهنگ‌کننده داشته باشند، افزود: دستگاه‌های اجرایی نباید جلسات شورا را صرفاً به ارائه گزارش فعالیت‌های خود محدود کنند، بلکه باید مشخص شود هر نهاد برای رفع مسائل فرهنگی چه اقدامی انجام می‌دهد و چه نتیجه‌ای به دست آورده است.

خسروپناه ادامه داد: صداوسیما، آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاه‌های مرتبط باید متناسب با مأموریت خود در اجرای برنامه‌های فرهنگی مشارکت کنند و گزارش اقدامات و میزان پیشرفت کار را در نشست‌های بعدی ارائه دهند.

وی با اشاره به رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، بیان کرد: در این فرایند، مسائل اصلی فرهنگی هر استان متناسب با شرایط و نیازهای همان منطقه شناسایی و برای آن‌ها راهکارها و برنامه‌های عملیاتی تعریف می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کرمانشاه را سندی روشمند توصیف کرد و گفت: در این سند، مسائل اساسی فرهنگی استان، اهداف، اقدامات موردنیاز و مسئولیت دستگاه‌ها مشخص شده است؛ با این حال، استفاده از دیدگاه کارشناسان و بازنگری مستمر می‌تواند به تکمیل و افزایش اثربخشی آن کمک کند.

حجت‌الاسلام خسروپناه تأکید کرد: تجربه تدوین اسناد فرهنگی نشان می‌دهد که تعیین اهداف کلی به‌تنهایی کافی نیست و باید پروژه‌های اجرایی، نهادهای مسئول و شیوه ارزیابی عملکرد نیز به‌روشنی تعیین شوند تا امکان پیگیری و نظارت بر اجرای برنامه‌ها وجود داشته باشد.

وی با اشاره به وجود اسناد بالادستی کشور از جمله نقشه مهندسی فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور، سند دانشگاه اسلامی و سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، بر ضرورت هماهنگی میان این اسناد و پرهیز از تدوین اسناد موازی و غیرضروری تأکید کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ارزش یک سند به تدوین آن محدود نمی‌شود، بلکه زمانی می‌توان آن را مؤثر دانست که به مرحله اجرا برسد، مسئولیت دستگاه‌ها مشخص باشد و میزان تحقق اهداف به‌صورت مستمر ارزیابی شود.

حجت‌الاسلام خسروپناه در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه دانش حکمرانی را ضروری دانست و گفت: پیشرفت در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی تنها به دانش فنی محدود نمی‌شود و کشور باید دانش و سازوکارهای حکمرانی این حوزه‌ها را نیز توسعه دهد.

وی افزود: حوزه‌های علمیه باید به توسعه فقه حکمرانی و دانشگاه‌ها به گسترش علم حکمرانی توجه کنند تا زمینه استفاده مؤثر از ظرفیت‌های علمی و دینی کشور فراهم شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر ضرورت پیوند میان دانش نظری و نیازهای واقعی جامعه تصریح کرد: باید امکان آزمودن راهکارها، بررسی پیامدهای تصمیم‌ها و ارزیابی نتایج سیاست‌ها فراهم شود تا برنامه‌ریزی‌ها بر پایه تجربه و نتایج قابل سنجش پیش برود.

وی همچنین بر استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها، استادان، صنایع‌دستی، هنرهای بومی و مفاخر فرهنگی کرمانشاه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی تأکید کرد و آمادگی شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای پیگیری مسائل و پیشنهادهای مسئولان استان اعلام کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار