سلاح خریدن عربستان باعث افزایش فروش تسلیحات در جهان شده است

کارشناسان نظامی می‌گویند، زیاده‌روی عربستان سعودی و همپیمانانش در خرید تسلیحات برای جنگ علیه یمن، به افزایش 10 درصدی فروش تسلیحات در جهان نسبت به سال گذشته میلادی انجامیده است.
کد خبر: ۸۷۳۲۵
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷ - 13June 2016

سلاح خریدن عربستان باعث افزایش فروش تسلیحات در جهان شده است

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،به نوشته روزنامه بلومبرگ، کمپانی IHS در گزارشی تحت عنوان "تجارت تسلیحات در جهان" علام کرد، بازار تسلیحاتی جهان با رشد 6 / 6 میلیارد دلار نسبت به سال 2014 میلادی به 65 میلیارد دلار در سال 2015 میلادی رسید. در دهه گذشته این بالاترین افزایش سالانه محسوب میشود. در حالی که خرید تسلیحاتی عربستان با 50 درصد  افزایش به 3 / 9 میلیارد دلار رسید، اما این افزایش در سراسر خاورمیانه و جنوب شرق آسیا مشاهده شده است.

بن مورز، یکی از تحلیلگران دفاعی ارشد IHS در زمینه هوا فضا، دفاع و امنیت که این گزارش را نوشته میگوید: کشورهایی که درآمد متوسطی دارند شاهد افزایش تولید ناخالص داخلی خود هستند و این امر به آنها منابع نسبی را برای خریداری تجهیزات نظامی بیشتر میدهد.

این گزارش روند موجود در بازار تسلیحات جهانی در 65 کشور جهان را بررسی کرده است و مینویسد: افزایش در واردات تسلیحاتی عربستان همزمان با آن صورت گرفته که ریاض ائتلافی را برای هدف گرفتن حوثیهای یمن تشکیل داد و در تلاش است تا با ایران مقابله کند. خریدهای تسلیحاتی عربستان در سال گذشته میلادی شامل جتهای تایفون یورو فایتر، جنگندههای F-15 و هلی کوپترهای آپاچی و همچنین تسلیحات هدایت شونده دقیق، پهپاد و تجهیزات شناسایی و نظارتی بود.

براساس گزارش IHS مصر که از زمان سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق این کشور در سال 2011 میلادی اقتصادش متزلزل شده، چهارمین وارد کننده بزرگ تسلیحاتی جهان است که 3 / 2 میلیارد دلار را در این زمینه هزینه میکند. پیش از سال 2013 مصر سالانه یک میلیارد یا کمتر در ین زمینه هزینه میکرد اما از آن زمان تاکنون واردات تسلیحاتی و بودجهای که برای آن درنظر میگیرد افزایش یافته است.

تحقیقات IHS نشان میدهد که فرانسه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که متحدان مصر هستند متعهد بودجه بیشتر در این زمینه شدهاند.

در ادامه این گزارش سالانه آمده است:  عراق نیز به اندازه مصر در این زمینه هزینه کرده و پولهای مربوط به عملیات و پرسنل را صرف خرید تسلیحاتی کرده است. عراق در حال مبارزه با داعش در استان الانبار است و برای مبارزه نهایی در جهت بازپسگیری موصل آماده میشود.

کمپانی IHS پیش بینی میکند که بهای کاهش یافته نفت در سه سال آتی بهبود نخواهد یافت در نتیجه صادر کنندگان نفت مجبور خواهند شد تا خریدهای تسلیحاتی خود را کاهش دهند. این کشورها بودجه کمتری را برای خریداری تسلیحات و بودجه بیشتری را برای عملیاتها صرف خواهند کرد چرا که تلاش میکنند بر رویدادهای منطقه تاثیر بگذارند.

مورز در این گزارش نوشت: روسیه، دومین کشور بزرگ صادر کننده تسلیحات جهان احتمالا تجارتش با ایران را افزایش میدهد چرا که تهران جایگزین تجهیزات قدیمی و نیروی هواییاش را پس از امضای توافق اتمی سال گذشته میلادی و رفع تحریمها آغاز کرده است. این یک قرارداد گسترده است که 40 میلیارد دلار تا 60 میلیارد دلار هزینه به همراه خواهد داشت.

IHS در این گزارش اعلام کرد: در آسیا کشورهای حاشیه دریای چین جنوبی از سال 2009 میلادی 71 درصد بودجه دفاعی خود را افزایش دادهاند چرا که قصد دارند با خرید هواپیما و موشکهای ضد ناو در مقابل چین ایستادگی کنند.

در همین حال آمریکا همچنان نخستین صادر کننده بزرگ تسلیحاتی جهان در سال 2015 میلادی است که حدود 23 میلیارد تجهیزات و اقلام دفاعی را فراهم میکند که تسلیحاتی به ارزش 8 / 8 میلیارد دلار آن به خاورمیانه فرستاده شده است.

به گفته IHS اگرچه روسیه دومین صادر کننده بزرگ تسلیحاتی جهان است اما گمان میرود فرانسه تا سال 2018 میلادی جای آن را بگیرد.
منبع:ایسنا

نظر شما
پربیننده ها