کانادا در اندیشه توسعه هوانوردی رزمی

شرکت کانادایی «بمباردیه» با شرکت انگلیسی «بی‌ای‌ئی سیستمز» برای همکاری در زمینه نسل آینده هوانوردی رزمی به توافق رسید.
کد خبر: ۸۷۴۳۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۰ - 04November 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، شرکت کانادایی «بمباردیه» و شرکت انگلیسی «بی‌ای‌ئی سیستمز» روز ششم آبان تفاهم‌نامه‌ای راهبردی امضا کردند که هدف آن بررسی زمینه‌های همکاری صنعتی و فناورانه در حوزه هوانوردی رزمی آینده است. این توافق در شرایطی صورت می‌گیرد که کانادا به‌تازگی به‌عنوان ناظر به برنامه جهانی هواپیمای رزمی پیوسته و کشور‌های اروپایی نیز درباره مشارکت در طرح‌های مشترک جنگنده نسل ششم رایزنی می‌کنند.

جنگنده

این همکاری می‌تواند بخشی از تلاش‌های کانادا برای حضور در پروژه‌های آینده توسعه جنگنده‌های پیشرفته باشد. کانادا از زمان توقف برنامه ساخت جنگنده «پیکان سی‌اف ۱۰۵» در سال ۱۹۵۹، دیگر پروژه‌ای برای طراحی و تولید مستقل یک هواپیمای رزمی را دنبال نکرده است.

در همین حال، برنامه «جی‌کپ» که با مشارکت انگلیس، ایتالیا و ژاپن پیش می‌رود، تابستان امسال جایگاه ناظر را به کانادا اعطا کرد. این موقعیت به اتاوا امکان می‌دهد شناخت دقیق‌تری از ساختار مدیریتی، توانمندی‌های فنی، چارچوب صنعتی و الزامات امنیتی این برنامه به دست آورد و فرصت‌های احتمالی مشارکت در آن را بررسی کند.

توافق بمباردیه و «بی‌ای‌ئی سیستمز» همچنین در بستر تحولات مربوط به مشارکت احتمالی آلمان در برنامه «جی‌کپ» اهمیت پیدا می‌کند. پیش‌تر گزارش‌هایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه ایرباس، پس از ناکامی در دستیابی به توافق با شرکت اسپانیایی «ایندرا» قصد دارد مذاکراتی با «بی‌ای‌ئی سیستمز» درباره همکاری در حوزه هوانوردی رزمی آینده و احتمال مشارکت در «جی‌کپ» انجام دهد.

«گیوم فوری» مدیرعامل ایرباس، روز هفتم آبان تأکید کرد که این شرکت همچنان از ضرورت توسعه یک جنگنده اروپایی نسل ششم در قالب همکاری چندملیتی حمایت می‌کند و خواهان مشارکت در چنین پروژه‌ای است. وی همچنین گفت که دولت آلمان در حال بررسی امکان همکاری با کشور‌های مختلف است و انگلیس و برنامه «جی‌کپ» یکی از گزینه‌های پیش روی برلین به شمار می‌روند.

بر اساس توضیحات منتشرشده از سوی بمباردیه و «بی‌ای‌ئی سیستمز»، تفاهم‌نامه جدید بر چند حوزه متمرکز خواهد بود: تحقیق و توسعه، یکپارچه‌سازی سامانه‌ها، آموزش و توسعه نیروی انسانی، تقویت زنجیره تأمین و صنعتی‌سازی. دو شرکت قرار است در گام بعدی چارچوبی مشخص برای همکاری تدوین کنند و فرصت‌های مشترک را با توجه به نیاز‌های عملیاتی آینده، اولویت‌های دولت‌ها و اهداف صنعتی ارزیابی کنند.

شرکت بمباردیه این توافق را گامی مهم در تقویت پایه صنعتی و فناورانه نظامی کانادا توصیف کرده است؛ به‌ویژه از طریق توسعه توانمندی‌های تخصصی در مهندسی، ساخت و یکپارچه‌سازی سامانه‌ها. از سوی دیگر، «سایمون بارنز» مدیر بخش هوانوردی «بی‌ای‌ئی سیستمز» نیز اعلام کرد که این توافق در راستای تقویت مشارکت‌های بین‌المللی برای شکل‌دهی به آینده هوانوردی رزمی انجام شده است.

با این حال، تفاهم‌نامه امضاشده در مرحله بررسی و شناسایی ظرفیت‌های همکاری قرار دارد و به‌معنای پیوستن رسمی کانادا به برنامه «جی‌کپ» یا آغاز یک پروژه مشترک مشخص برای ساخت جنگنده نیست.

انتهای پیام/ 999

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار