سیزده آبان درسی ماندگار برای امت اسلامی در شکستن ابهت استکبار جهانی بود

در آستانه ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج، ضمن تبیین قرآنی مفهوم استکبارستیزی، واقعه تسخیر لانه جاسوسی را نمادی از عزتخواهی دانشجویان مسلمان خواند و بر ضرورت شکل گیری جبهه واحد علمای شیعه و اهل سنت در برابر سیاست‌های سلطه جویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
کد خبر: ۸۷۴۵۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۰ - 03November 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، سیزده آبان در حافظه تاریخی ملت ایران، تنها یک روز در تقویم نیست؛ بلکه نقطه تلاقی سه رخداد سرنوشت ساز است: تبعید امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۳ به دلیل مخالفت با لایحه ننگین کاپیتولاسیون، شهادت دانش آموزان انقلابی در سال ۱۳۵۷، و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان پیرو خط امام در سال ۱۳۵۸. این روز، نماد ایستادگی در برابر قدرتی است که سال‌ها بر سرنوشت ملت‌ها سلطه داشته است. 
 
سیزده آبان درسی ماندگار برای امت اسلامی در شکستن ابهت استکبار جهانی بود
 
ماموستا «فایق رستمی» امام جمعه شهرستان سنندج که با کسب بیش از ۱۳۰ هزار رأی به عنوان نفر اول استان کردستان راهی مجلس خبرگان شد، از عالمان برجسته و وحدت آفرین اهل سنت است که همواره بر مشترکات شیعه و سنی تأکید کرده است و در خطبه‌های نماز جمعه و موضعگیری‌های سیاسی-اجتماعی خود، بار‌ها استکبار جهانی را عامل اصلی تفرقه و جنگ در جهان اسلام دانسته و بر لزوم «جهاد تبیین» برای روشنگری امت اسلامی تأکید کرده است. 
 
ماموستا رستمی در سخنانی پیرامون یوم الله سیزده آبان اظهار داشت: استکبار در قرآن کریم، نه صرفاً یک قدرت سیاسی، بلکه یک منطق سلطه جویانه است که در برابر حق و عدالت می‌ایستد. خداوند متعال در آیات متعدد، فرعون و نظام‌های استکباری را به دلیل «علوّ در زمین» و «فساد» محکوم کرده است. پیامبر اکرم (ص) نیز در سیره خود، چه در مکه و چه در مدینه، همواره در برابر زورگویی‌های قریش و قدرت‌های سلطه گر ایستاد و مسلمانان را به عزت و استقلال فراخواند. 
 
وی گفت: در اندیشه سیاسی اسلامی، مقابله با استکبار نه یک انتخاب تاکتیکی، بلکه یک وظیفه اعتقادی است؛ زیرا استکبار با فطرت توحیدی انسان و با کرامت امت اسلامی در تضاد است. امروز مهمترین مصداق استکبار، سیاست‌های سلطه جویانه آمریکا و هم پیمانانش است که با ابزارهایی، چون تحریم، جنگ رسانه‌ای و حمایت بی‌قید و شرط از رژیم صهیونیستی، امنیت و معیشت ملت‌های مسلمان را هدف گرفته‌اند. همانگونه که رهبری معظم انقلاب بار‌ها فرموده‌اند، استکبار با اصل اسلام مشکل دارد و برای آنان هیچ تفاوتی بین سنی و شیعه نیست؛ همه مسلمانان را مخالف خود می‌بینند. 
 
ماموستا رستمی افزود: نقش علمای اهل سنت در این میان، روشنگری و جهاد تبیین است. علما باید به جای پرداختن به اختلافات جزئی، بر مشترکات عمیق اسلامی تأکید کنند و مردم را نسبت به توطئه‌های تفرقه افکنانه دشمن آگاه سازند. ما پیروان یک قبله، یک پیامبر و یک کتاب هستیم و اختلاف نظر‌های فقهی نباید ما را از هم جدا کند. امروز وظیفه اصلی علما، تقویت وحدت عملی و ایجاد جبهه واحد در برابر استکبار است.
 
وی تصریح کرد: ۱۳ آبان، روز تجلی اراده ملت ایران در برابر سلطه گری است. تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸، پیش از آنکه یک اقدام سیاسی باشد، یک واکنش طبیعی به سال‌ها دخالت آمریکا در امور ایران بود. دانشجویان پیرو خط امام با این حرکت، به جهانیان نشان دادند که ملت ایران زیر بار سلطه نخواهد رفت و می‌تواند سرنوشت خود را خودش تعیین کند.
 
امام جمعه سنندج گفت: این واقعه، در کنار تبعید امام خمینی (ره) در ۱۳۴۳ به دلیل مخالفت با کاپیتولاسیون و شهادت دانش آموزان در ۱۳۵۷، سه ضلع یک مثلث را تشکیل می‌دهد: مبارزه با سلطه پذیری، ایستادگی در برابر زورگویی، و استقلال خواهی. 
 
وی ادامه داد: درس بزرگ ۱۳ آبان برای نسل جوان جهان اسلام این است که می‌توان با ایمان و وحدت، در برابر قدرت‌های استکباری ایستاد. همانگونه که دانشجویان خط امام با دست خالی، اما با ایمان راسخ، لانه جاسوسی را تسخیر کردند، جوانان امروز فلسطین نیز با همان روحیه استکبارستیزی در برابر رژیم صهیونیستی ایستاده‌اند. رژیم صهیونیستی امروز چهره واقعی استکبار را به جهانیان نشان داده و از همه خطوط قرمز اخلاقی عبور کرده است. سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر نسل کشی غزه، نقاب از چهره استکبار برداشته است. 
 
به گفته ماموستا رستمی: پیام ۱۳ آبان به جوانان فلسطینی و همه آزادیخواهان جهان این است: مقاومت، تنها راه رهایی از سلطه است. ملت‌های مظلوم اگر به وحدت و ایمان خود تکیه کنند، می‌توانند معادلات قدرت را تغییر دهند.
 
ماموستا رستمی افزود: وحدت اسلامی یک ضرورت حیاتی است، نه یک شعار تاکتیکی. برای تحقق این وحدت، چند گام عملی ضروری است: نخست، گفت‌و‌گو‌های بین مذهبی میان علما باید از سطح تشریفات فراتر رود و به یک رویه مستمر تبدیل شود. علما باید بر ارزش‌های مشترک تأکید کنند و از طرح مسائل اختلاف برانگیز پرهیز نمایند. 
 
دوم، همکاری‌های فرهنگی و اجتماعی میان شیعه و سنی در عرصه هایی، چون آموزش، رسانه و خدمات اجتماعی باید گسترش یابد. مردم کردستان و دیگر مناطق اهل سنت، قرن هاست که عشق به پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) را در قلب خود زنده نگه داشته‌اند و این سرمایه عظیمی برای وحدت است. 
 
سوم، همصدایی در برابر دشمنان مشترک؛ امروز که آمریکا و رژیم صهیونیستی امنیت و آبروی جهان اسلام را هدف گرفته‌اند، علمای شیعه و اهل سنت باید با یک صدا در برابر این تجاوز‌ها موضع بگیرند. 
 
عضو مجلس خبرگان کردستان عنوان کرد: نقش حوزه‌های علمیه در این میان، تربیت نسل جدیدی از علماست که به جای تعصب‌های فرق های، به فقه مقارن و مبانی مشترک توجه کنند. نخبگان و دانشجویان نیز باید با تولید محتوای علمی و رسانه‌ای، در برابر جنگ نرم دشمن بایستند و چهره واقعی اسلام را به جهان معرفی کنند. جهاد تبیین امروز بیش از هر زمان دیگری ضروری است. 
 
وی در پایان تأکید کرد: اگر شیعه و سنی دو سوی یک پرچم هستند، آن پرچم چیزی نیست جز اسلام محمدی (ص)؛ و در این مسیر، نه تنها باید به هم احترام بگذاریم، بلکه باید از یکدیگر حمایت کنیم. دشمن می‌داند که اگر مسلمانان در کنار هم باشند، هیچ قدرتی نمی‌تواند آنها را شکست دهد؛ به همین دلیل با پول، رسانه و تبلیغات، سعی در ایجاد تفرقه دارد. ما باید این توطئه را با وحدت و بصیرت خنثی کنیم.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار