به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، مزیتهای نسبی قسمتهای مختلف سازمان تبلیغات در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی در جلسهای با حضور حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام روحانی نژاد معاون امور فرهنگی و تبلیغ، حجت الاسلام موسوی هوایی معاون آموزش و پژوهش، حجت الاسلام نوری زاده معاون امور مجلس و استانها، مؤمنی رئیس حوزه هنری، عسگری مدیرعامل خبرگزاری مهر، قاسمی نیا مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی، محمدی مدیرکل دفتر برنامه ریزی فناوری اطلاعات و تحول اداری، حجت الاسلام آقامیری مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، لهراسبی رئیس اداره روابط عمومی، حجت الاسلام احمد صحت قول مدیر کل امور فرهنگی، رسانه و فناوریهای نو مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این جلسه اظهار داشت: برنامه ریزیهای فرهنگی باید بر اساس دادههای اجتماعی سازمان تبلیغات انجام شود.
سیدمهدی خاموشی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری به ریاست جمهوری که «سازمان تبلیغات اسلامی سازمان بزرگی است از او کار بخواهید» یادآور شد: مقام معظم رهبری به طور طبیعی از همه دستگاهها گزارش خواهند خواست و سازمان هم در این راستا باید گزارش بدهد همچنین در حوزه مجلس میبایست پاسخگویی درست باشد زیرا رهبری از ما کار خارق العاده خواستهاند.
وی با تاکید بر نقش رسانه در بحث آسیبهای اجتماعی گفت: خبرگزاری مهر میتواند به خوبی در این زمینه ورود کند و روابط عمومی سازمان نیز میتواند در این زمینه اطلاعات را جمع آوری کند تا دفتر طرح و برنامه سازمان آنها را سرلوحه برنامه خود قرار دهد. همچنین در بخش تبیان نیز میتوانیم اقداماتی داشته باشیم.
وی همچنین تاکید کرد: دادههای دینی باید با وضعیت و اطلاعات جدید به روز شود.
صندوق خیرین برای حل آسیبهای محلی تشکیل شود
خاموشی تاکید کرد: ما باید فرض کنیم که هیچ دستگاهی کار نمیکند و فقط ما هستیم که در هیئات مذهبی که بزرگترین شبکه مردمی است فعالیت داریم. میبایست صندوق خیرین تشکیل شود تا آسیبهای فرعی محلی حل شود.
وی با اشاره به ظرفیت موجود در حوزه هنری گفت: حوزه هنری میتواند با یک فیلم، جامعه را تکان دهد و تحت تأثیر قرار دهد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت خودمان را احصاء کنیم، اظهار داشت: باید چندین جلسه پیاپی تا چهار ماه آینده برگزار شود و ما باید حوزه سفیران هدایت را تقویت کنیم.
لزوم گسترش گفتمانها از حوزههای علمیه
خاموشی همچنین بر گسترش گفتمانها از حوزه علمیه به همه جامعه به خصوص مدارس و حتی زندانها تاکید کرد.
در ادامه معاون امور فرهنگی و تبلیغ با یادآوری اینکه رهبری چند نکته را بیان داشتند، به اهم آنها اشاره کرد و گفت: طبق فرموده رهبری، توجه به بحث آسیبهای اجتماعی ۲۰ سال دیر انجام شده است این در حالیست که باید مراقبت کنیم که این موضوع در رسانهها سیاه نمایی نشود.
به گفته حجت الاسلام روحانی نژاد، رهبری فرمودند «انتظار ما از مجموعهها، انجام کارهای فوق العاده است. این کار، کار فراقوه ای است و همه دستگاهها باید نقش آفرینی کنند همچنین باید از ظرفیتهای مردمی استفاده شود».
وی به اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، امنیت اخلاقی و نقاط بحران خیز به عنوان پنج محور مورد تاکید رهبری اشاره کرد و گفت: طبق گفته رهبری «در سال ۱۴۰۵، ۱۷ میلیون بیکار خواهیم داشت و به طور کلی در هیچ یک از آسیبها، رقم زیر ۱۰ میلیون نخواهد بود».
حجت الاسلام روحانی نژاد در ادامه پیشنهاد داد: با دعوت از آقای میرباقری، جلسهای با مدیران ستادی و مدیران استانها و معاونین فرهنگی استانها و روسای مؤسسات تابعه برگزار شود تا این موضوع کاملاً تبیین شود، جلسه شورا به صورت منظم برگزار شود و حضور اعضا بدون تأخیر و بدون عذر باشد، افرادی که در قسمتها درگیر این موضوع هستند به این جلسه مرتبط شوند، جلسات در ابتدا باید با فاصله زمانی کم تشکیل شود.
وی همچنین گفت: شاه کلید حل آسیبهای اجتماعی اشتغال است.
در پایان این جلسه مصوب شد که جلسات مربوط به موضوع آسیبهای اجتماعی هر دو هفته یک بار در محل سازمان تبلیغات برگزار شود.