کمیسیون فرهنگی، نماد توجه مجلسی‌ها به هشدارهای فرهنگی رهبری

این وضعیت تشکیل کمیسیون شاید به خوبی نشان داد، اساساً فرهنگ چه وضعیتی دارد و برای بسیاری از متولیان، دغدغه اصلی و حتی دغدغه فرعی نیز تلقی نمی‌شود.
کد خبر: ۸۷۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷ - 15June 2016

کمیسیون فرهنگی، نماد توجه مجلسی‌ها به هشدارهای فرهنگی رهبری

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،فرهنگ به عنوان یک اولویت دسته چندم فرعی همچنان مورد توجه برخی کارگزاران است و ظاهراً هنوز درنیافتهاند، کشور به همان اندازه که از شرایط اقتصادی آسیب میبیند، از ناحیه فرهنگ نیز آسیب میبیند.

با مشخص شدن ترکیب کمیسیون فرهنگی دهمین مجلس شورای اسلامی که علی لاریجانی نیز به عضویش درآمده، این نقد جدی مطرح است که چرا نمایندگان مجلس برای حضور در این کمیسیون وارد کشمکش نشدند و هشدارهای فرهنگی مکرر رهبر انقلاب درباره شرایط فرهنگی کشور، حتی در حد عضویت در کمیسیون فرهنگی نهاد قانونگذاری کشور، برای نمایندگان مجلس حساسیت زا نشده است؟!

به گزارش «تابناک»، در سالهای اخیر، رهبر انقلاب بارها نسبت سه شرایط فرهنگی کشور هشدار داده و به تازگی نیز بر این حوزه حیاتی تأکید کردهاند؛ دغدغهای که انتظار میرفت، در همه نهادها از جمله مجلس شورای اسلامی واکنش جدی در پی داشته باشد. با این حال در روزهای اخیر که کشمکش بهارستاننشینها برای حضور در برخی کمیسیونها بالا گرفت، کمیسیون فرهنگی، کمترین مشتری را داشت و نمایندگان حتی رغبتی برای کار تخصصی در حوزه فرهنگ نداشتند.

در مرحله اول تنها چهار نماینده مجلس دهم، متقاضی عضویت در کمیسیون فرهنگی شدند و برخی نمایندگانی که سوابق مرتبط فرهنگی داشتند نیز به دنبال عضویت در کمیسیونهایی بودند که هیچ ارتباطی با تخصص اصلیشان نداشت؛ رفتاری که این تصور را تقویت کرد، نکند «فرهنگ» یک بچه سرراهی است که قانون گذاران از پذیرفتن مسئولیش پرهیز میکنند.

در چنین شرایطی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اقدامی هوشمندانه، متقاضی عضویت در کمیسیون فرهنگی شد و پس از کاندیداتوری لاریجانی، برخی دیگر از نمایندگان نیز متقاضی حضور در این کمیسیون مهم شدند و اندکی توجه نسبت به اهمیت این کمیسیون بیشتر جلب و لاریجانی به نوعی پیگیر مطالبه رهبری با این عضویت شد.

در نهایت علی لاریجانی، علی مطهری، حجتالاسلام احمد سالک، اصغر مسعودی، محمدعلی وکیلی، علی کاظمی، حجتالاسلام مهدی شیخ، سیده فاطمه ذوالقدر، سید احسان قاضیزاده هاشمی، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، جمشید جعفرپور و حجتالاسلام طباطبایینژاد به عنوان دوازده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم شدند.

این وضعیت تشکیل کمیسیون شاید به خوبی نشان داد، اساساً فرهنگ چه وضعیتی دارد و برای بسیاری از متولیان، دغدغه اصلی و حتی دغدغه فرعی نیز تلقی نمیشود. فرهنگ به عنوان یک اولویت دسته چندم فرعی همچنان مورد توجه برخی کارگزاران است و ظاهراً هنوز درنیافتهاند، کشور به همان اندازه که از شرایط اقتصادی آسیب میبیند، از ناحیه فرهنگ نیز آسیب میبیند.

ای کاش شرایط به گونهای پیش برود که دست کم آن گروهی از نمایندگان مجلس که خود را در کلام پیرو فرمایشات رهبر انقلاب میدانند، همان مسیری که رئیس مجلس پیمود، در پیش بگیرند و نمایندگانی که تخصص فرهنگی دارند نیز به این کمیسیون بیایند تا شاهد یک کمیسیون فرهنگی «قوی» و «فعال» در زمینه نظارت و قانون گذاریِ «موثر» بر حوزه فرهنگ باشیم؛ هرچند ترکیب کنونی نیز قابل توجه است و میتوان امیدوار بود.

منبع:تابناک

نظر شما
پربیننده ها