دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

جنجال رسانه‌ای علیه ایران در کشاکش رقابت انتخاباتی در آمریکا

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رقابت شدید دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات رسانه‌های آمریکایی دست به‌کار شده و با جنجال‌آفرینی جدید پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، درصدد هستند تا ضمن دنباله‌روی سیاست اتهام زنی و ادعای نقض برجام از طرف ایران، از رقیب سیاسی خود در کاخ سفید امتیازگیری کنند.
کد خبر: ۸۸۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۱ - 21June 2016

جنجال رسانه‌ای علیه ایران در کشاکش رقابت انتخاباتی در آمریکا

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» در گزارشی مبهم، متناقض و خالی از هرگونه استناد معتبر، به قلم «جی سولومون» و بدون نام بردن از شخص خاصی، به نقل از برخی مقامات دولتی آمریکا مدعی شدهاست ذرات اورانیوم کشف شده در پارچین، حاکی از آن است که این کشور در پی دستیابی به سلاحهای هستهای بودهاست. این در حالی است که ایران ضمن اعلام اینکه کاربری سایت نظامی پارچین فقط در حیطه توسعه و آزمایش تسلیحات متعارف بوده است، همواره بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود نیز تاکید داشته و رسما تصریح کرده که برنامه ساخت بمب و سلاحهای هستهای هیچگاه در دستور کار توسعه نظامی ایران نبوده و نخواهد بود.

در آغاز این مقاله آمدهاست: «مقامات کاخ سفید از اظهار نظر در مورد وجود اورانیوم در گزارش 16 صفحهای ماه دسامبر خودداری کردهاند. اما اخیرا مقامات سابق و فعلی دولتی در پاسخ به اشاره آژانس به کشف ذرات اورانیوم معتقدند آثار موجود مربوط فعالیتهایی است که ایران بیش از یک دهه پیش در سایت پارچین انجام میداده است.»

از همین بخش آغازین مقاله روشن است که نگارنده قصد داشته با واکاوی نقاط کور و مبهم گزارشی که بیش از شش ماه پیش آن هم برای بسته شدن همیشگی پرونده ادعاهای واهی موسوم به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران (پیامدی) منتشر شد، دستاویزی جدید برای شروع مجدد تبلیغات جهانی ضد ایران فراهم کند.

یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی که به اعضای شورای حکام ارائه داده بود به صراحت اقرار کرده بود که نشانه قابل اعتنایی دال بر وجود فعالیت نظامی در برنامه هستهای ایران وجود ندارد. این قطعنامه کشورهای۱+۵ آذرماه سال گذشته با اجماع و اتفاق آرای کشورهای عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد.

نویسنده در بخشی از مقاله، بدون اطلاع از جزئیات ماهیت مواد کشف شده و بدون ارائه یک استدلال علمی، تنها با استناد به «نظر کارشناسان» مدعی شده اورانیوم دستساز یافت شده در پارچین، که تنها حاوی سطوح پایینی از ایزوتوپهای شکافتپذیر است، قابلیت استفاده بهعنوان جایگزین مواد سطح تسلیحاتی در توسعه بمبهای اتمی را داراست.

آنچه که در نگاه نخست در این مقاله بسیار مشهود به نظر میرسد، استفاده از استدلالهای رقبای جمهوریخواه اوباما برای متهم کردن وی در ضعف در برابر ایران در خلال مذاکرات هستهای است. منتقدین توافق هستهای در کنگره همواره سعی دارند با بزرگنماییِ اینگونه اخبار بیاساس از آن محملی برای پیشبرد اهداف حزبی خود و پیروزی در رقابتهای انتخاباتی ساخته و به اتهام زنی بپردازند.

براساس مندرجات مقاله مذکور، مخالفان اوباما، همواره امکان دستیابی به یک رژیم نظارت جامع را بدون دانستن تمام آنچه که در ایران میگذرد را زیر سوال برده و مقامات کاخ سفید را به کوتاهی در مطالبه تعهدات ایران در پاسخ به نگرانیهای آمریکا پیش از برداشتن تحریم ها متهم میکنند. این ادعا به روشنی تایید میکند که نگاه و هدف غرب به جنجال رسانهای حول مساله هستهای کماکان چیزی جز تراشیدن بهانهای برای نفوذ اطلاعاتی در ایران و خرابکاری در روند رو به رشد خود اتکایی آن نبوده و نیست.

از سوی دیگر به نقش تحریکآمیز عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی که همواره از پیشرفت و توسعه نظامی ایران و افزایش نفوذ و قدرت منطقهای آن هراسان بودهاند نیز به خوبی اشاره شدهاست. نویسنده با ذکر اینکه کشورهای منطقه از امکان بازگشت سریع ایران به توسعه غنیسازی اورانیوم پس از انقضای توافق یا انجام محرمانه آن ابراز نگرانی کردهاند، خطرات فعالیتهای پنهانی ایران را بزرگنمایی کرده و تهدید آمیز خوانده است.

نویسنده در ادامه با هدف اعمال فشار بر تهران برای پذیرش بازرسیهای گسترده از مراکز نظامی، به نقل از مسئولان اسبق آژانس میافزاید: «طبعا  آژانس وقتی با موارد مشکوکی مانند اورانیوم دستساز مواجه میشود، برای کسب اطمینان لازم نیاز به نمونهبرداری و بررسیهای بیشتری دارد.» و این درحالی است که طبق توافق هستهای با ایران، بازرسان آژانس تنها یک بار مجوز بازدید از تاسیسات پارچین را داشتند. مقامات ایرانی نیز تاکید کردند که بازدید از تاسیسات پارچین دیگر تکرار نخواهد شد.

تاکید حاکمان آمریکا نیز همواره بر اهمیت رژیم بازرسیهای سرزده آژانس تحت توافق اخیر هستهای بوده تا اینکه ایران را وادار به اقرار به ماهیت فعالیتهای گذشتهاش نماید. در این ارتباط یک مقام ارشد آمریکایی به والاستریت ژورنال گفت: «ما در حال حاضر از آنچه آنها در پارچین انجام میدادند خبر داریم و رفتن دوباره به آنجا بعید است اطلاعات جدیدی فاش کند. نکته مهم اکنون این است که ایران توانایی آن را دارد که دوباره آن را اجرایی کند.»

اندیشکده دیگری در واشینگتن با عنوان مژسسه علوم و امنیت بین المللی، مدعی است ماه گذشته تصاویر ماهواره ای بدست آورده که نشان میدهد ساخت و سازها در منطقه ای انجام شده که آزمایشات انفجاری در آن اجرا میشده است. «دیوید آلبرایت» رئیس این مؤسسه میگوید: «تاسیسات ساخته شده احتمالا تلاشها برای بررسی وجود اورانیوم در منطقه نظامی را پیچیده تر میکند.»

تصویر ماهوارهای مورد ادعای وال استریت ژورنال از پارچین

«رابرت آینهورن»، از نمایندگان ارشد دولت اوباما در مذاکرات هستهای با ایران و کارشناس فعلی اندیشکده بروکینگز معتقد است: « تصور دولت آمریکا این است که فعالیتهای اخیر ایران در پارچین، شامل آزمایشهای مرتبط با تسلیحات هستهای است، البته شواهد موجود، از نظر فنی چندان قابل اتکا نیست، ولی مقامات دولتی مدعیاند که اطلاعات دیگری نیز درخصوص فعالیتهای ایران در جهت دستیابی به سلاح هستهای در اختیار دارد.»

در پایان گزارش نیز نویسنده  اذعان کرده مقامات دولت آمریکا ضمن رصد ساخت و سازهای جدید در پارچین، اعتقادی به هسته ای بودن آن ندارند.

از سوی دیگر مقامات وزارت خارجه آمریکا نیز با تایید این مساله اظهار داشتهاند: «سایت پارچین یک منطقه نظامی فعال است و هر نوع ساخت و سازی الزاما تایید کننده فعالیت مرتبط با هستهای نیست. در حال حاضر هیچ اطلاعاتی که ما را متقاعد کند، فعالیت اعلام نشده هستهای در جایی از ایران انجام میشود نداریم!»

مقامات غربی همواره از پذیرفتن این موضوع که مدارک ادعایی درباره نظامی بودن برنامه هستهای ایران، مخدوش و غیرمستند است، فرار کردهاند. طی نزدیک به یک دهه، سیاست بینالمللی در قبال برنامه هستهای ایران حول محور اسناد اطلاعاتی و گزارشهای خبری درباره برنامه اتمی ایران چرخیده که اغلب مخدوش و فاقد اعتبار بودهاند.

دولتهای غربی با تشویق و برانگیختن پوشش رسانهای موجود در این کشورها، همواره تلاش داشتند تا اینکه تردیدآمیز بودن قابل ملاحظه مدارک مورد استناد موجود درباره ریشه و اسناد ادعایی نظامی بودن برنامه هستهای ایران را نادیده بگیرند.

یک روزنامه آلمانی نیز به نقل از یک جاسوس سابق این کشور ضمن اذعان به اینکه منبع اولیه ادعای نظامی بودن برنامه هستهای ایران، یک عضو گروهک تروریستی منافقین خلق بود و نوشت: «مجاهدین خلق بعدها بهعنوان ابزار موساد برای اسناد ادعایی درباره برنامه هستهای ایران خدمت کردهاند.»

این روزنامه در ادامه تاکید میکند: «دولت آمریکا و متحدان اروپاییاش چشمانشان را به روی شواهد و مدارکی که نشان میدهد چنین اسناد ادعایی (درباره نظامی بودن برنامه هستهای ایران) مخدوش و فاقد اعتبارند بستهاند، تا اقدامات خود علیه جمهوری اسلامی را توجیه کنند. توسل به روایت موجود در قبال برنامه هستهای ایران توسط غرب، همچنان هرگونه اقدام فعال برای تلاش جهت یافتن حقیقت را سرکوب میکند.»

به نظر میرسد این بار نیز آمریکاییها با به راه اندازی جنجال جدید رسانهای، درصدند با متهم کردن ایران به نقض برجام، بهانهای جدید علم کرده و برای شانه خالی کردن از تعهدات خود در توافق هستهای زمینهسازی کنند. حقیقتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز پیش از این بارها نسبت به آن هشدار داده و همگان را از بدعهدی و زورگویی ناشی از خصومت آمریکاییها آگاه ساخته بودند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار