مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه استان تهران در گفت و گو با دفاع پرس:

اجرای بسیج همگام با کشاورز در 80 درصد اراضی «پیشوا»

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه استان تهران گفت: از مجموع اراضی منابع طبیعی، زراعی، محصولات باغی و محصولات گلخانه ای شهرستان «پیشوا»، حدود 80 درصد این اراضی، تحت پوشش طرح بسیج همگام با کشاورز قرار دارند.
کد خبر: ۸۸۵۸۲
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵ - 22June 2016

اجرای بسیج همگام با کشاورز در 80 درصد اراضی «پیشوا»

مهندس علی رعیت خاکی مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه استان تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی دفاع پرس درباره طرح ملی بسیج همگام با کشاورز که به صورت آزمایشی در شهرستان پیشوا در حال اجرا است، اظهار داشت: سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی با سازمان بسیج مهندسین کشاورزی جهت بالابردن سطح بهره وری کشاورزی تفاهم نامه ای را امضا کردند که بر اساس آن کشاورزان نمونه تجربیات خود را به صورت عملی در اختیار دیگران قرار می دهند زیرا کشاورزان نمونه حدود 10 برابر سایر کشاورزان محصولات کشاورزی تولید می کنند.

وی افزود: لذا برای کاهش این اختلاف در تولید، مقرر شد این طرح به صورت آزمایشی در چهار منطقه کشور یعنی شوش در استان خوزستان، آمل در استان مازندران، گرمی در استان اردبیل و پیشوا در استان تهران، اجرا شود.

خاکی ادامه داد: برای اجرای این طرح 30 روستا در شهرستان پیشوا شناسایی شد و برای انجام کار نیز 30 نفر از کارشناسان کشاورزی به عنوان مربی در مناطق یاد شده فعالیت خود را در این روستاها آغاز کردند که این افراد بوسیله شبکه شباب روستا با مرکز و یکدیگر به منظور تبادل اطلاعات و رفع مشکلات در ارتباط هستند.

وی اضافه کرد: به عبارت دیگر چالشها و مشکلات کشاورزان روستاها در این شبکه مطرح و برای رفع آن راهکار ارائه میشود اما اگر هر یک از مربیان نتوانستند مشکلات روستایی که در آن قرار دارند را برطرف کنند، موضوع به ردههای بالاتر ارجاع داده میشود.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه استان تهران تصریح کرد: عرصه هایی هم که در این طرح به آنها پرداخته می شود عرصه زراعی، باغی، دام و طیور، دام سنگین و گلخانه ای است؛ البته علت حضور بسیج در این طرح که با ایده بسیجیان شکل گرفته، صرفا کمک به بخش کشاورزی کشور است.

وی در ادامه عنوان کرد: پس در این طرح به دنبال آن هستیم تا هر کشاورز به میزانی که تعیین شده به نسبت سال گذشته افزایش تولید داشته باشد؛ به عنوان مثال در بخش زراعت گندم هر کشاورز بتواند در پایان فصل برداشت 100 کیلو به میزان برداشت سال گذشته خود بیفزاید که اگر این رقم را در مقیاس کشوری لحاظ کنیم، عدد بسیار قابل توجهی خواهد بود.

خاکی در پایان هدف اصلی این طرح را کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: بنابر این از دو هزار هکتار اراضی منابع طبیعی، 1400 هکتار اراضی زراعی، 218 هکتار اراضی محصولات باغی و 1200 هکتار نیز اراضی محصولات گلخانه ای، حدود 80 درصد این اراضی تحت پوشش طرح مورد اشاره قرار دارند.

نظر شما
پربیننده ها