وزیر کشور:

اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر انقلاب حرکت در مسیر کنونی نیست

وزیر کشور گفت: اجرای اقتصاد مقاومتی آزمایش بزرگی است که باید با موفقیت این مسیر را پشت سر بگذاریم.
کد خبر: ۸۸۵۹۵
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۹ - 22June 2016

اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر انقلاب حرکت در مسیر کنونی نیست

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، عبدالرضا رحمانیفضلی در نشست مشترک استانداران آذربایجان شرقی، کرمان و لرستان با رئیس کل بانک مرکزی و برخی مدیران بانکی کشور، با بیان اینکه شرایط کشور اقتضا میکند که در حوزه اقتصادی جهش داشته باشیم، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبرمعظم انقلاب حرکت در مسیر کنونی نیست، بلکه توجه و عمل به جهشهایی است که باید انجام شود و این نیازمند جسارت، قدرت تصمیمگیری، تدبیر و قدرت عمل در انجام ریسکهای منطقی است.

وی در ادامه با بیان اینکه ما متوجه مشکلات بانکهای کشور هستیم، گفت: اقتصاد مقاومتی نباید روی کاغذ بماند؛ رهبر معظم انقلاب تاکید ویژهای بر این مسئله دارند و در همین مدت اخیر و در چندین جلسه و ملاقات ، تاکید ایشان نیز این بوده است که این حرفها روی کاغذ نماند.  رهبر معظم انقلاب به ما ابلاغ کرده اند که ماهانه در زمینه تحقق اقتصادی مقاومتی به ایشان گزارش دهیم و ما نیز این کار را انجام خواهیم داد، چرا که معتقدیم اقتصاد مقاومتی آزمایش بزرگی است و باید با موفقیت این مسیر را پشت سر بگذاریم.

وزیر کشور با تاکید بر حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، گفت: شرایط سیاسی در کشور ما و پیوند آن با فضای کنونی اقتصادی، اقتضا می کند در حوزه اقتصادی جهش داشته باشیم.

رحمانی فضلی خطاب به مدیران عامل بانک ها گفت: متوجه مشکلاتتان و به فکر حل آنها هستیم اما باید در چارچوب همین مقررات، اختیارات، امکانات و قوانین عمل کنیم و ما حاضریم به شما در اتخاذ تصمیمات کمک کنیم.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی افزود: ماهانه خدمت ایشان و رئیس جمهور در این زمینه گزارش می دهم.

رحمانی فضلی گفت: پیشنهاد کردیم تا کارگروه مشترکی تشکیل شود و بانک ها جلساتی را با استانداران داشته باشند.

در ادامه این نشست، رئیس کل بانک مرکزی نیز گفت: درک مشخص از مسئولیت ها در سال ۱۳۹۵ باید ایجاد شود و نظام بانکی باید از نظرات استان ها درباره اولویت تسهیلات آگاه باشند.

ولی الله سیف افزود: تمرکز ما بر تصمیم اخیر درباره بنگاه های کوچک و متوسط با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و با استفاده از همه امکانات است.  بانک مرکزی مسئولت صیانت از سپردههای مردم را دارد و اجازه نمیدهد تصمیمات غیراصولی در این باره گرفته شود.

سیف با اشاره به مشکلات نظام بانکی افزود: برای اصلاح این وضعیت طرح جدی داریم تا بانک ها منطبق بر استانداردهای روز شوند و در شرایط پس از برجام بتوانند ارتباط بانکی متناسب با شأن اقتصاد کشورمان داشته باشند.


وی با اشاره به اینکه امسال تمرکز ما برای حل مشکلات بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط است گفت: سعی می کنیم با تخصیص حدود ۱۰ درصد از تسهیلات نظام بانکی در سال جاری این بنگاهها و خط تولید آنها را به حرکت در بیاوریم.

سیف در ادامه با بیان اینکه بانک مرکزی مسئولیت نظارتی دارد افزود: تصمیمات غلط و غیراصولی می تواند سپردهها را در خطر قرار دهد. اگر در جایی تسهیلات با حجم غیرمنطقی داده شد باید به ما منعکس شود تا پیگیری کنیم و این گزارشها مبنایی برای نظارت دقیق تر ماست.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره نرخ سود بانکی نیز با اشاره به اینکه مصوبه شورای پول و اعتبار در این زمینه باید رعایت شود افزود: کسی نمیتواند از این مصوبه عدول کند.

وی با اشاره به اینکه تورم از ۴۰ درصد به دامنه تک رقمی رسیده ادامه داد: نرخ سود بانکی هم به ناچار باید کاهش یابد و این مسیر طبیعی نرخ سود بانکی و علامت بسیار مثبتی است.

در نشست مشترک وزیر کشور و رئیس کل بانک مرکزی بر کاهش نرخ سود بانکها و مراقبت استانداران به منظور جلوگیری از شکل گیری دوباره موسسات غیرمجاز تاکید شد.

در این نشست دین پرست سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور با اشاره به بروز رسانی بانک اطلاعاتی مرتبط با اقتصاد مقاومتی، گفت: در یک گزارش جامع اهم مشکلات، خواستهها و راهکارها در مسیر پیشبرد اقتصاد مقاومتی در 31 استان بویژه استانهای الگو در 166 بند تهیه شده است تا در یک هفته در کارگروهی مشترک مورد بررسی و تعیین تکلیف قرار گیرد.

در این نشست جبار زاده استاندار آذربایجان شرقی، رزم حسینی استاندار کرمان و بازوند استاندار لرستان به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در زمینه چگونگی همکاری بانکها در استان های یاد شده برای اجرای اقتصاد مقاومتی پرداختند و جمعی از میران عامل بانک های کشور به موارد مطروحه پاسخ دادند.
منبع:ایسنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار