نویسنده ای که کتابش را به رهبر انقلاب اهدا کرد

بهروز خیریه که کتابش را در دیدار شاعران با مقام معظم رهبری به ایشان اهدا کرده می‌گوید: اگر در جامعه تفکرات انحرافی به وجود آمده به دلیل رشد خلأهای فرهنگی است.
کد خبر: ۹۱۵۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰ - 16July 2016

نویسنده ای که کتابش را به رهبر انقلاب اهدا کرد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، خیریه نامی آشنا در محافل ادبی استان کردستان است. وی سالها در صداوسیمای مرکز کردستان مشغول فعالیت بوده و از او تاکنون شش عنوان کتاب به چاپ رسیده است. همچنین بیش از 100 مقاله در زمینه ادبیات فارسی و کُردی به نگارش درآورده و برخی شعرهایش در نشریات چاپ شده است.

او در محفل شعرخوانی شاعران کشور که در نیمه ماه مبارک رمضان در محضر مقام معظم رهبری برپا شد، کتاب «اهل بیت پیامبر در شعر شاعران کُرد» خود را به معظمله اهدا کرد.

تالیف کتاب «اهل بیت پیامبر در شعر شاعران کُرد» طی 11 سال

این نویسنده کُرد، درباره کتاب «اهل بیت پیامبر در شعر شاعران کُرد»، گفت: این کتاب حاصل 11 سال تلاش و بررسی آثار شاعران کُردزبان درباره اهل بیت (ع) است که برای تهیه آن به بررسی آثار و دیوان بیش از 100 شاعر کُردزبان پرداختهام.

او افزود: در ابتدا آثار 13 شاعر را جمعآوری کردم اما در نهایت آثار 47 شاعر کُرد و سه منظومه در این کتاب آورده شده است.

این ادیب کُرد ادامه داد: در این کتاب ابتدا بیوگرافی شاعر آورده شده است، سپس اصل شعر را آوردهام، بعد از آن ترجمه سلیس و روانی به زبان فارسی از اشعار صورت گرفته و در نهایت نیز بخش آخر به شرح آیات و روایات اختصاص دارد.

وی خاطرنشان کرد: اشعار این کتاب در ارتباط با 14 معصوم و ائمه اطهار (ع) است که در 460 صفحه به چاپ رسیده است.

خیریه درباره اهدای کتاب خود به مقام معظم رهبری گفت: در این محفل فرصت کوتاهی دست داد که نزد مقام معظم رهبری رفتم و کتابم را به ایشان اهدا کردم که معظمله نیز از این کتاب استقبال کردند.

وی که دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی و مدرس دانشگاه است، در ادامه سخنان خود بیان کرد: کسانی که شعر میگویند حتما باید صنایع ادبی را مطالعه کنند و با عروض و قافیه آشنا باشند.

شاعران از عناصر فرهنگ بومی به شکل شایسته استفاده کنند

این نویسنده کُرد بیان کرد: شاعران باید از عناصر فرهنگ بومی به شکل شایسته استفاده کنند زیرا فرهنگ ما بسیار غنی و اصیل است. همچنین باید به جاذبههای منطقه توجه ویژه شود زیرا به تعمیق فرهنگ اصیلمان کمک میکند و بر روی شعر کُردی نیز تاثیرگذار است.

خیریه افزود: جوانان ما حتما باید اهل مطالعه باشند و با مقوله شعرشناسی و آرایههای ادبی کاملا آشنا شوند.

او در ادامه گفت: در نسل جوان شاعران بسیار خوبی را داریم اما ادیب نیستند، آنها باید فرهنگ واژگانی و اصلاحات خود را توسعه دهند و علوم شعری را نیز یاد بگیرند.

کُردها خدمات بسیاری به ادبیات ایران کردهاند

او همچنین ادبیات منطقه کردستان را بسیار غنی و اصیل دانست و گفت: ادبیات ایران وامدار ادبیات و ادیبان کُرد است. کُردها خدمات بسیاری به ادبیات ایران کردهاند و مترجمان بزرگی همچون محمد قاضی، ابراهیم یونسی و عبدالرحمان شرفکندی (ههژار) کُرد بودهاند.

خیریه در ادامه اظهار کرد: اولین و تنها کسی که کتاب «قانون در طب» ابوعلی سینا را از عربی به فارسی ترجمه کرده است عبدالرحمن شرفکندی ملقب به ماموستا ههژار بوده که این خدمت بسیار بزرگی به ادبیات ایران است.

او در پایان سخنان خود تاکید کرد: ادبیات ما آنقدر غنی است که میتواند در سطح بینالملل مطرح شود.

بهروز خیریه در سال 1339 در شهر سنندج دیده به جهان گشود. در سال 1362 در آزمون استخدامی صدا و سیما پذیرفته شد و پس از طی دوره آموزشی در تهران در رادیو مرکز کردستان مشغول به کار شد. طی مدت خدمت در صدا و سیما، نویسندگی، تهیهکنندگی و گویندگی برنامههای مختلف فارسی و کُردی را برعهده داشته است. وی دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی است.

از او تاکنون شش عنوان کتاب به نامهای «ققنوس»، «نقش حیوانات در داستانهای مثنوی معنوی»، «شیوههای ارسال پیام در حماسههای ایرانی»، «دیدنیهای کردستان»، «اهل بیت پیامبر در شعر شاعران کُرد» و کتابی با عنوان «دلوپ» با موضوع تاثیر عرفان در شعر کُردی به چاپ رسیده است.

منبع: ایسنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار