عضو بسیج جامعه پزشکی خبر داد :

چاپ مقاله سه محقق ایرانی در یکی از معتبرترین ژورنال‌های سازمان بهداشت جهانی

عضو بسیج جامعه پزشکی از چاپ مقاله سه محقق ایرانی در یکی از معتبرترین ژورنال‌های سازمان بهداشت جهانی خبر داد.
کد خبر: ۹۱۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲ - 17July 2016

چاپ مقاله سه محقق ایرانی در یکی از معتبرترین ژورنال‌های سازمان بهداشت جهانی

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، خلیل علی محمد زاده ، با اشاره به چاپ مقاله سه محقق ایرانی در یکی از معتبرترین ژورنالهای سازمان بهداشت جهانی اظهارداشت: مقاله ای تحت عنوان« Evaluation of factors associated with failure of tuberculosis treatment under DOTS in northern Islamic Republic of Iran»، مستخرج از پایان نامه دانشجو درسا مقصودلو با عنوان عوامل مرتبط با شکست درمان سل در استراتژیDOTS (درمان کوتاه مدت تحت نظارت مستقیم) در مجلد 22، شماره 2 و سال 2016 درEastern   Mediterranean Health Journal  انتشار یافت.

وی افزود:این مقاله  در پایگاههای استناد   MEDLINE  وScopus وWeb of knowledge وISI نمایه میشود و خلاصه آن به سه زبان انگلیسی، فرانسه و عربی در دسترس پژوهشگران و صاحب نظران قرار می گیرد.

 عضو بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: 20 سال پیش که روشDOTS در درمان بیماری سل برای اولین بار در ایران و زیر نظر استاد دکتر علی اکبر ولایتی در بیمارستان مسیح دانشوری و شبکه بهداشتی و درمانی ورامین به صورت آزمایشی استقرار یافت، خلیل علی محمدزاده  و همکارانش در مقاله ای با عنوان «اپیدمیولوژی افراد مورد تماس با بیماران مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت شهرستان ورامین طی نیمه دوم سال 1375»و با ترتیب نویسندگان زهره امین زاده، رحیم تقی زاده اصل و سایرین، گزارش پژوهش های خود را در فصلنامه علمی – پژوهشی پژوهنده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به چاپ رساندند و در همان سال در کنگره جهانی  با موضوع مبارزه با سل که در ایران برگزار می شد، سخنرانی ارائه کردند.

 محمدزاده گفت:DOTS خط مشی سازمان بهداشت جهانی برای درمان بیماری سل است که شامل یک ساختار مؤثر برای تشخیص (اسمیر خلط مستقیم) و درمان (دارویی کوتاه مدت) است. این راهکار در اغلب کشورهای جهان در حال اجراست و نتایج بسیار خوبی در افزایش بیماریابی و درمان موفقیت آمیز بیماران داشته است.

وی خاطر نشان کرد: در کشور ما نیزDOTS از چندین سال قبل در سیستم بهداشتی درمانی کشور برای بیماران مسلول اجرا می شد همچنین در هر شهرستان یک مرکز مبارزه با سل هدایت فعالیت ها را به عهده دارد. در روشDOTS، وقتی بیمار با وجود باسیل در نمونه خلط شناخته شد، کارکنان بهداشتی در تمام مدت درمان (شش ماه)، ضمن دادن دارو به بیمار، خوردن آن را مشاهده و ثبت می کنند.

عضو بسیج جامعه پزشکی اضافه کرد: این روش کنترلی، موثرترین استراتژی شناخته شده در درمان بیماری سل است؛ چراکهDOTS  حتی در فقیرترین کشورها تا 95 درصد موفقیت درمان را بالا می برد و به دلیل درمان افراد آلوده از پیدایش موارد جدید جلوگیری کرده و از بروز سل مقاوم به درمان به واسطه اطمینان از تکمیل درمان بیماران جلوگیری می کند. هزینه درمان به روشDOTS بسیار پایین است و بانک جهانی این روش را به صرفه ترین روش درمان در تمامی مداخلات درمانی اعلام کرده است. به دلیل اجرایDOTS در مقیاس جهانی، میلیونها نفر از بیماران در سراسر دنیا این درمان موثر را دریافت می کنند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار