الوقت بررسی کرد؛

چرا آزادسازی «حلب» مهم است؟/ مذاکره محرمانه روس‌ها و آمریکایی‌ها در خصوص آینده سوریه

حلب در بحران پنج‌ساله سوریه یک نقطه استراتژیک محسوب می‌شود؛ لذا باقی ماندن حلب در تصرف تروریست‌ها پروژه تقسیم سوریه به چند بخش را به یک امر حتمی تبدیل می‌کند.
کد خبر: ۹۱۷۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۵ - 17July 2016

چرا آزادسازی «حلب» مهم است؟/ مذاکره محرمانه روس‌ها و آمریکایی‌ها در خصوص آینده سوریه

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، استفان دیمیستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه به سازمان ملل اعلام کرد که دمشق آماده است، بمباران (مواضع تروریستها) را در حلب به حالت تعلیق در آورد تا آتشبس در حومه شمالی و جنوبی حلب برقرار شود.

براساس این گزارش، حلب در بحران پنج ساله سوریه یک نقطه استراتژیک محسوب میشود، با توجه به طرح آمریکایی، سعودی، صهیونیستی و قطری مبنی بر تقسیم سوریه و انتخاب حلب به عنوان پایتخت یکی از دولتهای تشکیل شده از تقسیم سوریه، لازم است متذکر شویم که باقی ماندن حلب در تصرف تروریستها پروژه تقسیم سوریه را به یک امر حتمی تبدیل میکند.

تجربه آمریکاییها و غربیها در تقسیم سودان با کمترین هزینه صورت گرفت؛ لذا این امکان وجود دارد که آنها این تجربه را در سوریه نیز تکرار کنند؛ غربیها و آمریکاییها تلاش میکنند سوریه را به 4 کشور تقسیم کنند؛ تا بدینوسیله امنیت رژیم صهیونیستی تامین شود.

اما در این میان ترکیه بهعنوان یک عضو ناتو مخالف ایجاد یک دولت کردی است و با واشنگتن و ریاض اختلاف نظر دارد. بنابراین ما اینجا به این موضوع پی خواهیم برد که چرا ترکیه تصمیم گرفته است در شرایط فعلی پروژه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را دنبال کند! پس آنکارا به حمایت تلآویو نیاز دارد تا مانع تشکیل یک حکومت کردی در مرز خود با سوریه شود.

سیاست روسیه در سوریه طی چند ماه گذشته تغییر یافت و مسکو به دلیل فشار آمریکاییها نیروهای خود را از حومه حلب عقب کشید؛ که این مسئله تاثیر زیادی در اوضاع امنیتی حلب داشت و باعث تشدید بحران این شهر شد.

اما نشست سهجانبهای که وزرای دفاع سه کشور ایران، روسیه و سوریه در تهران برگزار کردند، منجر به تغییر دیدگاه روسیه نسبت به بحران سوریه شد؛ همانطور که مشاهده میشود، روسها یکبار دیگر به شکل فعالی در کنار نیروهای سوریه (در مبارزه با تروریستها) قرار گرفتند.

روسها طی دورههای قبل در پشت پرده با آمریکاییها در خصوص آینده بشار اسد به مذاکراتی دست یافته بودند که آمریکاییها در این مذاکرات سرّی به روسها وعده داده بودند که در صورت سرنگونی حکومت بشار اسد پایگاه دریایی «طرطوس» تحت سیطره آنها خواهد ماند. این موضوعی بود که منجر به تردید روسیه در موضوع ابقاء نیروهایش در سوریه شده بود؛ اما نشست سهجانبه وزاری دفاع ایران، روسیه و سوریه در تهران روسها را نسبت به وعده دروغین آمریکا آگاه ساخت؛ لذا میبینیم که آنها مجدد وارد مبارزه با گروههای تروریستی به شکل جدی و فعال در این کشور شدهاند. همچنین روسها متوجه شدند که آمریکاییها سیاستهای هجومی خود را در راستای سرنگونی بشار اسد و تغییر ساختار خاورمیانه بر اساس سیاست و باب میل خود ادامه میدهند.

بنابراین ایران نقش مهمی در تغییر دیدگاه روسیه نسبت به سوریه ایفا کرد؛ نشست اخیر تهران نشان داد که روسها به این باور رسیدهاند که نباید فریب حیلههای آمریکاییها را بخورند و باید مثل گذشته در کنار محور مقاومت قرار بگیرند.

در این زمینه میتوان بازدید اخیر وزیر دفاع روسیه از پایگاه هوایی «حمیمیم» در لاذقیه سوریه را بهعنوان مقدمه حضور فعال روسیه در بحران سوریه مخصوصا در حلب معنی کرد. همچنین ممکن است شاهد افزایش درگیریها در حلب به دلیل حضور بسیار جدی روسها در این جبهه باشیم. البته نقش ایران (نیروهای مستشاری) و حزبالله لبنان در حفظ  و صیانت از حلب و جلوگیری از تقسیم سوریه برجسته است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار