به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، ولی الله سیف عصر یکشنبه در نشست با مدیران عامل و هیات مدیره بانک های استان کرمانشاه اظهار کرد: اکنون در آستانه تک رقمی شدن نرخ تورم هستیم و این در حالی میسر شد که ما در سال های گذشته در شرایط تحریم به سر می بردیم.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی مثبت در دو سال گذشته بعد از 8 فصل رکود بسیار ارزشمند است و امیدواریم که در سال 95 به رشد اقتصادی 4 تا 5 درصد دست پیدا کنیم.
سیف در مورد افزایش اشتغال در کشور از جمله استان کرمانشاه افزود: بانک مرکزی در سال 95 علاوه بر ادامه مسیر دو سال گذشته در صدد کمک به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی است که با این اقدام ضمن حفظ اشتغال موجود به افزایش اشتغال پایدار نیز منجر می شود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در استان کرمانشاه نیز باید با این جهت گیری و فعالیت های مثبت اقتصادی علاوه بر تحرک و شور و شوق به افزایش اشتغال نیز کمک کنیم.
وی به پیاده سازی اصلاح نظام بانکی در سال جاری اشاره کرد و افزود: این مقوله می تواند تنگناهای بانک ها را حل و فصل و به کاهش دارایی های منجمد و شاداب شدن نظام بانکی نیز کمک کند.
سیف رشد نقدینگی 30 درصدی سال گذشته را بیشتر ناشی از افزایش دارایی های بانک مرکزی عنوان کرد و افزود: پایه پولی در سال گذشته افزایش نیافته و همچنین بدهی بانک ها به بانک مرکزی کاهش داشته است.
رئیس کل بانک مرکزی از تحلیل قاطع و واقع بینانه مشکلات نظام بانکی ابراز خشنودی کردند و آن را حاصل انباشته شدن مشکلات سه دهه گذشته ذکر کرد که باعث شده بین 40 تا 50 درصد از دارایی های بانکی در سرفصل های نظام بانکی منجمد شود که نمی تواند به مصرف اعطای تسهیلات برسد.
وی ادامه داد: حدود 12 درصد از این دارایی ها مربوط به مطالبات ناوصول است که برای حل این مشکلات خبر از برنامه ریزی بانک مرکزی با حمایت دولت و قوه قضاییه خبر داد و گفت: با دستیابی به اهداف مورد نظر دارایی های یاد شده از حالت منجمد خارج می شود و در اعطای تسهیلات و حمایت از فعالیت های مثبت اقتصادی مصرف می شود.
سیف اظهار کرد: اکنون 164 واحد کوچک و متوسط صنعتی و تولیدی از کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استانداری کرمانشاه به بانک های استان معرفی شده اند که باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شوند و در صورت تایید، تامین مالی می شوند و چنانچه تایید نشوند برای بررسی بیشتر از طریق این کارگروه به بانک مرکزی ارجاع داده می شوند.
رییس بانک مرکزی بزرگترین سرمایه بانک ها را فرهنگ سازمانی آنها نامید و با عنایت به لزوم اجرای دستورعمل ها در همه سطوح بانک ها و نقش بانک مرکزی در انضباط بخشی در جهت سالم سازی و استحکام نظام بانکی کشور ابراز امیدواری کرد که نظام بانکی بتواند نقش خود را در زمینه توسعه اقتصادی و حمایت از بنگاههای اقتصادی به نحو شایسته انجام دهد.