«کمیته هسته‌ای» کمیسیون امنیت‌ملی تشکیل شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تهیه اولین گزارش برجامی مجلس درباره «نحوه اجرای برجام در 6 ماه گذشته» توسط کمیته‌ هسته‌ای این کمیسیون خبر داد.
کد خبر: ۹۱۹۴۵
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۶ - 18July 2016

«کمیته هسته‌ای» کمیسیون امنیت‌ملی تشکیل شد

به گزارش گروه اخبار داخلی  دفاع پرس،سیدحسین نقوی حسینی، گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه عصر روز گذشته، رسما اقدام به تشکیل «کمیته هستهای» کرد.

وی افزود: اولین گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد «نحوه اجرای برجام در 6 ماه گذشته» در این کمیته تهیه خواهد شد.

نقویحسینی اظهار داشت:  گزارش کمیته هستهای در مورد نحوه اجرای برجام،  بعد از تعطیلات مجلس به صحن علنی ارائه می شود.

وی ادامه داد: کمیته هستهای گزارش خود را با استناد به «دو گزارش وزارت خارجه در مورد نحوه اجرای برجام»، «بازدیدهای میدانی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از صنعت هستهای» و « نشستهای تخصصی این کمیسیون در مورد برجام» تهیه خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: وزارت امور خارجه دومین گزارش سه ماهه خود در مورد نحوه اجرای برجام را دقیقا در موعد مقرر که 26 تیرماه بود با امضای آقای ظریف و توسط آقای عراقچی تحویل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس داد.

وی افزود: این گزارش در 41 صفحه و 5 بخش اصلی تهیه شده است.

نقوی حسینی تصریح کرد: قضاوت ابتدایی ما درباره دومین گزارش وزارت امورخارجه در مورد اجرای برجام دقیقتر و مفصل تر از اولین گزارش سه ماهه این وزارتخانه است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بخش اول گزارش وزارت خارجه درخصوص توسعه صنعت هسته ای کشور و ظرفیت هایی است که برجام در اختیار ما قرار داده است.

وی افزود: بخش دوم این گزارش به موضوع از بین رفتن مبانی حقوقی و سیاسی تحریم ها می پردازد و گزارش مفصلی در این باره ارائه شده است که چه تعهداتی غربی ها انجام دادند تا مبانی حقوقی تحریم ها از بین برود.

نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا ادامه داد: بخش سوم گزارش وزارت امور خارجه به مسئله حذف تحریم ها در میدان عمل پرداخته که بعد از برجام عملا چه تحریم هایی برداشته شده است.

وی افزود: بخش چهارم این گزارش به محدودیت سازی های غیربرجامی اشاره دارد چرا که امریکایی ها عهدشکنی و محدودیت غیربرجامی ایجاد می کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بخش پایانی گزارش نیز به چالش ها و مشکلات سر راه اجرای برجام اشاره دارد که طی شش ماه گذشته احصا شده است.

طبق تبصره یک  قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام»، وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه ماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد و این کمیسیون نیز باید هر شش ماه یک بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

نظر شما
پربیننده ها