دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

بزرگترین حمله داعش به افغانستان/ تناقض آشکار در رفتار مدعیان مبارزه با تروریسم

انفجار کابل کشنده‌ترین و بزرگترین حمله داعش از سال 2001 و زمان شروع مبارزه آمریکا علیه طالبان در افغانستان بوده است. با این حال سکوت برخی مقامات و رسانه‌های غربی و عربی در برابر این جنایت آشکار ضدبشری، علامت سوالی است که همچنان در اذهان عمومی باقی مانده است.
کد خبر: ۹۲۶۲۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷ - 25July 2016

بزرگترین حمله داعش به افغانستان/ تناقض آشکار در رفتار مدعیان مبارزه با تروریسم

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، گروه تروریستی داعش مسئولیت حملات انتحاری دو روز پیش کابل را بر عهده گرفت. خبرگزاری رویترز به نقل از پایگاه اینترنتی «الاعماق» (رسانه داعش) نوشت: دو نفر از افراد وابسته به گروه تروریستی داعش با منفجر کردن کمربندهای انتحاری در جنبش «روشنایی» در کابل دست به این عملیات انتحاری زدند.

«محمد اشرف غنی»، رئیس جمهور افغانستان، برای گرامیداشت یاد قربانیان انفجار تروریستی کابل روز یکشنبه را عزای عمومی اعلام کرد. وی در نطقی تلویزیونی هدف عاملان انفجار تروریستی کابل را تفرقهافکنی و شکاف در جامعه و مردم دانست و تاکید کرد: تروریستها به اهداف شوم خود نخواهند رسید.

همچنین وزارت کشور و فرماندهی نیروهای تأمین امنیت شهری ارتش افغانستان در کابل نیز روز گذشته با انتشار اطلاعیهای هرگونه تجمع و تظاهرات در این شهر را تا 10 روز آینده غیرقانونی اعلام کردند.

به نوشته رویترز، گروه تروریستی طالبان – که به نوعی رقیب داعش به شمار میرود - با انتشار بیانیهای هرگونه دخالت در این انفجار تروریستی را رد کرده و آن را نقشهای برای تحریک جنگ داخلی در افغانستان خواندهاست.

لازم به ذکر است که در حمله تروریستی دو روز پیش کابل که در میان تظاهراتکنندگان جنبش روشنایی روی داد، علیرغم حضور نیروهای امنیتی در محل وقوع انفجار، 80 نفر کشته و دستکم 236 نفر نیز زخمی شدند.

در تظاهرات جنبش روشنایی هزاران تن از شهروندان کابل مخالفت خود را با تصمیم دولت کابل مبنی بر انتقال برق 500 مگاواتی از مسیر «سالنگ» ابراز کردند.

پیشتر تظاهرکنندگان موسوم به جنبش روشنایی، در 27 اردیبهشتماه سال جاری با برپایی راهپیمایی بزرگی به  خیابانها ریخته و خواهان انتقال خطوط برق از طریق «بامیان» شده بودند.

معترضان به خط انتقال برق 500 مگاواتی ترکمنستان به افغانستان از مسیر سالنگ، صبح روز شنبه تظاهرات خود را از غرب کابل آغاز کردند؛ اما نیروهای امنیتی با اتخاذ تدابیر شدید و مسدود کردن راهها به آنان اجازه ندادند در مسیرهای پیشبینی شده راهپیمایی کنند.

شاهدان عینی گفتند که سه مهاجم قصد عملیات داشتند که دو تن از آنان خود را در بین تظاهراتکنندگان منفجر کردند و یک تن دیگر توسط پلیس هدف قرار گرفت و کشته شد.

پس از وقوع انفجار، شرکتکنندگان در تظاهرات متفرق شدند؛ اما دقایقی بعد شبکه تلویزیونی «طلوع نیوز» گزارشی از محل انفجار پخش کرد و به نقل از حامیان جنبش روشنایی گفت که این تظاهرات تا زمان تحقق خواستههای آنان ادامه خواهد داشت.

گفته میشود آخرین مورد از حملات شدید تروریستی به جنبش «هزاره»، به ماه دسامبر سال 2011 بازمیگردد که در آن بیش از 55 تن از شیعیان کابل در مراسم عزاداری روز عاشورا به شهادت رسیدند. در حمله سال 2011، یک گروه شبه نظامی پاکستانی موسوم به "لشکر جنگوی" متشکل از تروریستهای افراطی سنی مسئولیت انفجار را برعهده گرفته بود.

همچنین در ماه نوامبر گذشته نیز هزاران نفر از اعضای این جنبش در اعتراض به انفعال دولت مرکزی در قبال اقدام شبه نظامیان تندرو در سر بریدن هفت تن از اعضای آنها، در خیابانهای کابل دست به تظاهرات زدند. تعدادی از معترضین نیز تلاش میکردند تا راهی به سوی کاخ ریاست جمهوری پیدا کنند؛ که با مقاومت نیروهای امنیتی مواجه شدند.

اعتراضات این گروه اسلامی در حالی صورت میگیرد که رهبران آن از اعضای دولت وحدت ملی هستند و این امر،  بار دیگر فشارها را بر اشرف غنی، در شرایطی که مخالفان وی از درون و بیرون دولت همچنان در حال رشد هستند، افزایش داده است. 

در واکنش به این حادثه خون بار، سرویس خبری کرملین روز شنبه اطلاع داد که ولادیمیر پوتین مراتب تسلیت خود را به اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به خاطر حمله تروریستی در کابل و از دست رفتن جان افراد بیگناه ابلاغ داشت.

پوتین این جنایت وحشتناک را به شدت محکوم و بر آمادگی روسیه برای همکاری بیشتر با مقامات و مردم افغانستان در مبارزه با تمامی اشکال تروریسم تاکید کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان نیز در صفحه توئیتر شخصی خود انفجارهای کابل را محکوم کرد و این بمبگذاریهای تروریستی را نشانهای از عمق شرارت داعش دانست.

وی همچنین تصریح کرد: در این حملات  شیعه و سنی هر دو قربانی هستند و باید برای شکست افراطگرایان متحد شوند.

از طرفی سکوت تأملبرانگیز رسانهها و مقامات غربی و برخی از کشورهای عربی وابسته به آل سعود در برابر جنایت تروریستی اخیر در منطقه، بار دیگر تناقض در اتخاذ مواضع سیاسی آنها را نمایانتر کرد. در شرایطی که مقامات مختلف اروپایی و آمریکایی در تلاش بودند با ابراز تأسفهای شدید و محکوم کردن حوادث مونیخ آلمان به بزرگنمایی پدیده تروریسم در رسانهها و شبکههای اجتماعی بپردازند، تا ساعتها از موضعگیری جدی آنان در برابر جنایت فجیع و وحشیانه گروههای به اصطلاح «میانهرو» مورد حمایت آنان خبری نبود. سکوتی که محمدجواد ظریف برای توصیف آن از صفت «کر کننده» استفاده کرده بود.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفحه توئیتری خود در این خصوص نوشت: «ظاهرا بریده شدن سر یک کودک بیگناه 12 ساله توسط تروریستهای مورد حمایت غرب، ارزش جدیدی است؛ سکوت غرب کرکننده است.»

وزارت خارجه آمریکا تاکنون موضع خاصی در برابر بریده شدن سر این کودک نگرفته و تنها موضعی که این وزارتخانه مجبور به اتخاذ آن شد، پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس در کنفرانس خبری روزانه بود؛ که توضیحات بیشتر در این مورد را به تحقیقات بیشتر در خصوص هویت تروریستها موکول کرد.

این رفتار دوگانه و تبعیضآمیز غربیها نهفقط در این موارد خاص، بلکه به کرات و در همه شئون مرتبط با مسلمانان مظلوم و بیگناه در چهار گوشه جهان دیده میشود. از کشتار مسلمانان میانمار و کشمیر در شرق عالم گرفته، تا حمله به مراسم مذهبی و اسارت رهبران شیعه در آفریقا، همه و همه از پوچ و بیپایه بودن تبلیغات و جوسازیهای رسانهای مدعیان دروغین حقوق بشر در جهان غرب حکایت میکند.

تناقض غرب به حدی است که همگان شاهد آن بودند که چندی  پیش با لابیگری سعودیها قطعنامه پیشنهادی هلند در رابطه با یمن و دفاع از مردم بیگناه آن رد و قطعنامه دیگری در محکوم کردن حوثیها ارائه شد. اما این نهاد به اصطلاح بینالمللی در رابطه با ایران و جنجال حقوق بشر در آن، یک گزارشگر ویژه به نام «احمد شهید» منسوب کردهاست؛ حال آنکه مطالب گزارشگر رسمی سازمان ملل علیه ایران بر خلاف سایر مطالب به عنوان گزارشهای رسمی و معتبر تلقی میشود و بهعنوان پایهای برای تنظیم روابط با ایران تبدیل شده است!

برای واکاوی این تناقض آشکار، حتی نیاز چندانی به رجوع به حوادث تاریخی هم وجود ندارد. کمتر از یک ماه پیش بود که انفجار در بغداد، جان بیش از 250 مسلمان روزهدار را در آستانه عید فطر گرفت و شادی عراقیها را به عزا تبدیل کرد.

با این همه، به نظر میرسد، سعودیها به دنبال گستردگی فاجعه الکراده، بهویژه اعلام عزای عمومی سه روزه در سراسر کشور عراق، دستکم ظاهر امر را حفظ کرده و این حمله تروریستی را محکوم کنند، که نکردند. در مقابل اما وزارت خارجه عراق انفجارها و حملات تروریستی در عربستان سعودی را در بیانیهای رسمی محکوم کرد.

به اعتقاد تحلیلگران عراقی، سکوت عربستان در قبال انفجار الکراده، گمانهزنیها را در خصوص ارتباط ریاض با این انفجار و انفجارهای اخیر در پایتخت عراق قوت بخشیده است.

سکوت عربستان سعودی نسبت به حادثه رعبآور و پر تلفات انفجار بمب در خیابان الکراده، با توجه به وجود سفیر و فعال بودن سفارت در بغداد برای افکار عمومی عراق سوالبرانگیز شده است؛ بهویژه اینکه همین کشور به فوریت انفجارهای ترکیه، لبنان، سومالی و اردن را طی هفتههای گذشته محکوم کرده است.

در واقع حقوق بشر به وسیلهای برای اعمال فشار سیاسی به برخی کشورها تبدیل شده است. دین اسلام به شرافت و کرامت انسانی تاکید فراوان دارد؛ ولی متاسفانه امروز با گسترش جنایات گروههای تروریستی تکفیری داعش، مورد سوء استفاده کشورهای مدعی حقوق بشر شده و دستاویز غربیها برای توسعه سلطه خود بر کشورهای اسلامی قرار گرفته است.


اعدام یک پلیس افغان توسط تروریستهای ولایت خراسان داعش در ننگرهار

به نظر میرسد، غربیها مایلاند استانداردهای واحد خودشان را در حقوق بشر وارد کنند؛ که مسئله عدم توجه به تنوع فرهنگی بسیار نمایان است. ولی با این وجود متأسفانه به این موضوعات توجهی نمیشود؛ بنابراین نظام بینالمللی نیاز به بازتعریف ساختار خودش در حقوق بشر دارد و باید تعریف قابل قبولی از انسان و کرامت انسانی ارائه شود؛ چرا که تعریف ما از این موضوع با غربیها متفاوت است.

انتهای پیام/ 421

نظر شما
پربیننده ها