به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، نشست خبری مهدی ایزدی معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اصحاب رسانه ظهر امروز دوشنبه 4 مردادماه در ساختمان شهید سلیمانی برگزار شد.
محیطبانان شهید محسوب میشوند
ایزدی با اشاره به آیین نامه مصادیق احراز شهید که آخرین بار 27 اردیبهشت 93 به دولت ارائه شد و به تصویب رسید، گفت: تنها افرادی که به واسطه مقابله با دشمن و یا گروههای معاند کشته میشوند شهید و مجروحین به عنوان جانباز محسوب میشوند.
وی در ادامه با اشاره به گسترش آیین نامه احراز شهادت افزود: پیش از این آیین نامه محدود به کسانی که در مناطق عملیاتی و درگیری که قبلاً ناظر بر درگیریهای انقلاب و دفاع مقدس و اشرار به شهادت میرسیدند، بود. پس از پذیرش قطعنامه برخی مرزها که امکان نفوذ دشمن وجود داشت منطقه عملیاتی شناخته شد و گسترش آیین نامه متعلق به افرادی است که در این مناطق خدمت میکند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران به عدم گسترش مقولات شهادت در آیین نامه احراز شهادت اشاره و تصریح کرد: آتش نشانی، کار در پالایشگاه و معادن و غیره ازجمله مشاغل سخت محسوب میشوند و بنا نیست افرادی که در این مقولات کشته میشوند شهید محسوب شوند و تنها از امتیاز فوت حین خدمت برخوردار میباشند. از این بین کار آتشنشانان متفاوت بوده و با تصویب شهرداری مقرر شد به کسانی که در اطفاء حریق کشته میشوند خدمات شهدا ارائه شود.
ایزدی به وضعیت شهدای محیطبان اشاره کرد و افزود: همانطور که در آییننامه آمده است درصورتیکه محیطبانان به دست معارضین و دشمنان کشته شده باشند شهید محسوب میشوند؛ ولی محیطبانی که حین خدمت مجروح شود و این مجروحیت به واسطه مداخله دشمن نباشد مورد پذیرش بنیاد شهید نیست.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به بحث ساماندهی گلزارهای شهدا گفت: بخشنامهای از دوران مدیریتهای سابق بنیاد درباره گلزارها به همه استانها ابلاغ شده است؛ که در مرمت گلزارها اولین نکته جلب رضایت خانوادهها باشد. حتماً میبایست مناسبسازی بعد از کسب نظر خانوادهها صورت بگیرد. البته طبیعی است که روال کار دچار نوعی پراکندگی باشد. در بعضی گلزارها افراد عادی بین شهدا دفن شدند. قاعدتاً در جابجاییها امکان شکستگی سنگها وجود دارد. برداشت قبور صورت میگیرد و در حین کار موقع نصب عکس و فیلمبرداری بهطور کامل انجام میشود تا حداکثر دقت به کار برده شود. اما علیرغم دقت فراوان امکان بروز مشکلاتی وجود دارد؛ که تلاش میشود کار با کمترین آسیب و خسارت به پایان برسد.
اتباع غیر ایرانی به شهادت رسیده در سوریه و عراق از تسهیلات بنیاد شهید برخوردار میشوند
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید با اشاره به احراز شهادت اتباع غیر ایرانی در عراق و سوریه گفت: اتباع خارجی مقیم در ایران که به عنوان مدافع حرم در سوریه میجنگند، جزو خانوادههای شهدا محسوب میشوند و از خدمات بنیاد شهید بهرهمند میشوند.
ثبت 47 هزار جویای کار در سامانه بنیاد شهید
ایزدی به بحث بیکاری و اشتغال ایثارگران و فرزندان شهدا و جانبازان اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته تلاش شد تا 25 درصد حق اشتغال به تصویب قانون به بنیاد شهید تعلق گیرد؛ که این موضوع رعایت شد. هماکنون حدود 47 هزار نفر در سامانه ما افراد جویای کار بوده و در نوبت اشتغال قرار دارند. این افراد شامل جانبازان، فرزندان جانبازان، فرزندان شهدا و خواهر و برادر شهید هستند و از این 47 هزار نفر حدود 8 هزار نفر را فرزندان شهدا تشکیل میدهند. بنای ما بر این بوده که میزان دریافتی خانواده شهدا را به میزان دریافتی کارمندان دولت برسانیم. درباره شهدایی که شاغل بودند نیز حکمشان بر اساس خدمات کشوری یا نیروهای مسلح انجام میگیرد.
وی گفت: بالغ بر 38 هزار شغل ایجاد کردهایم؛ اما اشتغال چشمه جوشانی است که همواره در آن عدهای شاغل شده و عدهای فارغالتحصیل شده و به جمع افراد جویای کار میپیوندند؛ به همین دلیل با یک مشکل دائمی روبرو هستیم. حدود 20 هزار نفر هر سال یا استخدام شدهاند یا شرایط شغلی ایجاد شده است؛ اما به هر حال معضل بیکاری وجود دارد.
دریافتی ایثارگران متوسط دریافتی کارکنان دولت
ایزدی همچنین در خصوص مسائل معیشتی جامعه ایثارگری گفت: ما تلاش می کنیم که دریافتی جامعه ایثارگری به متوسط دریافتی کارکنان دولت برسد و اکنون حکم حقوقی ایثارگران شاغل یا متأهل براساس قانون خدمات کشوری یا نیروهای مسلح در حال انجام است.
وی افزود: پرداختیهای جامعه ایثارگری با کارکنان دولت تطابق دارد؛ اما با این تفاوت که ایثارگران دیگر اضافهکار و حق ماموریت ندارند. همچنین والدین شهدایی که تحت تکفل شهدا نبودهاند حدود 1.5 برابر حقوق کارکنان دولت مستمری دریافت میکنند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تعداد والدین شهید در قید حیات بیان داشت: 175 هزار نفر از والدین شهدا در قید حیات هستند؛ که میانگین سن آنها 79 سال است و این سن طبیعتاً سنی است که هم عمر طبیعی رو به پایان است و هم حوادثی درگیر آن خواهد شد؛ به این دلیل هرساله شاهد فوت چندصد نفر از والدین شهدا هستیم.
ایزدی با اشاره به بحث مسکن ایثارگران گفت: در مجلس تسهیلاتی را مصوب شد که موظفیم با کمک دولت و بانک مرکزی و وزارت مسکن برای ساخت مسکن ایثارگران اقدام کنیم. هفته گذشته 405 واحد را در شهر قم افتتاح کردیم. زمین این واحدها را سازمان ملی مسکن داده بود؛ که با مشارکت ایثارگران ساخته شد. همچنین گروههای ویژهای از جانبازان و والدین شهدا هستند که مسکن آنها مناسب زیست نیست و نیاز به برخی تسهیلات ویژه دارند، مثل بالابر، با کمک بنیاد شهید مناسبسازی انجام میشود و تاکنون 70 تا 80 درصد این موارد تکمیل شده است.
پرداخت نشدن یک میلیارد تومان مطالبه ذخیره مرخصی شهدا
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید با اشاره به کسری بودجه بنیاد شهید از سال 76 به بعد گفت: در رابطه با خانواده شهدا و اینکه حقوق آنان با تأخیر پرداخت شد، معوقات آنان به سه هزار و 800 میلیارد تومان رسید و این مبلغ را جامعه ایثارگری از بنیاد شهید طلب داشتند. با کمک دولت یازدهم و بنیاد شهید و با استفاده از سایر منابع این نهاد، مطالبات همه آزادگان، جانبازان و خانوادههای شهدا تا سال 90 پرداخت شد و اکنون چند استان مطالبات خودشان در سال 91 را هم دریافت کردهاند و پیشبینی شده مطالبات دیگر استانها مربوط به سال 91 نیز تا پایان سال جاری پرداخت شود.
وی افزود: البته همه دستگاهها با کسری بودجه مواجه هستند؛ اما چون حقوق شهدا بهصورت متمرکز است، از کمکی که دولت به بنیاد شهید میکند، 75 درصد برای حقوق جامعه ایثارگری و خانواده شهدا، 20 درصد برای درمان آنها و مابقی برای شهریه فرزندان شاهد و ایثارگر هزینه میشود.
ایزدی تصریح کرد: تاکنون یک هزار میلیارد تومان مطالبه ذخیره مرخصی شهدا پرداخت نشده است. با اجرای قانون جامع خدمات ایثارگران متولی پرداخت این مطالبه بنیاد شهید است و در سه سال گذشته این میزان در نیروهای مسلح پرداخت نشده؛ که باید دولت در این زمینه نیز کمک کند.
انتهای پیام/ 141