به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، پایگاه اینترنتی دیده بان حقوق بشر با یاد آوری مداخله نظامی ائتلاف عربستان در یمن که بحرین یکی از اعضای آن است، نوشت: نبیل رجب نقشی مهم در محکوم کردن موارد نقض حقوق بشر در بحرین ایفا کرده است.
بر اساس این گزارش، اتهام های وارده به وی که رئیس مرکز غیردولتی حقوق بشر بحرین است، نقض جدی حقوق وی در آزادی بیان است. شرایط بازداشت وی نیز نوعی مجازات خودسرانه است؛ زیرا این فعال حقوق بشر از زمان بازداشتش طی دو هفته گذشته در سلول انفرادی حبس و از حضور در مراسم خاکسپاری یکی از بستگانش محروم شده است. وی در ارتباط با انتقاد از نحوه برخورد مسئولان زندان بحرین با سه سال حبس مواجه است.
جو استورک، معاون بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر گفت: عربستان با حمله های غیرقانونی به بازارها و بیمارستان های یمن صدها غیرنظامی را قتل عام کرد، اما این فرد (رجب) که تنها صدایی است که از اقدام آن ها انتقاد می کند، با مجازات زندان روبروست.
وی افزود: آمریکا و انگلیس که به ائتلاف عربستان کمک کرده اند، وظیفه دارند بحرین را از ادامه اتهام زنی به رجب بازدارند و خواستار آزادی فوری وی شوند.
دیده بان حقوق بشر افزود: اظهارت رجب در توییتر باعث بازداشت وی در تاریخ 2 آوریل 2015 شد. وی در ژوئیه همان سال آزاد شد اما پرونده وی بسته نشد و او بار دیگر در ژوئن 2016 به زندان افتاد. محاکمه وی در 12 ژوئیه (22 تیرماه) آغاز شد و جلسه بعدی به 2 آگوست (12 مرداد) موکول شده است. چنانچه دادگاه رای دهد که اظهارات وی کذب بوده است، رجب با 10 سال حبس مواجه خواهد بود و در صورت اثبات اتهام توهین به وزارت خارجه، حداکثر دو سال دیگر به مدت حبس وی اضافه می شود. رای دادگاه درباره توهین به نهادهای ملی نیز ممکن است سه سال دیگر به حکم حبس رجب بیافزاید.
گزارش مذکور ادامه داد: رجب در سال 2015 توییت کرد که 'جنگ (یمن) باعث ایجاد حس نفرت، ویرانی و رعب و وحشت شده است.' وی همچین تصاویری را منتشر کرد که آثار بمباران های عربستان را نشان می داد.
عربستان با همراهی هم پیمانان منطقه ای و غربی خود به بهانه حمایت از دولت مستعفی یمن در فروردین 94 حمله های خود به خاک این کشور را آغاز کرد. هزاران غیرنظامی تاکنون بر اثر این حمله ها کشته شده اند.
گرچه صحت تصاویر را نمی توان تایید کرد، اما این نهاد 69 مورد از حمله های غیرقانونی عربستان را که برخی از آن ها مصداق جنایت جنگی است مستندسازی کرده است. در این حمله ها بیش از 900 غیرنظامی کشته و خانه ها، بازارها، بیمارستان ها، مدارس، شرکت های غیرنظامی و مساجد هدف قرار گرفتند.
بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر، هیات کارشناسان سازمان ملل درباره یمن که بر اساس قطعنامه 2140 شورای امنیت تشکیل شد، طی گزارشی علنی در تاریخ 26 ژانویه اعلام کرد که 119 سورتی پرواز ائتلاف عربستان را در ارتباط با نقض قوانین جنگی مستندسازی کرده است.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز تاکنون بارها از اقدام ائتلاف عربستان در یمن انتقاد کرده و حتی این ائتلاف را به خاطر کشتار و نقص عضو کودکان و حمله به مدارس و بیمارستان های یمن در فهرست 'شرم' قرار داد. البته وی بعدها تحت فشار ائتلاف که تهدید کرده بود کمک های مالی اش را به سازمان ملل قطع می کند، از این اقدام عقب نشینی کرد.
به موجب قوانین حقوق بشر بین الملل، آمریکا در مداخله نظامی یمن دخیل است. آمریکا گروهی از نظامیانش را به یمن اعزام کرده و از ائتلاف عربستان پشتیبانی اطلاعاتی، و تجهیزاتی می کند. انگلیس نیز مهمات و سلاح از جمله بمب های خوشه ای به ائتلاف می فروشد که بارها در نقض قوانین جنگی در این کشور فقیر عربی استفاده شده است. دیوید کامرون نخست وزیر سابق انگلیس چندی پیش تایید کرد که نظامیان این کشور به ارتش عربستان در زمینه مشاوره و آموزش کمک می کنند.
استورک گفت: اگر مقام های بحرین نمی خواهند درباره حمله های هوایی عربستان انتقاد بشنوند، باید از هم پیمانانشان در خلیج فارس بخواهند که مدارس و بیمارستان ها را بمباران نکنند.
منبع: ایرنا