به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین جشن فارغ التحصیلی ادوار دانشکده خبر ضمن خیر مقدم به دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهور گفت: در آستانه روز خبرنگار هستیم. من این روز را به خبرنگاران و اساتید و دانشجویان و اصحاب رسانه تبریک میگویم. چون عموم دانش آموختگان امروز در رسانههای مختلف به نوعی کار خبری انجام میدهند ترجیح میدهم اشارتی داشته باشم به فعالیتهای که در حوزه رسانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره تکیه و اعتماد به تشکلهای صنفی و واگذاری امور به خود تشکلهاست که جلسه امروز هم جلوهای از همین نگاه است که خود کانون دانش آموختگان اقدام به برگزاری آن کردند. از آغاز دولت یازدهم همه فعالیتهایی که در حوزه مطبوعات انجام شده با مشارکت خود اصحاب رسانه صورت گرفته که این سیاستی است که وزارت خانه با جدیت پی گیری می کند تا تشکلها از حالت تشریفاتی خود بیرون بیایند تا نقش واقعی و موثر خود را پیدا کنند.
وی درباره هدایای روز خبرنگار گفت: طبیعتا ما در دولتهای گذشته سالهای گذشته به خاطر داریم که در روز خبرنگار هدایایی به اصحاب رسانه میدادند و گاهی هم نمیدادند و این امر علاوه بر این که با کرامت خبرنگاران مغایرت داشت استقلال حرفهای آنها را هم به چالش میکشید و آنها را وامدار دولت میکرد لذا من فکر میکنم اگر بخواهیم هدیهای از دولت به اصحاب رسانه بدهیم باید بگوییم رفع موانع قانونی و ایجاد امنیت شغلی و حرفهای جزء مواردی است که تلاش شده در این دولت انجام شود که هدیه بزرگی است به اصحاب رسانه.
وی با توضیح دباره لوایح ارانئه شده به مجلس گفت: در حال حاضر دو لایحه در دست داریم که در آینده به مجلس محترم تقدیم خواهد شد اول لایحه رسانههای همگانی است که به نوعی اصلاح قانون مطبوعات فعلی است. این قانون مشکلات فراوانی را در بر دارد و بسیاری از مسایلی که روزنامه نگاران دارند به خاطر ساختار این قانون است که اشکالات زیادی دارد و گاهی منجر به توقیف روزنامه یا بازداشت برخی از روزنامه نگاران میشود. از طرف دیگر با توجه به اینکه ما شرایط جدیدی پیدا کردیم مثل ورود رسانه های دیجیتال بایستی اصلاحاتی در قانون انجام میگرفت که این لایحه در کمیسیون فرهنگی دولت در دست بررسی است که مجلس داده میشود.
وی در ادامه افزود: لایحه دوم سازمان نظام رسانهاست که از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید است و از مدتها پیش مورد انتظار اصحاب رسانه است که این سازمان به نوعی شبیه سازمان نظام پزشکی است، که باعث میشود که رابطه بین روزنامه نگاران با هم بیشتر شود. همچنین رابطه روزنامه گارن با دولت را مشخص میکند که این لایحه هم آماده است تا ظرف چند روز آینده به مجلس تقدیم میشود.
جتنی در باره اخلاق حرفهای ادامه داد: نکته دیگری که شاید لازم باشد به آن اشاره کنم بحث اخلاق حرفه ای است. متاسفانه در برخی از رسانه ها رعایت نمی شود. ما به شدت در این زمینه در حال سقوط کردن هستیم. یعنی رسانههایی که وظیفه آگاهی بخشی و تهذیب جامعه را به عهده دارند خودشان دچار انحراف میشوند. در این لوایحی که نوشته شده است توجهی به این بحث شده است تا وضعیت موجود را بهبود ببخشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با این توضیح که قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات جزء مواردی است که در جهت منافع اصحاب رسانه است ادامه داد: این قانون در آبان 93 آیین نامه اجرایی آن در دولت تصویب شد و الان کمیسیون آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب می شود. این قانون کمک می کند به شفافیت و کاهش فساد، وقتی همه دستگاههای دولتی و خصوصی که اطلاعات عمومی در اختیار دیگران میگذارند موظف باشند همه اطلاعات به جز اطلاعات محرمانه را به طور شفاف در اختیار افکار عمومی قرار بدهند طبیعتا کمتر فساد ایجاد میشود.
وی در پایان گفت: نکته دوم تامین حقوق شهروندی است که مورد توجه خاص ریاست جمهوری است. به هر حال هر شهروندی قصد دارد بداند هر نهاد و دستگاه دولتی چه اقداماتی در دست دارد و اطلاعاتی که می خواهد از او بگیرد بر اساس این قانون هر کسی که مراجعه بکند به هر دستگاهی هر اطلاعاتی که بخواهد باید در دسترسش قرار بگیرد. حتی اگر فرد کار پژوهشی داشته باشد دستگاه مورد نظر باید در ازای وجهی با او همکاری کند.
نکته مهم این یک ابزار مهم و کارآمدی در دست روزنامه نگاران است. الان شما هر جا میروید برای مصاحبه وگزارش ممکن است با شما همکاری نکنند. بر اساس این قانون هر نهادی که مورد نظر شما است موظف است اطلاعاتی که شما می خواهید را در اختیار قرار دهند تا مقالات تحلیلی ارائه دهید و در اختیار مردم قرار دهید.
بحثی دیگری که بین روزنامه نگاران مطرح است و از من سوال میشود بحث بیمه خبرنگاری است الان در حال حاضر 11 هزار خبرنگار تحت پوشش بیمه هستند. ما آنها را به طور مستقیم بیمه نمیکینم خود اصحاب رسانه خبرنگاران را بیمه میکنند. و ما وجه را در اختیار آنها قرار میدهیم. عموم خبرنگاران بیمه درمانی و بسیاری هم بیمه تکمیلی شده اند. حتی خبرنگارانی که به صورت پاره وقت مشغول فعالیت هستند در صورت داشتن کارت حرفه ای خبرنگاری تحت پوشش بیمه صندوق هنرمندان قرار میگیرند.
یک نکته دیگر درباره داشکده خبر این دانشکده در سال 1374 تاسیس شد همانطور که در اساس نامه ذکر شده وابسته به خبرگزاری جمهوری اسلامی است و در 13 رشته تدریس می شود و 6 شعبه در سطح کشور دارد و 1700 دانشجو در این داشکده مشغول به تحصیل هستند که 4هزار فارغ التحصیل شده و مشغول به خدمت هستند که همراهی آنان با دولت تدبیر و امید همراهی خوبی است و مایه امید برای ما هستند.
برخی اشکالاتی وجود دارد که امیدواریخم با عنایت دکتر جهانگیری حل شود. البته وزارت فرهنگ سعی کرده که این مشکلات را حل و فصل کند. اما نیاز به اعتباراتی دارند بخصوص محل دانشکده که به تازگی محل آن تغییر کرده و سالانه نیازمند پرداخت اجاره آن است هر چند قابل توجه نیست اما نیازمند تامین اعتباراتی است.
انتهای پیام/ 161