بیانیه هیئت داوران دومین جشنواره تجلیل از رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت

بیانیه هیئت داوران دومین جشنواره تجلیل از رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت در مراسم اختتامیه این جشنواره قرائت شد.
کد خبر: ۹۵۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۹ - 08August 2016

بیانیه هیئت داوران دومین جشنواره تجلیل از رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، جشنواره تجلیل از خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت ظهر امروز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. این مراسم با تجلیل از رسانهها و خبرنگاران برتر و با حضور حجتالاسلام شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سردار سرتیپ کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، حجتالاسلام موسویمقدم قائممقام سازمان صدا و سیما، هاشمی دانا مدیرعامل خبرگزاری دفاع مقدس، مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی و مسئولان رسانهها در تالار سیدالشهدا(ع) برگزار شد.

در پایان مراسم، متن بیانیه هیئت داوران دومین جشنواره تجلیل از رسانهها و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت که توسط محمدمهدی فرقانی رئیس پژوهشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس هیئت داوران این جشنواره خوانده شد؛ که به شرح زیر است:

بسم الرب الشهداء والصدیقین

شهیدان شاهدان تاریخاند و جانبازان شهیدان زندهای که از خود گذشتند. حال ماییم و رسالت روایتگری فداکاریهایشان؛ چرا که رسانهها را پیشنویس تاریخ دانستهاند.

قلم زدن و نوشتن مقدس است؛ خاصه آنکه در حوزه ایثار و شهادت باشد؛ هیئت داوران دومین جشنواره تجلیل از رسانهها و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت ضمن ارج نهادن به مقام والای شهدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، جهاد علمی، شهدای فاجعه منا و شهدای مدافع حرم که خونشان جوهر تاریخنگاری ما شد قدردان تلاشها و زحمات خبرنگاران و رسانههایی هستند که در این عرصه گام برمیدارند.

بی شک هر فعالیت رسانهای که در آن ایثارگران در مرکز توجه باشند، قابل ستایش است و برگزاری جشنواره در این حوزه نیز فرصتی مغتنم برای پرداختن به موضوع ایثار و شهادت محسوب میشود؛ با وجود این درحالیکه بررسی آثار ارزشمند واصله و تعداد زیاد این آثار و همچنین تنوع چشمگیری که در این آثار دیده میشود بارقههای امید را در فضای رسانهای کشور میپراکند هیئت داوران مواردی را با هدف بهبود روند ثبت رسانههای آثار حوزه ایثار و شهادت در جشنوارههای آتی یادآور میشود:

1ـ ارسال بیش از هزار اثر در حوزههای هفتگانه خبر، گزارش، مصاحبه، مقاله، عکس، و تولید رادیو-تلویزیون به دبیرخانه جشنواره بعد از گذشت سه دهه از دوران دفاع مقدس نشان از جاری و ساری بودن این مقوله در عرصه زندگی مردم دارد و نشاندهنده آن است که ایثار و شهادت به گفتمان فرهنگی جامعه تبدیل شده است.

2ـ در بررسی آثار که در دو بخش استانی و ملی و در سه مرحله مقدماتی، میانی و نهایی صورت گرفت، ملاک اصلی پرداختن خلاقانه به موضوع ایثار و شهادت بوده است.

3ـ نشریات استانی با حضور جدی و تولید مطالب متنوع توانستهاند فاصله خود را از رسانههای ملی کاهش دهند؛ که این تلاش در خور تقدیر است. اگرچه حضور برخی چهرههای با سابقه و مؤثر در این جشنواره نیز از نقاط مثبت آن است.

4ـ اغلب خبرهای دریافتی به لحاظ، تولیدی بودن، سبک تنظیم، رعایت اصول حرفهای خبرنویسی، رعایت ارزشهای خبری دارای اشکال بوده و نتوانستند نظر مثبت هیئت داوران را به خود جلب کنند؛ بهطوریکه در این بخش رتبه نخست انتخاب نشد.

5ـ در بخش مصاحبه، تعداد آثار دارای خلاقیت و تکنیکهای روزآمد اندک بود و اکثر مصاحبهها دارای سوالها و کلیشههای تکراری و فاقد خلاقیت و سؤالات هنرمندانه در راستای استخراج پاسخهای غنیتر بودند.

6ـ در بخش رادیویی خوشبختانه آثار متنوع و متعددی به جشنواره ارسال شده بود که ایدههای خلاقانه زیادی در آنها به چشم میخورد. استفاده از داستانهای جذاب، عناصر محلی و منطقهای و اقناعی بودن برنامهها به جای القایی بودن از نقاط قوت این بخش است.

7 ـ در بخش تلویزیونی و تصویری نیز با وجود تفکیک در چهار حوزه مستند، مستند گزارشی، گزارش خبری و نماهنگ متاسفانه اغلب آثار به لحاظ تصویری و متنی به هم شبیه بوده و پردازش تکنیکی اندکی در آنها به چشم میخورد.

8 ـ آثار ارسال شده در دو بخش گزارش و عکس از نظر حرفهای و اثرگذاری از کیفیت قابل قبولی برخوردار بودند؛ به همین دلیل در بخش گزارش بیش از سه اثر برگزیده شد.

9ـ همگان آگاهند که بهترینها و برترینها همان رزمندگانی هستند که جانشان را بر کف گذاشته و برای پایداری ایران اسلامی از داشتههای خود گذشتند؛ اما تلاش و کوشش روزنامهنگاران را نیز در ماندگارسازی فرهنگ ایثار و شهادت صمیمانه ارج مینهیم.

خدایا چنان کن سرانجام کار، تو خشنود باشی و ما رستگار.

هیئت داوران دومین جشنواره تجلیل از رسانهها و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت را محمدمهدی فرقانی، مهدخت بروجردی علوی، محمدجعفر محمدزاده، حمید ضیاییپرور، یوسف زینالزاده، سید محمود علویزاده، سید حسین حقگو و احسان بیگی تشکیل میدادند.

انتهای پیام/141

نظر شما
پربیننده ها