دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

اعتراض‌ به حذف نام فلسطین از نقشه‌ گوگل

اقدام اخیر موتور جستجوگر اینترنتی گوگل، در حذف نام فلسطین از نقشه‌های خود، واکنش‌های شدیدی را به دنبال داشته‌است. خبرنگاران فلسطینی ضمن محکومیت این حرکت، آن را طرح بی‌ثمر صهیونیست‌ها برای مشروعیت‌بخشی به خود برشمرده‌اند.
کد خبر: ۹۵۲۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۹ - 09August 2016

اعتراض‌ به حذف نام فلسطین از نقشه‌ گوگل

به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، فلسطینیان از غول اینترنتی گوگل که در برنامههای نرمافزاری خود نام رژیم صهیونیستی را جایگزین فلسطین کردهاست خشمگین و مأیوس هستند. سندیکای خبرنگاران فلسطین این اقدام را در راستای تلاش برای مشروعیتبخشی به رژیم جعلی اسرائیل و زدودن همیشگی نام فلسطین از اذهان عنوان کردند.

«موسی الشاعر» عضو سندیکای خبرنگاران فلسطینی معتقد است که این امر تحت فشار فاحش صهیونیستها و سازمانهایش در نقاط مختلف جهان انجام شدهاست. آنها میخواهند با تحریف تاریخ و جغرافیا حق مردم فلسطین را از سرزمین مادری سلب کنند. فلسطینیان همواره در این سرزمین سکونت داشتهاند و صهیونیستها آن را اشغال کردند. ما قبل از سال 1948 که آنها فاقد هرگونه هویت و موجودیتی بودند، ساکن اصلی این سرزمین بودهایم.

جستجوی فلسطین در نقشههای گوگل نقشهای خالی را نشان میدهد که تنها نام اسرائیل را در بر دارد و در آن خطوط مرزی نوار غزه و کرانه باختری با نقطهچین مشخص شده، اما نامشان ذکر نشدهاست و البته به بیتالمقدس (اورشلیم) بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اشاره دارد.

این درحالی است که استفاده از نام رسمی فلسطین در اسناد و پروتکلهای سازمانملل الزامی شدهاست. دولت فلسطین سال گذشته از وضعیت «عضو ناظر» در سازمان ملل به وضعیت «کشور غیر عضو» ارتقا یافت. 

این کشور همچنین طی یک سال گذشته به عضویت رسمی برخی نهادهای زیرمجموعه سازمانملل درآمدهاست.  پرچم این کشور نیز مهرماه سال قبل در مقر سازمانملل متحد در نیویورک بهعنوان صد و نود و سومین پرچم برافراشته شد.

تشکیلات خودگردان فلسطین، در 23 سپتامبر 2013 به نمایندگی از سازمان آزادیبخش فلسطین، درخواست عضویت کشورش را به سازمانملل متحد تقدیم کرد. در 29 نوامبر طی قطعنامهای، فلسطین بهعنوان «دولت ناظر غیر عضو» در آن مجمع پذیرفته شد و در 17 دسامبر همان سال «یوکیول یون» مدیر پروتکلهای سازمانملل اعلام  کرد که استفاده از نام دولت فلسطین در تمامی اسناد رسمی سازمانملل الزامی است.

کارشناسان معتقدند که مشکل، عمیقتر از زدودن صرف نام فلسطین است؛ بلکه هدف حذف فلسطین از کلیه نقشههای مرتبط با نظامهای اقتصادی و نظامهای بانکی است. این امر موضوع را پیچیدهتر میکند.

«معمون مطار»، کارشناس رسانههای اجتماعی نیز در گفتوگو با خبرنگار شبکه پرستیوی اظهار داشت: «مسئله این است که فلسطین بر روی نقشه پیدا نیست؛ با توجه به آنکه این امر پیامدهای سیاسی، اقتصادی و ملی دارد، باید روی نقشهها پیدا باشد؛ یعنی آن باید در نقشههای نظام تجاری و بانکی و کلیه نقشههایی که گویای وجود الکترونیکی فلسطین است حاضر باشد.»

ناظران همچنین هشدار میدهند که پاک کردن نام فلسطین توسط گوگل گام دیگری در راستای تحکیم اشغالگری صهیونیستها و پاکسازی قومیتی مردمی است که فلسطینی خطاب میشوند.

سرزمین فلسطین در سال 1948 میلادی مورد یورش صهیونیستها قرار گرفت و بخش اعظمی از آن به اشغال در آمد. در پی این حمله و بر اساس طرح خیانتکارانه سازمانملل، مردم فلسطین به اجبار به دو ناحیه در شرق و غرب این سرزمین که به «کرانه باختری رود اردن» و «نوار غزه» مشهور شد، رانده شدند. این روند اشغالگری در سال 1967 و پس از وقوع جنگ شش روزه با اعراب، ادامه یافت و مساحت سرزمینهای اشغالی به سه برابر رسید و در حدود یک میلیون عرب که در مناطق اشغالشده زندگی میکردند زیر کنترل مستقیم رژیم صهیونیستی درآمدند.

اقدامات اشغالگرانه صهیونیستها حتی پس از برقراری آتشبس و توافقهای مکرر با مقامات دولت خودگردان، هیچگاه متوقف نشده و تلآویو طی سالهای اخیر نیز همواره در پی آن بوده تا علیرغم محکومیتهای شدید بینالمللی با دنبالهروی سیاستهای توسعهطلبانه و گسترش شهرکسازی در اراضی متعلق به فلسطینیان، زمینه را برای تصرف کامل این سرزمین فراهم آورد.

ناظران حذف فلسطین از نقشههای گوگل را نیز خطایی فاجعهبار در این زمینه میدانند. به باور آنان، این حرکت نمیتواند مفهومی برای تلآویو داشته باشد؛ چرا که تلاشی بیثمر در راستای مشروعیتبخشی به نام جعلی اسرائیل بهعنوان موجودیتی در اراضی اشغالی است. اما در نزد فلسطینیان این امر حاصل یک مانور سیاسی است؛ که باید به هر وسیله ممکن با آن مبارزه و مخالفت شود.

انتهای پیام/ 421

نظر شما
پربیننده ها