فروش جزیره‌های کرواسی با هدف بهبود وضعیت مالی

مالکان جزیره‌های خصوصی در کرواسی تلاش دارند که برای بهبود وضعیت مالی این جزیره‌ها را که از اجداد خود به ارث برده‌اند به سرمایه‌داران خارجی بفروشند، هر چند که چنین اقدامی موفقیت چندانی نداشته است.
کد خبر: ۹۵۸۷۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۵ - 13August 2016

فروش جزیره‌های کرواسی با هدف بهبود وضعیت مالی

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در کنار سواحل دریای آدریاتیک در کرواسی به طول یک هزار و800 کیلومتر حدود یک هزار و244 جزیره بزرگ و کوچک وجود دارد که از این تعداد فقط 65 جزیره قابل سکونت است و 85 درصد جزیره ها نیز در مالکیت دولت قرار دارد که قابل فروش نیستند.

اگرچه از سال2000 میلادی فروش جزیره ها در کرواسی آزاد شده است ولی تا کنون تنها 5 جزیره به فروش رفته که جزیره فراشکر اولین آن است که در سال 2000 میلادی به قیمت 6 میلیون یورو و دومین آن جزیره سموکویتسا در سال 2002 با قیمت 1.1 میلیون یورو فروخته شده اند.

کارشناسان و تحلیلگران کرواسی فروش جزایر این کشور به میلیاردرهای جهان را یک فاجعه بزرگ تصور می کنند که با موفقیت نیز رو به رو نبوده زیرا که در طی 15 سال گذشته فقط 5 جزیره به فروش رفته است.

بنا به این گزارش، در اوایل چنین اقدامی که فروش جزایر در کرواسی امکان پذیر شد انتظار می رفت که تمام جزیره های خصوصی فروخته شوند و به همین دلیل در سال 2006 میلادی قانونی به تصویب رسید که مالکان جزایر خصوصی که قصد فروش جزایر خود را دارند بایستی در ابتدا به دولت و یا حکومت های محلی فروش جزایر خود را به صورت یک آگهی به مدت دو ماه پیشنهاد کنند.

همچنین گفته شده است که مالکان جزایر نمی توانند با قیمت های نازل جزایر خود را بفروشند و یک سقفی از طرف دولت اعلام شده که زیر آن سقف نباید جزایر واگذار شوند و در ضمن باید مدارک لازم و قانونی برای فروش آن وجود داشته باشد.

کرواسی که به دلیل داشتن سواحل زیاد برای گردشگران خارجی منطقه ای جذاب به شمار می رود خارجی ها علاقه زیادی را برای خرید جزیره ها نشان دادند ولی به علت شرایط سخت تعداد جزیره های کمی به خارجی ها فروخته شده است.

این کشور با جمعیتی بالغ بر4 میلیون و 453 هزار نفر و مساحت 56 هزار و 542 کیلومتر مربع در جنوب مرکزی اروپا واقع شده و از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال غربی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگوین، از جنوب شرقی با مونته نگرو و از جنوب با دریای آدریاتیک همسایه است.

ساکنان این کشور اغلب کروات هستند. مذهب رایج آن مسیحیت کاتولیک است و زبان رسمی آن زبان کرواتی و واحد پول این کشور کونا نام دارد.

کرواسی در 25 ژوئن 1991 از یوگسلاوی سابق جدا شد و اعلام استقلال کرد.
کرواسی که در ژوئیه 2013 با امید رفع معضلات اقتصادی وارد اتحادیه اروپا شد هنوز گریبانگیر این بحران است.

این کشور در سال 2003 میلادی برای عضویت در اتحادیه اروپا درخواست داده بود و یک سال بعد برای پیوستن به این اتحادیه به طور رسمی نامزد شد و در ژوئیه 2013 رسما به عضویت کامل در این اتحادیه در آمد.

منبع: ایرنا

 

نظر شما
پربیننده ها