به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، در سالروز بازگشت آزادگان به کشور، چهل و هفتمین جلسه از سلسله نشستهای مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسناد ایران (مهتاب) با حضور سردار علاماتی رئیس مرکز اسناد دفاع مقدس، سرهنگ فروتننژاد از مسئولان پیگیری تبادل اسرا، نماینده مرکز اسناد و آرشیو ملی صبح امروز (26 مردادماه) در ساختمان راهیان نور برگزار شد.
پنج میلیون سند از آزادگان به مرکز آرشیو و اسناد ملی تحویل داده شد
سردار علاماتی با گرامیداشت حماسه جاودان هشت سال دفاع مقدس، به فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص اشاره کرد و گفت: در خصوص اسناد اسرا کارهای بسیاری انجام شده است؛ که هفته گذشته پنج میلیون سند آزادگان به مرکز اسناد ملی ارائه شد.
رئیس مرکز اسناد دفاع مقدس با بیان اینکه وظیفه این سازمان هدایتگری و سیاستگذاری است، افزود: وظیفه ستادی ما تعامل و هماهنگی با کلیه سازمانهای دارای اسناد دفاع مقدس است. تعداد سه میلیون سند درونسازمانی و پنج میلیون سند از سایر مراکز داریم؛ که به دنبال ساماندهی این اسناد و قرار گرفتن در مرجعی هستیم که اصالت آن حفظ شود. در بحث اطلاعرسانی سعی شده تا کتب مرجعی منتشر و به چاپ برسد.
10 هزار اسیر عراقی به ایران پناهنده شدند
سردار علاماتی با پیشبینی افق سازمان اسناد دفاع مقدس بیان کرد: امیدواریم بتوانیم هدفگیری حداقلی را تحقق ببخشیم، اسناد مربوط به یک میلیون نفر از ایثارگران را حفظ کنیم، و با برگزاری کارگاهها و نشستهای آموزشی جامعه هدف را در زمینه اسناد دفاع مقدس آگاه کنیم و این اسناد جمعآوری شود.
سرهنگ فروتننژاد نیز در این نشست بیان کرد: کمیسیون اسرا 2 روز بعد از آغاز جنگ تحمیلی که 2 اسیر گرفته شد، زیر نظر شهید نظران شروع به کار کرد. ابتدا این 2 اسیر به دژبانی ارتش تحویل داده شدند؛ اما پس از زیاد شدن تعداد اسرا کمیتهای زیر نظر فرمانده کل قوا که در آن زمان رئیسجمهور (بنیصدر) فرماندهی کل قوا را به عهده داشت، شکل گرفت.
وی افزود: با پایان کار تحویل اسرا تعداد مفقودین به زیر 100 نفر رسید. با اعلام نبود هیچگونه اسیر در عراق توسط مسئولان عراقی سرلشکر صفوی و فرمانده نیروی زمینی اعلام کردند که هیچ نیرویی بهعنوان اسیر در ایران و عراق وجود ندارد، و مفقودین بهعنوان مفقودالاثر و مفقودالجسد شناخته شده و کار پیگیری به کمیته جستوجوی مفقودین سپرده شد.
وی با اشاره به وضعیت اسرای عراقی پس از بازگشت به کشورشان عنوان کرد: بیش از 10 هزار اسیر پناهنده به ایران بعد از بازگشت به کشور خود به مناسب بالای دولتی رسیدند.
نماینده مرکز اسناد و آرشیو ملی در این نشست بیان کرد: هفته گذشته اولین بخش از اسناد دفاع مقدس به آرشیو مرکز منتقل شد.
وی عنوان کرد: سازمانهای نظامی از شمول اسناد مبرّا بودند و آرشیو ملی در حوزه نظامی اسناد کمی را اخذ کرده بود. با برقراری تفاهمنامه بین سازمان اسناد دفاع مقدس و مرکز اسناد و آرشیو ملی و انتقال اسناد به سازمان تحولی ایجاد شده است که توانستیم این حجم از اسناد نظامی را تحویل بگیریم.
انتهای پیام/ 141