به گزارش خبرنگار اعزامی دفاع پرس به راهیان نور غرب و شمالغرب، یکی از ویژگیهای راهیان نور غرب و شمالغرب وجود یادمانهایی است که محل شهادت فرماندهان است همچون یادمانهای شهیدان بروجردی، ناصر کاظمی و مهندس امینی. یکی دیگر از یادمانها، یادمان سردارن شهید مهدی و مجید زین الدین است.
این یادمان در جاده سردشت - بانه و در منطقهای معروف به دارساوین است. مهدی و مجید زین الدین در 27 آبان سال 1363 در این منطقه به کمین ضدانقلاب افتادند و به شهادت رسیدند. پیکرهای این شهدا تا صبح فردای شهادتشان روی جاده بود. قبور این دو شهید در جوار همدیگر و در گلزار شهدای قم است.
ماشینی که شهیدان زین الدین در آن به شهادت رسیدند
شهید مهدی زین الدین سال 1338 در تهران به دنیا آمد. پدرش از فعالان مذهبی و سیاسی و مادرش از مربیان قرآن کریم بود. مهدی زین الدین سالهای کودکی و نوجوانی خود را در خرم آباد گذراند و از محضر آیت الله مدنی کسب فیض کرد.
در روزهای اوج مبارزات علیه رژیم طاغوتی، پدرش به سقز در استان کردستان تبعید شد و خود در همان ایام در کنکور شرکت کرد و رتبه چهارم رشته پزشکی دانشگاه شیراز را به دست آورد ولی انصراف داد و در مغازهی کتابفروشی پدرش مشغول کار شد. او مغازهی پدر را سنگری برای دفاع از انقلاب اسلامی میدانست.
در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، پدر مهدی به قم رفت و در آنجا سکونت گزید. مهدی نیز به پدر پیوست و زندگی در قم فصل تازهای در زندگی او به وجود آورد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تاسیس جهاد سازندگی مهدی به این ارگان پیوست و کمی بعدتر با تشکیل سپاه به عضویت سپاه درآمد. در غائله کردستان به اینجا آمد و در آزادسازی شهرهای کردستان به ویژه سنندج مردانه جنگید و در روزهای نخست جنگ همراه با دوستان خود عازم جنوب شد. استعداد او باعث شد تا به عنوان مسئول شناسایی یگانها انتخاب شود و پس از آن مسئول اطلاعات عملیات جبههی غرب دزفول و محورهای سوسنگرد شد. او در عملیات رمضان و در حالی که 23 سال داشت، فرمانده لشکر 17 علیبنابیطالب(ع) شد. لشکری که امروز با نام و یاد آن شهید شناخته میشود. بعد از شهادت زین الدین، غلامرضا جعفری فرمانده لشکر 17 شد.
احمد حسینی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم آبان ماه سال گذشته و در آستانه سالگرد شهادت مهدی و مجید زین الدین بیان داشت: با هماهنگیهای صورت گرفته بین استانداریها و ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استانهای قم و آذربایجان غربی و سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) بهویژه معاونت فنی مهندسی سپاه، موضوع ساخت یادمان محل شهادت شهید زینالدین مطرح و در نهایت به عنوان یکی از مراکز یادمانی، در سطح استان آذربایجان غربی مصوب شد. عملیات احداث یادمان مذکور به انضمام نمازخانه بین راهی و سایر امکانات مربوط پس از اعمال مقدمات و هماهنگیهای لازم اجرا میشود.
انتهای پیام/211