عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم:

با ایجاد رعب و وحشت، دین در جامعه محقق نمی‌شود

عضو ارشد جامعه مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در یادداشتی نوشت: با ایجاد رعب و وحشت، دین در جامعه محقق نمی‌شود.
کد خبر: ۹۷۲۶۴
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۷ - 23August 2016

با ایجاد رعب و وحشت، دین در جامعه محقق نمی‌شود

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی ایازی» در این یادداشت خاطرنشان کرد: برخی به غلط این گونه تفسیر می کنند که اسلام با زور شمشیر گسترش پیدا کرد، در حالی که تنها راه گسترش دین اسلام، ملاطفت و مهربانی است.

وی یادآورشد: بر مبنای آیات قرآن، هر انسان تا جایی می تواند انتخاب کند که انتخاب او به آزادی دیگران آسیبی وارد نسازد؛ عدالت و آزادی در تعامل با یکدیگر است و عدالت در تعبیر قرآن به معنای قرار دادن هر چیزی در جایگاه واقعی آن است.

ایازی بیان داشت: از آنجا که هر انسانی حق انتخاب دارد و پایه و اساس زندگی انسان ها بر اراده و حق انتخاب آنهاست به طور طبیعی، یکی از نمونه ها و مصادیق آزادی، عدالت قلمداد می شود؛ از سوی دیگر تا زمانی که آزادی نباشد، عدالت هم تحقق پیدا نخواهد کرد.

استاد و مفسر قرآن کریم در حوزه علمیه قم تصریح کرد: جامعه ای می تواند درست بیندیشد که امکان برداشتن موانع اندیشیدن و اندیشه درست برای افراد آن جامعه فراهم باشد و هدف اصلی پیامبر هم که به آن مبعوث شدند همین است؛ تا زمانی که جامعه ای نتواند به راحتی سخن بگوید و از حق خود دفاع کند، به عدالت دست پیدا نخواهد کرد.

وی اظهارکرد: در واقع، زمانی می شود از عدالت سخن گفت که آزادی بیان وجود داشته باشد و آزادی بیان از جمله مسائلی است که در قرآن به آن اشاره شده است. ما باید به این مساله دقت ویژه داشته باشیم که شرایط جامعه ای که حضرت محمد(ص) در آنجا مبعوث شده اند شرایطی بود که اندیشه درست در آن رواج نداشت.

ایازی خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در شهری مبعوث شد که تنها یک نفر می توانست بخواند و بنویسد و در کل منطقه نیز تنها چند نفر سواد خواندن و نوشتن را داشتند و آورده اند که در تاریخ بعثت پیامبر و تا زمانی که رحلت کردند 27 جنگ صورت گرفته است که در همه این جنگ ها تنها 151 نفر کشته شده اند.

وی ادامه داد: موضع پیامبر بر بخشش و لطافت در رفتار بود و در جریان فتح مکه نیز پیامبر(ص) خانه ابوسفیان که دشمن ایشان بود را دارالامانه اعلام کرد. پیامبر هیچ گاه جبار نبود زیرا اگر در دین اجبار باشد غیر از اینکه چهره دین را خراب کنند، سودی نخواهد داشت.

ایازی تصریح کرد: اجبار در دین موجب شده است در پرچم کشوری شمشیر نقش بسته شود در حالی که آموزه های اسلام چیزی جز رافت نیست.

منبع: ایرنا
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار