مهرزاد ارشدی:

عکاسان که خط اول جنگ بودند اکنون ته صف هم دیده نمی‌شوند

برخی از مسئولین از جنس خط اولی‌ها نبودند، بنابراین این فضا را درک نمی‌کنند و قطعا این هنر ارزشمند هم به حاشیه می‌رود.
کد خبر: ۹۷۷۶
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰ - 20January 2014

عکاسان که خط اول جنگ بودند اکنون ته صف هم دیده نمی‌شوند

مهرزاد ارشدی از عکاسان دفاع مقدس در گفتگو با خبرگزاری دفاع مقدس به شهامت عکاسان در دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و اظهار داشت: ما به تمام عکاسان جنگ احترام می گذاریم، همین که اینقدر شهامت داشته و در جنگ ورود کرده و عکاسی کردهاند مورد تقدیر هستند.

وی افزود: می توانستند از طبیعت عکس بگیرند و مدام منتظر مردن نباشد، پس در درونشان یک شهامت وجود دارد و باید دستهای آن ها را بوسید اما ما باید آثار عکاسان را در کل دنیا ارائه دهیم و نوع نگاه عکاسان را به دنیا معرفی کنیم، کما اینکه خیلی از آثارعکاسان ما در مقایسه با عکاسان حرفه ای بالاتر هم هست و ارزش دیگری که بر ارزش های ان افزوده می شود این است که باید در تیررس دشمن قرار می گرفت و عکاسی می کرد که این تفاوت عکاسان ما با دیگر عکاسان دنیاست.

ارشدی در ادامه به ارزش های بالای عکس های گرفته شده توسط عکاسان دفاع مقدس اشاره کرد و اذعان داشت: اگر در سطح بین الملل چند کار خود را به صورت گروهی با عکاسان جنگ دنیا مورد برسی قرار دهیم تازه متوجه کار بسیار بزرگ عکاسان ، رزمنده ها ، شهدا و... خواهیم شد.

وی افزود: مرتضی دهداری با یک دوربین معمولی در تمام 8 سال جنگ از صحنه های جنگ عکاسی کرده اما متاسفانه یک نفر پیدا نشد دوربین معمولی اورا بگیرد و به او دوربین بهتری بدهد. من همیشه میگویم اگر در دنیا بخواهند به یک عکاس جایزه بدهند به دلیل فولو بودن عکس هایش قطعا به مرتضی دهداری تعلق می گیرد اما متاسفانه هیچگاه دیده نشده است.

این عکاس دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در دنیای عکاسی که فقط تکنیک حرف نمی زند، خیلی ازعکس هایی که برترین ها شدند نه کادر مناسب داشتند نه نور متفاوت و نه  استانداردی داشتند، فقط سوژه خوبی داشتند که این موارد به وفور در بین آثار عکاسان ما دیده می شود اما متاسفانه به آن بهایی داده نمی شود.

وی در ادامه اظهار داشت: برخی از مسئولین از جنس این خط اولی ها نبودند درک نمیکنند این فضا را و قطعا این هنر ارزشمند هم به حاشیه می رود. وقتی کسی از جنس ما نباشد آسیب ندیده و مجروح نشده هیچ گاه نمیتواند برای ما کاری انجام دهد.
 
ارشدی افزود: متاسفانه عکاسی جنگ به فراموشی سپرده وامروز هنرهایی که در خط مقدم که نه، در خط های پنجم و ششم جنگ بودند در هر مراسم و محفلی مانند خطاط، نویسنده و بازیگر در صف اول مینشینند و اولین هنرمندان جنگ که عکاسان بودند بایستی ته صف دیده شوند و این هنر ناب دفاع مقدسی دیده نشود.
 
این عکاس دفاع مقدس اذعان کرد: عمر ما در حال سپری شدن است، ما میتوانستیم به جای ده هزار فریم عکس یک میلیون عکس داشته باشیم، اما به دلیل بی توجهی در حال از بین رفتن است و بنیاد حفظ آثار  باید این صنف را به عنوان یکی از صنفهای اصلی دفاع مقدس مورد توجه قرار دهد تا آثارشان در سطح ملی و جهانی ارائه شود یا برای مثال کتاب هایی که چاپ شده طبق دستور بنیاد در تمام ارگانها ارائه شود.
 
وی در پایان گفت: ما بنیاد حفظ آثار را فرزند دفاع مقدس می دانیم، باید فرصت را از دست نداد تا سرمایه ها از بین نروند و درست به نسل بعد انتقال داده شود، ما باید مدیریت زمان کنیم و از این فضاها به خوبی استفاده کنیم.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار