به گزارش دفاع پرس از مازندران، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دومین همایش ملی فناوری دریایی که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر برگزار شد، با بیان اینکه بنادر و صنعت دریانوردی ماهیت جهانی دارد، اظهار داشت: سیاستی که ما همواره دنبال میکردیم این بوده که برای ایران سهم بیشتری را از صنعت دریانوردی در جهان بدست آوریم.
وی با اشاره به تلاش در جهت افزایش سهم ایران در بازار بین المللی از صنعت دریانوردی، افزود: مجموع 5800 کیلومتر سواحل ایران تنها 300 کیلومتر دارای تاسیسات است و این نشان میدهد که برای رشد و افزایش بهرهوری از سواحل ایران تا چه اندازه ظرفیت دریایی وجود دارد و باید کارهای زیادی صورت گیرد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در این مدت در افزایش قدرت دریایی در حوزه صنعت دریانوردی و توسعه بنادر اقدامات خوبی صورت گرفت.
آخوندی با اشاره به اهمیت سواحل مکران در جنوب کشور، تصریح کرد: در سه سال گذشته تمرکز بسیار خوبی در دریای عمان داشتیم و موفق شدیم حمل و نقل در بندر چابهار را از 2.5 تن ظرفیت در سال به 8.5 تن ظرفیت افزایش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه بندر چابهار اتصال ریلی به زاهدان مورد توجه است؛ که جریان خط ریل به طول 300 کیلوکتر انجام شد و پیشرفت زیرسازی ریل به ۴۰ درصد رسید.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تلاش در کریدور ریلی جدید از جنوب به شمال از منطقه چابهار با هزینه چند میلیارد دلاری، افزود: توسعه شهر چابهار در طرح شهرسازی جدید طراحی شد و در شورای شهرسازی به تصویب رسید که به توسعه امنیت ملی کمک می کند.
آخوندی اضافه کرد: طراحی کریدور شماره یک حمل و نقل ایران که از چابهار به بندر امام انجام شده و این کریدور در سال ۹۶ در بودجه مطرح شد.
وی ابراز امیدواری کرد با این اقدامات، چابهار به عنوان بندر جدید رشد کند. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: ظرفیت پیش بینی شده حمل و نقل 84 میلیون تن کالا در سال در چابهار است.
آخوندی متذکر شد: برای توسعه بندر چاله از صندوق توسعه ملی 403 میلیون دلار اعتبار اخذ شد و برای تجهیز بندر چابهار نیز 85 میلیون دلار با هندی ها قرارداد منعقد شد.
وی با اعلام اینکه یکی دیگر از محورهای توسعه در جاسک است، افزود: رییس جمهور نیز در سفر به استان هرمزگان خواستار توسعه این بندر شد که در این راستا مطالعاتی نیز انجام گرفت.
این مسئول با بیان اینکه در بندرعباس اتفاقات بسیار خوبی رخ داد، خاطر نشان کرد: فاز دوم توسعه بندر شهید رجایی اجرا شد و برای تجهیز آن به 117 میلیون دلار تجهیز نیاز بود که بعد از برجام قرارداد مناقصه اعلام و بسته شد و امید است ظرف 18 ماه فاز دو این بندر تجهیز شود.
انتهای پیام/