به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نشست عصری با کتاب ویژه رمان «سه راه سرگردون» اثر رضا رسولی برگزار شد.
«سه راه سرگردون» اثر مکتوب بچههای منتقد انقلاب است
حجتالاسلام محمدرضا زائری در این نشست با اشاره به این رمان، گفت: مهمترین نکتهای که در مورد این ادبیات میتوان گفت، این است که با انتشار آن که در این ژانر من مشابهش را سراغ ندارم جبهه بچه مسلمانهای منتقد انقلاب اثر مکتوب پیدا کرده است. معتقدم که بچههای دغدغهمند بدون توجه به حواشی سیاسی حرفهایشان را بزنند که بقای انقلاب مرهون این جریان است و معتقدم که اگر این بچهها نباشند اثری از انقلاب باقی نخواهد ماند.
وی افزود: اگر دفاع از انقلاب فقط به مسئولین و شعارهای آنها بسته باشد که اردهای ناشتا میدهند و حقوقهای نجومی دریافت میکنند و اختلاسهای میلیاردی انجام میدهند، کاری پیش نمیرود زیرا آن زمان که انقلاب به آنها نیاز دارد، آنها در صحنه نیستند. پس این مدیران از انقلاب اسلامی نمیتوانند دفاع کنند. تنها جریان برای حفظ انقلاب جریان بچههای مسلمانی است که صادقانه ایستادهاند و حرف میزنند و امروز از کتاب این جریان رونمایی میشود.
«سه راه سرگردون» را ادبیات در خدمت انقلاب میدانم
این فعال فرهنگی با اشاره به این کتاب، گفت: من این ادبیات را ادبیات در خدمت انقلاب میدانم. این حرف من به معنای کمرنگ دانستن سایر آثار تولید شده در این جبهه نیست و گونههای ادبی دیگر هر کدام در جایگاه خود ارزشمند هستند، اما آن چیزی که خیلی به آن نیاز داشتیم و نبود، این گونه ادبی است. ادبیاتی که از رزق حلال، عدالت، تحریم و تبعات آن و ... حرف بزند در این کتاب وجود دارد.
او اضافه کرد: عدالت که بدنه این کتاب است مهمترین ذات انقلاب است که اگر از انقلاب آن را بگیریم چیزی از انقلاب اسلامی باقی نخواهد ماند شاید جوانان این تصور برایشان متصور نباشد اما بزرگترها گواهی میدهند آن چیزی که مردم را در برابر حکومت پهلوی به خیابان کشاند، عدالت دینی است.
عدم تحقق عدالت موجب شکست جمهوری اسلامی میشود
زائری با اشاره به مقوله عدالت، گفت: اگر بعد از سالها عدالت در جمهوری اسلامی محقق نشود جمهوری اسلامی شکست خورده است اگر عدالت در جمهوری اسلامی ایران محقق نشود فرقی میان جمهوری اسلامی ایران و حکومت پادشاهی عمان نیست. علاوه بر اینکه آنها چنین ادعایی که ما داریم، ندارند و ما با ادعای خود حتی آبروی امیرالمؤمنین (ع) را میبریم.
وی در ادامه گفت: مردم خواهند پرسید چه شد و بهتر است این مطالبه را ما از موضع انقلابی داشته باشیم و مطالبه کردن این موضوع به معنای سیاهنمایی نیست. آن کسی که به انقلاب اسلامی علاقه دارد و تا بن دندان به آن اعتقاد دارد، باید مطالبه کند و معنای آن سیاهنمایی نیست. مسئله انتظار تا پیش از انقلاب یک مسئله فردی بود اما انقلاب اسلامی آن را تبدیل به یک مسئله اجتماعی کرد.
اگر دستگاهی پیدا شود که ارزیابی نداشته باشد دینی نیست
این کارشناس امور فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به روایتی از امام کاظم (ع) گفت: بنا به روایت امام کاظم (ع) که فرمودهاند اگر کسی محاسبه روزانه نداشته باشد،از ما نیست. اگر دستگاهی پیدا شد که محاسبه و ارزیابی نداشت آن دستگاه دینی نیست. سازمانی که از صدر تا ذیل آن آیه قرآن نوشته باشند ولی در آن اختلاس رخ دهد، دینی نیست.
زائری با اشاره به مفاسد اقتصادی گفت: همانقدر که این روزها فریاد اختلاسها بلند است صدای بچه مسلمانها باید بلند باشد. بچه مسلمانها باید اول از همه فریاد بزنند و نباید صبر کنند که بیبیسی و صدای آمریکا حرف بزند. این قضیه مسئلهای که نباید مماشات کردو اگر روز به روز بگذرد و سکوت کنیم بدتر خواهد شد.
خداوند عهد نبسته که جمهوری اسلامی را حفظ کند
او در پایان گفت: خداوند عهدی با ما نبسته که جمهوری اسلامی را حفظ کند زیرا ما که از سیدالشهدا عزیزتر نیستیم هنگامی که انحرافی رخ داد سیدالشهدا جان خود را بر کف دست گرفت. باید به سوالها پاسخ داد و جوانان ما در مدرسه و دانشگاه سوال میکنند و باید برای سوالهای آنها پاسخ داشته باشیم.
مدیریت در کشور ما رَحِمی است
رضا رسولی نویسنده رمان «سه راه سرگردون»، با توجه به حضور مادرش در این مراسم، اهمیت نقش مادرش اشاره کرد و گفت:من ادبیات را در دامن مادر آموختم و از آنجا که او اهل مطالعه و کتاب بود به واسطه ایشان با ادبیات کلاسیک جهان آشنا شدم.
وی افزود: جانمایه و موضوع این رمان عدالت است. موضوع عدالت که در مورد آن خواندیم و شنیدیم به اندازهای مهم است که به عنوان حسن ختام مطرح شده است. به نظر من شاخصترین مؤلفه عدالت، عدالت انسانی است. عدالت انسانی به معنای شایستهسالاری است، اما این تعبیر در کشور ما حالتی شبیه به مدیریت رحمی دارد و اگر وضع به همین منوال پیش برود جامعه به دو طبقه مدیران که به صورت هزار فامیل ریشه کردهاند و طبقه مردم تقسیم خواهد شد.
حاجآقا و سردار نباید ملاک باشد ملاک حق است
نویسنده رمان «سه راه سرگردون» گفت:نقطه مقابل عدالت فساد است و دوام عدالت بسته به مسئله نظارت است. بقای این نظام به خون جوانان این وطن مدیون است اما ما این خونها را ندادیم که شاهد فیشهای حقوق نجومی و املاک میلیاردی باشیم. هر کس از بوده عمومی استفاده بکند و این بودجه در اختیارش است باید در اتاق شیشهای بماند. ملاک حق است و نباید حاجآقا و سردار و تیمسار مهم باشد. اگر حق رعایت شود دیگر چیزی مهم نیست. مطالبه عدالت و نظارت از وظیفه ماست.
منبع: فارس