به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شیخ محمد نماینده وزارت حج عربستان در نشستی که اخیرا با حضور مقام های نیجریه و دیگر کشورهای آفریقایی در منا برگزار شد گفت: هر زائری که در جمرات تنها مشاهده شود دستگیر و با اشد مجازات مواجه خواهد شد.
دولت عربستان امسال با ادعای بهبود روند انجام مناسک حج، تدابیر سختگیرانه و محدود کننده ای را برای زائران در نظر گرفته است. این ادعا در حالی صورت می گیرد که در جریان حج سال گذشته به دلیل بی تدبیری مقام های سعودی، هزاران نفر از زائران خانه خدا در دو حادثه عمده منا و سقوط جرثقیل کشته شدند.
نیجریه تایید کرد که دست کم 145 نفر از شهروندانش در حادثه منا کشته شدند.
نماینده وزارت حج عربستان گفت که زائران باید در دسته های 250 نفری به رمی جمرات بروند و بازگردند.
وی همچنین ورود و خروج زائران به جمرات را به وضعیت پروازها در فرودگاه تشبیه کرد و گفت که قبل یا بعد از زمان تعیین شده امکان انجام رمی جمرات وجود ندارد.
محمد٬ مقام های مسئول حجاج را نیز تهدید کرد که در صورت هرگونه قانون شکنی زائران٬ با تحریم و مجازات مواجه خواهند شد.
وی تاکید کرد: این قوانین و زمان بندی ها را مانند زمان ادای فریضه جدی بگیرید.
رسانه های عربستان اخیرا از تعیین محدودیت های جدید برای زائران توسط مقام های سعودی در مناسک حج امسال خبر دادند.
دو روزنامه انگلیسی زبان سعودی گزت و عرب نیوز اعلام کردند که یکی از این محدودیت ها مربوط به مراسم نمادین رمی جمرات یا سنگ زدن به شیطان است.
بر اساس این گزارش، از طول دوره رمی جمرات برای حاجیان امسال 12 ساعت کاسته شده است.
رسانه های مذکور تصریح کردند که رمی جمرات طبق معمول طی سه روز انجام خواهد شد، اما بر اساس اعلام وزارت حج عربستان، حاجیان بین ساعات 6 بامداد تا 10 و 30 دقیقه روز نخست، 2 تا 6 بعداز ظهر در روز دوم و 10 و 30 دقیقه بامداد تا دو بعد از ظهر در روز سوم اجازه انجام این بخش از مناسک حج را نخواهند داشت.
رسانه های سعودی همچنین اعلام کردند که حجاج یک ساعت قبل و بعد از نمازهای فریضه در مسجد الحرام، اجازه طواف کعبه را نخواهند داشت.
مراسم حج امسال در 9 سپتامبر (7 ذی الحجه) آغاز می شود.
بازداشت و بازگرداندن 177 زائر اندونزیایی حج به کشورشان
حدود صد و هفتاد نفر از شهروندان اندونزیایی بازداشت شده در فیلیپین که قصد داشتند با گذرنامه های این کشور به سفر حج مشرف شوند، وارد کشورشان شدند.
یک زوج سالخورده نیز در میان این افراد حضور دارند که برای تامین هزینه های سفر حج، یک هکتار زمین کشاورزی خود را فروخته اند.
پلیس فیلیپین نه نفر دیگر را برای بررسی بیشتر در بازداشت نگه داشته است.
جانی لومینتاگ سفیر اندونزی در فیلیپین گفت: «دهها اندونزیایی فریب باندهای کلاهبرداری را می خورند که به آنها پیشنهاد می کنند با استفاده از سهمیه استفاده نشده ای که به فیلیپین اختصاص داده شده است به عربستان سفر کنند.»
کشور اندونزی با حدود دویست و پنجاه و شش میلیون نفر جمعیت، پرجمعیت ترین کشور اسلامی جهان است.
بیشترین سهمیه حج در جهان به اندونزی تعلق می گیرد. این کشور هر سال حدود دویست هزار زائر را برای ادای مناسک حج به مکه و مدینه می فرستد.
هر زائر اندونزیایی باید حدود دو هزار و پانصد دلار به عنوان ودیعه پرداخت کند. اکنون بیش از دو میلیون نفر در اندونزی در فهرست انتظار قرار دارند.
این وضعیت موجب شده است برخی افراد برای رفتن به حج به دنبال گزینه های دیگری باشند.
منبع: ایرنا